15 günde 15 kitap bitirdim.. ;)
Bunlar hep çapraz okuma faydası :) Ve gerçekten mümkün mertebe şartlanmak 🙏 Seçilen kitaplarda gayet şık olunca okunuyor vesselam 😇📚 Yol arkadaşımı zaten biliyorsunuz :) ⋆✿Lüzumsuz Kadın 280 syf ⋆✿Oscar ve Pembeli Meleği 72 syf ⋆✿Bir Kız Bara Girer ve... 228 syf ⋆✿Ah Minel Aşk 165 syf ⋆✿Mümkansız Şeyler 96 syf ⋆✿Sessiz Hasta 309 syf ⋆✿Mösyö İbrahim ve Kuran'ın Çiçekleri 56 syf ⋆✿Sevmek Aşktan Üstündür 64 syf ⋆✿Minka Abla 112 syf ⋆✿Ölü Canlar 479 syf ⋆✿Mide Ağrısı 81 syf ⋆✿Bir Ölüm ve Birkaç Skandal 208 syf ⋆✿Ay Batarken 123 syf ⋆✿İnci Küpeli Kız 260 syf ⋆✿Madam Pylinska ve Chopin’in Sırrı 80 syf Toplam olarak 2613 sayfa okuma yaptım, öyle güzel bir ân ki benim için.. siz değerli okurlara teşvik edici olması dileğimle 🌷📚😌 Keyifli okumalar.
Bir insanı tanımak istiyorsan, onun ne yaptığına bak, eylemlerinin arkasındaki nedenleri incele ve neyle huzur bulduğunu gözlemle. — Konfüçyüs (M.Ö. 551 – M.Ö. 479)
Hayata Dair
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
“Hilim ve kerem sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Ulu arşın Rabbi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini kazandıracak sebepleri, her çeşit iyiliği elde etmeyi ve her türlü günahtan kurtulmayı senden niyaz ediyorum. Affetmediğin hiçbir günahımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Rızana uygun olan her türlü dileğimi kabul buyur!” (Tirmizî, Vitir, 348,479) Resûlullah Aleyhisselâm; “Kişi, ihtiyacı olan bir şeyi Allah’tan veya bir insandan isteyeceği zaman önce güzelce abdest alsın, sonra iki rek’at namaz kılsın. Sonra Allah’ı anıp Resûlullah’a salavât getirsin ve şöyle desin" buyurduktan sonra bu duayı okumuştur.
Din
erkeksen doğduysan bu hayatta 7.479 dolar ekside başlıyorsun
I - A- Demokrasi’nin nazarî icaplarına göre intihap etmek hakkı min Asr fakîrinde ise tefriksiz ve derecesiz her vatandaşa şâmildir. Lâkin mutlakâ derûnî bir defa dereceli intihap usûlünde mutlakâ ve tetkik-i meşrû keşf edelim II - Vatandaş intihap edeceğini, intihap edebileceği zatı tanımağa müteallik vazifeler, şartlar ve vasıtalarla mükellef olmalıdır. Henüz bu suretle mükellef değilse, ondan nazarî kabiliyetlerin kâffesini (… ) III - İntihap onu manâsına dâhil tenbih etmek demektir. Memleketimizde dün umûmiyetle kabul edilmiş olaya kadar vatandaş kendisini ve emniyet ettiği insanları intihap etmekte serbest bulunmak hakkını haizdir. IV - Cinsiyet meselesine gelince Türk milleti bu hususta fark gözetir bir ırk değildir. Onun yüksek ve derin tarihinde bunu müeyyit misaller aramaya lüzum yoktur. Şimdi Türk içtimaî hayatı her noktai nazardan bu … V - Birliğe intisap ede gelmiştir. Ancak Asya kıtasında Türk özünü başka türlü gösterebilecek teşrihî manzaralar tarih hakikî Türk hayat safhalarını o kadar unutturmuş ki… insanlar… Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar (24 Cilt Takım) Cilt XXIV, Türkiye Büyük Millet Meclisi Zabıt Ceridesi-XVIII, syf - 476,477,478,479,480,481,482
Atatürk