Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsanların ruhlarını öldürüyorlar anne... İşte asıl cinayet bu!
Orada mücadele var, muharebe var. Mukadderatımız orada halledilecek! Asıl sahne orası. Biz burada maalesef sadece seyirciyiz. Sahnenin dışındayız.
Sayfa 144
Reklam
Üzüntü ve sıkıntılarla ortaya çıkanlara biz "psikosomatik hastalıklar" diyoruz. Bu tür hastalıklar bedeni gerçekten tahrip ediyor ve genelde asıl kaynağına inilmeden hastanın acısını hafifletme amacına yönelik olarak tedavi ediliyor. Hastalığı oluşturan ve çok derinlere gizlenen olumsuz duygular araştırılmıyor. Keşke amacı değiştirip diğer hastalıklarda olduğu gibi bu hastalığa neden olan asıl sorunu yani duyguları araştırabilsek. Hangi yaşanmışlıkların, hangi onulmaz yaraların, hangi ağır travmaların sonucu ortaya çıktığını anlasak ve böylece bu hastalığın bize ne anlatmaya çalıştığını çözebilsek.
O asil bir âşıktı ve onun aşkına layık bir sevgili olması gerektiğini düşündü.
Sayfa 33 - Kapı Yayınları
Bilgi sadece başlangıçtır, asıl önemli olan bilgiyi eyleme dönüştürmektir. Hayat, ne istediğinizle ilgilenmez, ne yaptığınızla ilgilenir.
Sayfa 19
Ufak iş bizimkisi. Asıl en kötüsü : bilerek, bilmeyerek hapisaneyi insanın kendi içinde taşıması ...
Reklam
Cüneyd-i Bağdâdî [kuddise sırruh) de şöyle der:
"Hak âşıkları için Allah Teâlâ'dan gafil olmak, ateşte olmaktan daha beterdir." Ona, "Bela nedir?" diye sorduklarında, şöyle demiştir: "Asıl bela, belayı verenden gafil olmaktır."
Asıl bahtiyar odur ki başkasının başıma gelen musibetlerden ibret alır.
Platon idealar öğretisine meşhur “mağara eğretilemesi” ile başlar. Bura da insanlar, sırtlarında ateşler yanan, mağarada zincire vurulmuş yaratıklara benzetilir. İnsanlar, titreyerek yanan ateşin duvara yansıyan gölgesini görmektedirler sadece. Onlar, gerçek gibi görüneni, göz ardı etmeyi öğrenince ve de kendilerini mağaranın dışındaki gün ışığına yönelttiklerinde asıl gerçeğin ayırdına varacaklardır.
Yine de Fars edebiyatının gelişmesinde asıl rol Türklerindir. Fars şair ve yazarları Karahanlılardan destek gördükleri gibi, bütün İran'ı egemenliği altı na alan Gazneli Sultan Mahmut da ilim ve sanat adamlarını korumuştur. Gazne şehrinin, o çağın ilim, kültür ve sanat merkezi olduğunu söylemek yanlış olmaz .
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.