Boş yere azap çekmeyin, bir Derman için
​"Allah, sizin tapındığınız şu zavallı heykeller değildir! Bunlar ne ki, basit bir eşya. İnsan eli ile şekillenmiş madde parçaları... Allah birdir. Ne ortağı vardır, ne benzeri. Doğmamıştır, doğurmamıştır, ölümsüzdür. Bildiğimiz ve bilmediğimiz; insan, hayvan, kuş, sürüngen, deniz mahlûkları, kara yaratığı ne varsa, hepsini O doyurur. Gördüğümüz ve göremediğimiz her şeyi O yaratmıştır; yine O öldürecektir. Öldükten sonra bir hayat daha vardır; asıl ve ölümsüz dünya. Allah, istisnasız herkesi hesaba çekecektir. Peygamberleri ile bildirdiği emir ve yasaklara uyanları, mükâfatlandıracak, o emir ve yasakları çiğneyenler ise ceza görecektir. Yüce Allah'ın hoşnud kaldıkları cennete, razı olmadıkları cehenneme; yani ateşe atılacak ve azap görecektir... Bu dünya fanidir; geçici, bitici ve sonlu... ​Ben, işte O Allah'ın habercisiyim; size vahyini tebliğ ediyorum. Uyarsanız kurtulursunuz, düşmanlık yaparsanız Rabbim'in buğz ve lanetine uğrarsınız! İnsan, bütün mahlûkların en üstünü ve en şereflisidir. Dediklerimi, içinde bulunduğunuz hal, tuttuğunuz yolla bir kıyaslayın. Çünkü akıl denen nîmet sadece insana mahsus. Eğer vicdanlı davranırsanız, yanıldığınızı siz de anlarsınız..."
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Hem, nev-i insanın ekseriyetini teşkil eden ihtiyarlardan ve hastalardan sorunuz; elbette, ekseriyet-i mutlaka ile esefler, hasretlerle, "Eyvah, gençliğimizi badiheva, belki zararlı zayi ettik; sakın bizim gibi yapmayınız!" diyecekler. Çünkü, beş on senelik gençliğin gayrimeşru zevki için, dünyada çok seneler gam ve keder ve berzahta azap ve zarar; ve ahirette Cehennem ve sakar belasını çeken adam, en acınacak bir hâlde olduğu hâlde, الرَّاضِي بِالضَّرَرِ لَا يُنْظُرُ لَهُ müsrifiyle, hiç acınmaya müstahak olamaz. Çünkü, zarara rızasıyla girene merhamet edilmez ve lâyık değildir.
Okuduğu bir kitaptan bir cümle hatırladı:" Her kalp kendi şarkısını söyler. "
Sayfa 34·Kitabı okuyor
... bakışında kavrulmuş bir kalbin çığlığı vardı.
Sayfa 22·Kitabı okuyor
Nefretimi benden alma. Elimde yalnızca o kaldı.
Sayfa 166
Alıntı