Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Aybüke Ayrancı

Düşünme Şekli
Depresyon sırasında, doğru düşünme kapasitesinin bir kısmının kaybedildiğini, olayları düzgün bakış açısıyla değerlendirmekte zorluk çekildiğini göstermektedir. Olumsuz olayların önemi, tüm gerçekliğinize egemen olacak kadar artar ve gerçekten, durumun çarpıtılmış olduğunu göremezsiniz. Bu durum size bütünüyle çok gerçekmiş gibi gözükür. Yarattığınız cehennem yanılsaması çok inandırıcıdır.
Reklam
%12 (77/632)
İyi Hissetmek
İyi HissetmekDavid Burns
8.5/10 · 11bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Aybüke Ayrancı
@aayranci·Bir kitabı yarım bıraktı
İlkçağ Felsefe Tarihi 1
İlkçağ Felsefe Tarihi 1Ahmet Arslan
9.1/10 · 817 okunma
239 syf.
·
Puan vermedi
·
18 günde okudu
Bağlanma
BağlanmaAmir Levine
8.7/10 · 2.945 okunma
Reklam
239 syf.
·
Puan vermedi
·
18 günde okudu
İsmi hatalı, bağlanma değil ilişki öncesi kitabı olmalı.
Kitap çocuklukta yapılmış olan bağlanma çalışmalarının erişkinlerde de olduğunu beyan eden (ki neden bu zamana kadar olmadığı düşünülmüş, hayret) buna bağlı olarak bağlanma tipinizi, partnerinizin veya hoşlandığınız kişinin bağlanma tipini algılayabileceğiniz, en azından tahmin edebileceğiniz testlere sahip olan, sadece saptama için değil, bağlanma stillerine göre yaşamış olabileceğiniz sorunları gösteren ve bence en bonus, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ sunan bir kitap. Yine gaayet didaktik, ancak yargısız, gayet net ve gayet “kendine yardım et!” emri vermeden kendine yardım ettiren, adının “bağlanma” değil, “ilişki düşünmeden önce herkesin okuması gereken kitap” olarak değiştirilmesi gerektiğini düşündüğüm eser. Çok hızlı okudum, bir akış sırası olmadan kendinize uygun gelen bölümüne de direk bakabilirsiniz, hepsi kendi içinde yeterli ve tutarlı.
Bağlanma
BağlanmaAmir Levine · Aganta Kitap · 20182,945 okunma
Kaçınganların çoğu kendine güvenle bağımsızlığı karıştırır. Kendi ayaklarımızın üstünde durmak her birimiz için önemli olsa da kendine güveni fazla büyütürsek başkalarından destek almanın önemini küçültürüz ve bu da hayati bir can damarımızı keser.
Sayfa 112Kitabı okudu
Aybüke Ayrancı
@aayranci·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Saklı Bahçeler Haritası
Saklı Bahçeler HaritasıNermin Yıldırım
8.6/10 · 2.220 okunma
Unutmayın: Harekete geçmiş bir bağlanma sistemi tutkulu aşk değildir. Bir dahaki sefere biriyle çıktığınızda, kendinizi -sırf ara sıra mutlu olmak için- kaygılı, güvensiz ve takıntılı hissederseniz, kendinize bunun aşk değil de harekete geçmiş bağlanma sistemi olmasının muhtemel olduğunu söyleyin. Evrimsel anlamda gerçek sevgi iç huzur demektir. “Durgun sular derinden akar” sözü bunu anlatmanın iyi bir yoludur.
İnsanın kaderidir bu: Haddini aşabilme yeteneği bahşedilmiş tek canlıdır ve ne yana doğru aşacağına karar verme hürriyetine de sahiptir. Çocuklarımıza ezbere dikte ettirdiğimiz dinden, mezhepten, ideolojiden, milliyetten ve gelenekten önce “insanlığı” öğretmeden de bu hürriyeti adam gibi kullanmayı beceremeyeceğiz.
Reklam
Kafanın içinde beyin denen bir organ var. Bu organ; senin sonsuz ruhuna aynalık yapan, dünyayı senin için anlamlandırmaya gayret eden biçare bir organcık. Senin sağdan soldan aldığın verileri anlamaya ve dünyayı senin için “anlamlı” bir hale getirmeye gayret ediyor. Ne çare ki bunu da ancak daha önceki bilgi ve tecrübe birikimlerin ile yapabiliyor.
Aybüke Ayrancı tekrar paylaştı.
Hepimiz batakliktayiz ama bazılarımız yıldızlara bakıyor.
Oscar Wilde
Oscar Wilde
Tek başımıza dünyaya adım atma yeteneği, güvendiğimiz birinin yanımızda durduğunu bilerek mümkün oluyor. Yetişkin bağlanmasının temelini tek bir cümleyle açıklamamız gerekseydi, bu şu olurdu: Bağımsızlık ve mutluluğa giden yola çıkmak isterseniz, öncelikle bağlanılacak doğru insanı bulun ve bu yolculuğa onunla çıkın.
İlişkilerde bağımlılık hakkında
Çeşitli çalışmalar, birbirine bağlanan iki kişinin tek bir fiziksel birim oluşturduğunu söylüyor. Partnerimiz tansiyonumuzu, nabzımızı, solunumumuzu ve kanımızdaki hormon seviyesini düzenleyebiliyor. Artık iki ayrı varlık değiliz. Günümüzün popüler psikolojik yaklaşımlarının çoğunun yetişkinler arası ilişkilerde ayrışmaya yaptığı vurgunun biyolojik açıdan akla yatkın bir tarafı yok. Bağımlılık bir gerçektir; bir tercih ya da seçenek değildir.
74 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.