gülay güzel

gülay güzel
@Gulayguzel
Tarihsel bilginin çelişkisi budur. Davranışı değiştirmeyen bilgi işe yaramaz, ama davranışı çok hızlı değiştiren bilgi de hızla bağlamını yitirir. Daha çok veriye sahip oldukça tarihi daha iyi anlarız ama tarih rotasını hızla değiştirir ve bilgilerimiz de hızla miadını doldurur.
Reklam
Tarih boyunca tanrıların her şeye muktedir olmaktan çok, canlı varlıklar tasarlamak ve yaratmak, kendi bedenlerini değiştirmek, çevreyi ve havayı kontrol etmek, uzaktan iletişime geçebilmek ve zihin okumak, yüksek hızlarda seyahat etmek ve tabii ki ölümden kaçarak sonsuza dek yaşamak gibi belirli süpergüçlere sahip olduğuna inanılırdı.İnsanlar da tüm bu kabiliyetlere, hatta daha fazlasına sahip olmanın peşindeler.
Mutluluğa giden yol, rekabet ya da madalyalardan ziyade, heyecan ve sükunet dengesini korumaktan geçer; ancak bir çoğumuz stresten sıkıntıya atlarken hoşnutsuz ve mutsuz olmaya devam ederiz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kurallarla yaşayanlara herkes saygı duyar.
Zorbalık ve baskı şevkatle bir tutulamaz.Dünyadaki zorbaların fanatik bağırışları daima onlara karşı gelen düzgün insanların birleşmiş sesleriyle bastırılmıştır.
Sayfa 500Kitabı okudu
Reklam
Totaliter yönetimlerde -ya da aslında hiyerarşik yapıya sahip her toplumda- yönetici sınıf, değerli şeyleri tekeline alır.
Birçok totaliter rejim, insanları teşhis ve kontrol etmek için yasak ve zorla kıyafeti kullanmış ve birçoğu da dinci bir perdenin arkasında hüküm sürmüştür.Bu şekilde kolayca kafir yaratılabilir.
Esasen her din, aynı şekilde, içine aldığı herkes için sevgi dinidir, zulme ve ona ait olmayanlara karşı tahammülsüzlük her dinde doğaldır.
Gerçek şu ki duygusal bir durumun işaretlerinin algılanması, onları algılayan kişide aynı duyguyu uyandırmak için otomatik olarak hesaplanır.Aynı duyguların aynı anda gözlemlenebileceği kişi sayısı ne kadar büyük olursa, bu otomatik zorlama daha da güçlenir.
Gruplarda en çelişkili fikirler, aralarındaki mantıksal çelişkiden kaynaklanan herhangi bir çatışmaya yol açmadan, yan yana bulunabilir ve birbirlerine tahammül edebilir. Fakat psikanalizin uzun süredir işaret ettiği gibi bu, çocukların ve sinir hastası bireylerin bilinç dışı zihinsel yaşamında da geçerlidir.
Reklam
Savaş kanlı çizmeleriyle insanları kırk yıl çiğneyip ezebilir, onları öldürebilir, her şeyi yakıp yıkabilirdi ama , insan denilen varlığa baş eğdiremez, değerini düşürüp onu gerçek anlamda mağlup edemezdi.
Sayfa 100Kitabı okudu
İyilik yola düşen, yoldan toplanan bir şey değildir.Tesadüfen ele geçen bir şey de değildir.İnsan iyiliği ancak başka bir insandan öğrenir.
Gerçek mutluluk, yavaş yavaş, azar azar gelir ve bu bizim hayata bakış açımızla, çevremizle, çevremizdekilere karşı davranışımızla doğrudan doğruya ilgili ve orantılıdır.Mutluluk, birbirini tamamlayan ufak tefek şeylerin birikmesinden doğuyor.
Mutlulukta, şanssızlığa karşı verilen mücadelenin ihtişamlarından hiçbiri yoktur.Günahla mücadelenin veya ihtiras ya da şüphe nedeniyle ölümüne altüst oluşların görkemini bulamazsınız mutlulukta.Mutluluğun yüce bir yanı yoktur.
Sayfa 220Kitabı okudu
430 öğeden 406 ile 420 arasındakiler gösteriliyor.