Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nebiye

Reklam
Kişinin kendini eğitmesinde ilk hedef kendini tanıması, keşfetmesi olmalıdır.
Uçurtmaları uçurtan rüzgârın gücü değil, yükseklerde iken uçurtmanın o güce karşı koyma kapasitesidir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Rüzgârlar ne kadar şiddetli ise ağaçlar o kadar güçlü olur. Engeller insanı durdurmak için değil, güçlendirmek için vardır. Başarı yolunda fırtınalara fırsat vermelisin.
Şiddet uygulayan insan güçlü rolü oynasa da gerçekte güçlü değildir; aksine, şiddet uygulamak acizliğin, güçsüzlüğün bir işaretidir. Bir evde otorite sağlamanın yolu şiddetten değil, akıl ve iknadan geçer.
Reklam
Peygamber Efendimiz buyurmuştur ki: "Bir sene diğerine göre daha çok yağmurlu değildir. Fakat bir toplum günah işledikleri zaman Allah Teâla onlar için takdir ettiği yağmuru başkalarına gönderir. Eğer hepsi topluca isyan ederlerse Allah yağmuru çöllere ve denizlere yağdırır."
15.cilt, Lokman Suresi, 34.Ayet
"Akıllı kişi, nefsini kontrol altında tutan ve ölümden sonrası için amel işleyendir. Aciz kimse ise nefsini arzularının peşinde koşturan ve Allah'tan bağışlanma dileyen kimsedir."
15.cilt, Lokman Suresi, 33.Ayet
İslâm toplumlarındaki bu görünmez gücün kaynağını bulan dönemin sömürgeler bakanı Gladstone elindeki Kur'ân'ı kaldırarak der ki: "Bu Kur'ân onların elinde olduğu müddetçe biz onlara tam manası ile hakim olamayız. Ne yapıp edip, ya bu Kur'ân'ı sükût ettirip ortadan kaldırmalıyız veya Müslümanları ondan soğutmalıyız." .....
Ebû Hüreyre'nin (ra) rivayetine göre, Resûlullah (sas) şöyle buyurdu: "Kıyamet günü Kur'ân getirilecek ve şöyle diyecek: 'Ey Rabbim! Beni okuyup, benimle hayatını yaşayan bu kulunu giydir!' O kimseye keramet tacı giydirilecek sonra Kur'ân diyecek ki: 'Artır ya Rabbi!' İkram olarak elbise de giydirilecek sonra Kur'ân diyecek ki: 'Ey Rabbim! Ondan razı ol!' Allah'ta ondan razı olacak. Denilecek ki: 'Ey kul! Oku ve yüksel!' Böylece okuduğu her bir ayetle iyilik, sevap ve mükâfatları artırılacaktır." [Tirmizî, "Fezâilü'l-Kur'ân", 16]
Bir adam Bişr el-Hâfî hazretlerine sordu: Seni niçin böyle kaygılı görüyorum? Cevap verdi: Çünkü benden hesap sorulacak.
Reklam
Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem şu uyarıyı yaptı: İnsan bir günah işlediğinde kalbinde siyah bir leke meydana gelir. Eğer tövbe ederse, kalbi temizlenir. Tekrar günah işlerse, leke büyümeye başlar. Sonunda bütün kalbi kararır ve günah nedir, sevap nedir bilmez hâle gelir.
Akıllı insan, ebedî yurdu için çalışan kimsedir, yolculuğunun belli durakları için çabalayan değil.
Mideni yiyecekten boşalt ki İçinde marifet nurunu göresin. Gönlünde hikmet bulunmamasının sebebi, Burnuna kadar yemekle dolu olmandandır.
15.cilt, Lokman Suresi, 19.Ayet
Lokman'a "Edebi kimden öğrendin?" diye sorulunca şöyle cevap verdi: "Edepsizlerden öğrendim. Onlarda gördüğüm her uygunsuz davranışı yapmaktan kaçındım."
15.cilt, Lokman Suresi, 19.Ayet
Dünya mutluluk veren bir rüya gibidir, Göreni kısa bir müddet sevindirir, sonra yok olur gider.
15.cilt, Lokman Suresi, 18.Ayet
203 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.