Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Astronomi,burçlar vs.bakış açımız nasıl olmalı?
📌 Günümüzde bile astroloji ve yıldız falıyla hayatına yön vermeye çalışanların varlığı karşısında insanoğlunun hurafeye dayalı düşünme şeklinden tamamen kurtulamadığı görülmektedir.Bu hurafeler toplumun sağlıklı düşünme yollarını tıkamakta ve hurafelerle örülü bu puslu ve karanlık hava içinde insanların ilâhî hakikati görmeleri zorlaşmaktadır.
Hadislerle İslam (7 Cilt Takım)
Hadislerle İslam (7 Cilt Takım)
📌 Faydasız ilme dalmak zemmedilmiştir.İlimlerin açığını bilmeden inceliklerine, esaslarını öğrenmeden de gizli taraflarını öğrenmeye çalışmak ve ilimlerin açık taraflarını bilmeye çalışmadan kapalı taraflarını bilmeye gayret etmek ve ilâhî ilimlerin sırlarını araştırmak gibi...
İhyau Ulumi'd-Din (4 Cilt Takım)
İhyau Ulumi'd-Din (4 Cilt Takım)
📌 Astroloji ve benzeri ilimlere dalmak tehlikeli olduğu gibi faydasızdır ve bu ilimle meşgul olmak vakit kaybetmekten başka birşey değildir.Allah'ın takdir ettiği şeyden kaçınmak hiç kimsenin elinde değildir.
İhyau Ulumi'd-Din (4 Cilt Takım)
İhyau Ulumi'd-Din (4 Cilt Takım)
Tartışmasız doğru
Astronomi bir bilimdir. Evreni olduğu gibi inceler. Astroloji ise sözümona bilimdir, kanıt yokluğu karşısında öteki gezegenlerin bizlerin günlük hayatım etkilediği savında olan bir sözde bilim.
Reklam
36 Yüz Yazar: Austin Coppock Otomatik çeviri/ 36 Faces Dört bin yıldan fazla astrolojik ve sihirli tarih boyunca akan bir iplik var, eski Mısır'ı Helenistik dünya, Arap İmparatorluğu, Hindistan, Avrupa Rönesansı ve hatta günümüzle bağlayan bir ip. Bu ip, dünyanın gökyüzünü 36 bölüme ayıran Dekanlar, yeryüzünün gökyüzündeki 36 "Gökyüzü Yüzü" yalnızca arkeo-astronomi tarihinde ilginç bir dipnot değildir. İlk olarak eski Mısır'da ortaya çıkan bu 36 yüz, Hermetik malzemenin vücuduyla birlikte hareket etmiş, kültürden kültüre yıldızlı bilgelikte yeniden doğmuştur.
96 syf.
9/10 puan verdi
Kendimce
Sems bir gezgindi ancak öncesi vardi. O siradan bir gezgin degildi. Şems, yollara düsen bir dervis olmadan önce, iyi bir egitim almisti. Arapçayı ve Farsçayı çok iyi biliyordu. Bu dillerin edebiyatina hâkimdi. Ayrica astronomi, astroloji, mantik ve fikih alanlarinda da derin bir bilgisi vardı. Felsefeye de hakimdi. (St)Burda enterasan olan zamanın tasavvuf ehlinin büyük bir kısmı pozitif ilim ehli olması yada zanaatlarında ileri derecede ehil olması. Yani günümüzde çok örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Böylelikle sözleri bir yere veya makamı değil tamamen bağımsız olmasını sağlamıştır Kitabın başında bu soru ile başladım: Kitap günümüzün yaşamına mı zıt yada yastığımız hayat mı aslımıza zıt. Sonunda şu sonuç ile bitirdim: Ben doğru bildiklerim yanlışmış: 1- Acele ile zamanın sahibine karşı geliyormuşum. 2 - sabır beklemek değil proaktif durumu düzeltmek için öne adım atmakmış (aklıma hep nedense hendek savaşı geldi - gelenlere karşı aktif önlem)Tabi dahası var tabi. Kitabın geçmişsen atıf yapması çok güzel oldu. O an durum ile yorum yapılması Konu başında güzel sözler konuşulmasıda ayrı bir hoş olmuş. Tek takıntım kitap sonunda şemsinin şehadeti konu yapılmaması. Ön sözde geçtiği için merakla o noktaya kadar bekledim
Şems-i Tebrizi - Kalbinde İyilik Biriktirenin Yolu Hep Açıktır
Şems-i Tebrizi - Kalbinde İyilik Biriktirenin Yolu Hep AçıktırFerhat Atik · Destek Yayınları · 20201,744 okunma
Burçlara inanan dünyalı Ayşeleri veya inanmayan Gökhanları görelim =D
Milyarlarca yıldız, milyarlarca galaksi, dünyalı Ayşe'nin aşk hayatıyla ilgilenmez. Yıldızlar bizi iplemezler bile. Bazı astronomlar ne diyorlar biliyor musunuz? "Astronomi bilimlerin anasıdır, astroloji ise para uğruna kötü yola düşen kızıdır. " diyorlar.
