Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Okur

"Kalp krizinden öldü" dedi Beşir. "Ama gerçekte kırık kalp yüzünden öldü."
Sayfa 150
Reklam
Şu erkekler gerçekten eşekmişler. Anlayışsız şeyler!
Zaten toprak üzerindeki her şey eninde sonunda toprağa karışır, toprak olurdu...
Sayfa 390

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanoğlunun bu dünyadaki kısmeti ne kadar da çok, aynı zamanda ne kadar da azmış!
Sayfa 385
Donkişot kendi devrinin insanları için yazılmış, ama, o kadar çok tarafıyla gerçek ve güzel ki, o, bugünkü, yarınki insanların da kitabıdır. Harp ve Sulh de öyle. Mesele "gerçeği" mümkün olduğu kadar çok tarafıyla ve mümkün olduğu kadar en uygun, en güzel bir şekilde vermekte.
Sayfa 76
Reklam
Kadınlar doğurduklarında, her şey çıktığında içlerinden, bir tek gözyaşı dökerler. O gözyaşı gözün içinde gülerek çoğalır. İyi bakmalısın, kaçırabilirsin yoksa. Çünkü bir kez gözden kurtuldu mu hızla yana kayar ve saçların içinde kaybolur.
Sayfa 148
Kim bilir, belki de aşık olanları koruyan bir şey var yeryüzünde.
Sayfa 110
Çünkü yarım kalmış bir hikayeden daha çok kanayan hiçbir şey yoktur.
Sayfa 109
Öldüğü dakikaya kadar konuşabiliyordu, kitap okuyabiliyordu, yazabiliyordu...İnsan, ölüme bu kadar yakınken başka ne ister? Tabii, bir de çevresinde dostları olsun ister...
covid kaçtı o zamanlar?
Gribe yakalanmışlardı; fazla önemsememiştik, iyileşeceklerini sanıyorduk. Doktor elinden geleni yaptı ama başaramadı...
Reklam
Bilir misin Mustafa bir adama çok kızdığı zaman ne dermiş? Jale Hanım anlatırdı: "Yahu Jale, düşünebiliyor musun: adam samimi değil," dermiş. Mustafa için bundan büyük suç olamazdı.
"Sizin ya­rım saatte çözebileceğiniz bir integral problemi için Newton yirmi yıl uğraşmak zorunda kaldı. Sonunda Genel Çekim Kanunu'nu bulmak için diferansiyel ve integral hesabı da icat etmek zorunda kaldı. Başka çaresi yoktu. Sonsuz küçükler hesabı da artık havada dolaşıyordu; onu da bir mate­matikçinin bulması zamanı artık gelmişti. Nitekim Leibniz de aynı yıllarda bu metodu Almanya'da geliştiriyordu.So­nunda Çekim Kanunu iki sayfaya sığdırılabilecek duruma geldi. "işte evrenin temel kanunlarından biri de basit bir di­feransiyel hesaba dayanır. Siz daha neleri çözüyorsunuz şim­di, şu ikinci dereceden basit denklemin de sözü mü olur?" işte bilim böyle basit temellere dayanıyordu; işte Newton da bu basit kanunu bulurken diferansiyel hesabı ve türevi icat edivermişti(!). "
"Çünkü ülkemizin insan­ları daha yaşamanın acemisidir. Onlara insan gibi yaşaması öğretilmemiştir henüz. Nasıl yaşamak gerektiği de sezdirme­den öğretilebilir onlara. Hayatın yaşamaya değer olduğu öğretilebilir. Güzel sanatların da, edebiyatın da 'büyük ve güzel şeylerin' de varolduğunu öğrenmeli insanlarımız."
"Newton da, 'başkalarından daha ilerisini görebiliyorsam, bunu, devlerin sırtına çıkmama borçluyum,' de­miştir. Evet, Newton adlı dev bile başarıya ulaşmak için Descartes, Kepler ve Galile gibi devlerin sırtına çıkmak zo­runda kalmıştır."'
1.374 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.