Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yusif Adilzade

Söz dinlətmək
Ana və ata olaraq danışanda evladının dinləməyini və itaət etməyini istəyirsənsə: 1. Danışmağa başlamazdan əvvəl diqqətini cəlb et. Səni dinləməyə hazır olub, olmadığına bax. 2. Başa düşdüyü dili danış. (Fəlsəfə etmə.) Mənasını sənin belə bilməyəcəyin cümlələr qurma. 3. Bir dəfədə böyük bir əmr siyahısı vermə. Loxmalara böl. Asan udsun. 4. İstiqrarlı/qərarlı ol: dünən dediyinlə bu gün dediyin eyni olsun. Hətta beş il əvvəl dediyin eyni olsun. Əgər fərqli düşünürsənsə, bunu ona izah et. Qane olsun. 5. Əmrlərində ədalətli ol. 6. Uşaq üçün mənası olmayan bir işi əmretmə. 7. Təşəkkür etməli olanda, et. 8. Qətiyyən təhdid etmə. Dediyini etdirərsən; amma hörmətdən düşərsən. Yorularsan. 9. Dediklərinin təqibçisi ol. 10. Heç cürə silah işlətmə. Silahlı ata sevilməyən atadır. Kıblegah Evler-Nureddin Yıldız. S. 109.
Sayfa 109 - TahlilKitabı okudu
Reklam
Vermeyi de bilmek gerek, almayı da...
Ölüm döşeğinde daha fazla ayakkabım, evim, arabam olmasaydı diye pişman olmayız. Sevdiklerimize dair olanlardır pişmanlıklarımızın ortasında yer tutan; onları aklımıza getiririz, bekleriz veya beklenmeyenleri sayıklarız. Yaşanmamış günlerin, gidilmemiş yolların pişmanlığını yaşarız.
Sayfa 73 - KapıKitabı okudu
sevginin cömertliği
"Zenginin zekatı malına fukarayı iştirak ettirmek olduğu gibi fukaranın zekatı da zenginden ümidini ve gözünü kesmektir. İlmin zekatı onu ehline ve talibine vermektir. Evin zekatı gelen misafiri ağırlamak ve itibar etmektir. Sohbetin zekatı dedikodudan uzak olmaktır. Evladın zekatı yetimlere ihsandır. Kuvvetlinin zekatı zayıflara yardımdır. Nefsin zekatı kötü ahlakları terk etmektir. Aşkın zekatı vermek, hep vermektir." Kenan Rıfai
Sayfa 69 - KapıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zarafet ve nezaket
Halbuki duygular "zorla" yönetilemez... Hiçbir kalıcı davranış "zorla" oluşturulamaz.
Sayfa 19 - TimaşKitabı okudu
Farkında olmak
"İçinde olduğumuzu bilmediğimiz hapishanelerden daha kısıtlayıcısı yoktur." Shakespeare
Sayfa 15 - KapıKitabı okudu
Reklam
Boşuna yaşamamak için
Çocuklarımıza, bir kalbi kırılmaktan koruyabilirlerse boşuna yaşamış olmayacaklarını öğretmeliyiz.
Sayfa 11 - KapıKitabı okudu
Çocukluğun tesiri, yetişkinliğin seçimi
Çocuklukta mahrum kaldığımız şeyler, hayat çizgimizi etkiler belki ama tayin etmez. Yetişkinlikte seçimlerimiz bize aittir. Hayatımız, çocuklukta bulduğumuz veya bulamadığımız şeyi neye dönüştürdüğümüzle belirlenir. Yeterince çabalamadan, uğraşıp didinmeden, sakın kader demeyelim.
Sayfa 11 - KapıKitabı okudu
Yaşamış olmayacağım boşuna
Bir Kalbi Kırılmaktan Koruyabilsem Yaşamış olmayacağım boşuna Bir hayatı acıdan kurtarabilsem Bir ağrıyı dindirebilsem ya da Ya da bayılan bir ardıç kuşunu Koyabilsem yeniden yuvasına Yaşamış olmayacağım boşuna Emily Dickinson
Sayfa 7 - KapıKitabı okudu
Evdə və məktəbdə təlim
"İnsan şəxsiyyəti və ya ona göstərilən qayğı parçalanmışdır. Bir tərəfdə ev, digər tərəfdə isə məktəb... İş birliyi mövcud deyil". Mariya Montessori, "Süngər beyin"
Sayfa 9 - Teas PressKitabı okudu
Her çocuk özeldir...
Oysa her çocuk anne-babasının hayatının devamında değil, bilakis kendi hayat yolculuğunun henüz başındadır.
Sayfa 22 - hayykitapKitabı okudu
Reklam
Eğitimde fiziksel/maddi ceza
Dayak, terlikle dövmek, saçını çekmek, sıra dayağı, kulağını çekmek, tokat atmak gibi görüntüde bedene yapılmış her türlü şiddet cezası, aslında belki bedenden daha ziyade yüreği yaralar ve psikolojiyi etkiler...
Sayfa 59 - hayykitapKitabı okudu
Çocuğa Allahı ne zaman anlatmalıyız?
Çocuğa Allah'tan bahsetmek için en doğru yaş, onun Allah'ı sormaya başladığı yaştır.
Sayfa 96 - hayykitapKitabı okudu
Korkuyla din eğitimi
... Nitekim 'korku' kodlamalarıyla eşleşmiş bir dini eğitim süreci, ileriki yıllarda çocuğu kendini kötü hissettiren bu tedrisattan uzak kılacaktır.
Sayfa 42 - hayykitapKitabı okudu
Onurunun kıymeti olsun!
Size trafikte haksız yere korna çalınması küçük bir şeydir, aldırmaya değmez. Bana diyebilirsiniz ki, "Bana korna çalınması onurumu zedeler, o yüzden de büyük şeydir". Efendim, eğer sizin onurunuz bir kornayla zedeleniyorsa, boş verin gitsin, anlaşıldığı kadarıyla küçük bir onurdur, uğruna ölmeye değmez. (Onurunuz, önemli değerlerinize, örneğin ülkenize sövüldüğünde tehlikeye giriyorsa, savunmaya değer bir onurdur.)
Sayfa 12 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Yaşamın hakkını ver!
Ve bir gün cenazenize kaç kişinin geleceği önemli değildir, siz gerçekten orada olun, yeter.
Sayfa 157 - Remzi kitabeviKitabı okudu
36 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.