Sayfa 201 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Şems bir gezgindi ancak öncesi vardı. O sıradan bir gezgin değildi. Şems, yollara düşen bir derviş olmadan önce, iyi bir eğitim almıştı. Arapçayı ve Farsçayı çok iyi biliyordu. Bu dillerin edebiyatına hâkimdi. Ayrıca ast­ronomi, astroloji, mantık ve fıkıh alanlarında da derin bir bilgisi vardı. Felsefeye de hâkimdi.
Reklam
Astronomi bir bilimdir.Astroloji ise sözde bilim.
Batlamyus zamanından bu yana bulunan tüm aylarla gezegenleri, asteroitleri,kuyrukluyıldızları, radyo dalgaları gönderen gökcisimlerini, infilak eden galaksileri, ortak yaşamlı yıldızları, felakete yol açabilecek değişken yıldızlarla X-ışını kaynaklarını günümüzün astrologları hesaba katmıyorlar Astronomi bir bilimdir. Evreni olduğu gibi inceler. Astroloji ise sözüm ona bilimdir, kanıt yokluğu karşısında öteki gezegenlerin bizlerin günlük hayatını etkilediği savında olan bir sözde bilim.
223 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Faruk Umut Küçüker, Birinci Döngü “Arayış”, İkinci Döngü “Uyanış”  eserleri ile okuyucunun ruhuna ışık tutarak, içsel ve dışsal yolculuklarında kendi benlik ve toplumsal bilünçlerini anlama ve yaşama noktasında rehber olurken, serinin devamı olan Üçüncü Döngü “ Anlayış” ile ruhlardaki ışığın varoluşsal derinliklerine nüfuz edilmesi noktasında okuyucunun çıktığı bu yolda birer ışığa evrilmesini sağlamak amacı ile kaleme alınmıştır. Üçüncü Döngü “Anlayış “ yetişkinler için bir hayat bilgisi kitabıdır. İçerisinde insanlar arası ilişkiler, insanın iç dinamikleri, astronomi, astroloji, mitoloji, etimoloji, felsefe, psikoloji, psikoterapi, sosyoloji ve metafizik öğeler ve bu öğelerin matematiksel, geometrik ve fiziksel bağlantıları irdelenmektedir. Üçüncü Döngü “Anlayış” varoluşu anlama ve tanıma rehberi olarak görülebilir.
Üçüncü Döngü - Anlayış
Üçüncü Döngü - AnlayışFaruk Umut Küçüker · Elpis Yayınları · 20243 okunma
Hangimiz istemezdi şöyle bir ortamımız olsun.
Eratosthenes'in yanı sıra, Hipparkos adında bir astronomi bilgini yıldız kümelerinin haritasını çıkarıp yıldızların parlaklık dereceleri üzerine tahminler yürütmüştü. Sonra da zorlu bir matematik problemi karşısında bocalayan krala, "Geometri alanında krallara mahsus özel bir yol yoktur," diyen geometri dehası Öklit'e
Sayfa 31 - Birinci Bölüm - Kozmik Okyanusun KıyılarıKitabı okuyor
İlhanlıların bilime de önemli katkıları olduğu görülmektedir. Bu dönemde bilime yapılan en önemli katkı özellikle astronomi ve tıp alanlarında Çin biliminin Moğollar aracılığı ile Yakın Doğu'ya taşınması olmuştur. Bunun yanında İlhanlılar sayesinde astronomi faaliyetlerinde çok önemli gelişmeler yaşanmıştı. İlhanlıların astronomi faaliyetleri neticesinde astronomi-astroloji ayrımı ciddi manada ilk defa yapılabilir hale gelmişti.
Reklam
Astronomi bir bilimdir. Evreni olduğu gibi inceler. Astroloji ise sözüm ona bilimdir, kanıt yokluğu karşısında öteki gezegenlerin bizlerin günlük hayatını etkilediği savında olan sözde bir sözde bilim.
Başlanğıç; Burçlara inanmak doğru mudur ?
İnsanlar dünyayı evrenin merkezi olarak kabul ettiği müddetçe onun diğerleri gibi bir geze­gen olduğunu düşünmedi. Gökyüzünü on iki parça­ya böldüler ve her parçaya belirli takımyıldızlarla (veya "burçlarla") ilgili bir isim verdiler. Babilliler, gökyüzündeki noktaları birleştirerek çeşitli objelerin ve hayvanların resmini çıkardı; örneğin bir ta­kımyıldızını teraziye, bir başkasını akrebe benzet­tiler. Bunun sonucunda yıldızların üzerimizdeki et­kisini inceleyen astrolojinin temeli olan ilk Zodyak, yani burçlar kuşağı ortaya çıktı. Antik Babil'de ast­roloji ve astronomi birbiriyle yakından bağlantılıy­dı ve bu bağ yüzyıllar boyunca sürdü. Günümüzde birçok insan, burçlar kuşağının hangi bölümünde doğduğunu bilir (mesela ben boğa burcuyum) ve hayatları hakkında tavsiye almak için gazete ve dergilerdeki yıldız fallarını okur. Ancak astroloji modern bilimin parçası değildir.
Bilimin Kısa Tarihi
Bilimin Kısa Tarihi
Birûni (973-1048)
Gazneliler devri söz konusu edildiğinde hiç unutmamamız gereken çok yönlü bir âlim de Ebü Reyhan el-Birüni'dir. Değişik alanlarda eserler vermiş olan Türk-İslâm dünyasının bu büyük âlimi; Gazne sarayının Hârizm'den gelmiş en gözde kişileri arasında haklı olarak yer almıştır. Mahmud ile birlikte Hint seferlerine katılmış ve oralar hakkında son derece orijinal bilgiler vermiştir. Birüni'nin Hindistan'a ilgili eseri Kitabu'tTahkik mâ li'i-Hint adını taşır. Bu eser, Hint inanç ve âdetlerini tarafsız olarak inceleyen ilk İslâmi eserdir. Birüni, Hint din, ilim ve coğrafyası hakkında geniş malumat vermektedir. Onun çok sayıdaki eserlerini burada Barn gösterme imkânına sahip değilsek de, bunlar arasında el-Asaru'l ani'l-Kurüni'l-Hâliye, Tahdidu Nihâyeti'l-Emâkin ve Kitabu's-Sayda'sını hatırlayabiliriz. Birüni'nin pek azı günümüze kadar gelebilmiş 180 kadar eser yazdığını belirtelim. Bunlar Tarih, Dinler Tarihi, Matematik, Trigonometri, Astronomi, Jeoloji, Coğrafya, Botanik, Fizik, Astroloji ve Tıp sahasındadır.
Sultan Mesud - Birûni
Sultan Mesud da babasının yolunu takip etmiş, âlim ve şairlere ilgi ve yakınlık göstermiş, bol bol ihsanlarda bulunmuştur. Nitekim Birüni, el. Kânünü'i-Mes'üdi adlı Astronomi, Astroloji, Kronoloji, Coğrafya, Jeode. zi, Trigonometri, Metalurji gibi alanlarda önemli bilgiler vermekle birlikte, öncelikle bir Astronomi ansiklopedisi olan eserini ona ithaf etmiştir.
345 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.