Akıla, insanın dostlarının ya da anne baba- sının ölümüne ağlaması mı, yoksa gülmesi mi gerektiğini soralım. Bir yandan, onları kaybettiniz, ağlayın; öte yandan da, onlar hayatın sıkıntılarından kurtuldular, gülün diyecektir. İşte aklın yanıtları.
Sayfa 147·Kitabı okuyor
Bir baba gözünün nurunu başka bir eve gelin verince ana baba harap olur
Reklam
İnsan babası hiç ölmeyecek zannediyor o gün gelene kadar...
Babam yaşasaydı seksen dört yaşında olacaktı. Onu yaşlı biri olarak hayal etmek tuhaf.
Sayfa 150·Kitabı okudu
1000Kitap
Kendini acındırma kozu geliyor :)
Dört yıl önce hala Madrid'de oturu­ yordu ama ziyaretine gitmek -hiç mi hiç- aklımdan geçmediydi, yine de Zarzuela Tiyatrosu'nda Verdi'nin Otello'sunun galasına iki davetiye gönderdim, bildiğim kadarıyla gelmedi, en azından odama uğrayıp beni kutlamadı. Halen hayatta, kırsal kesime çekilmiş, Huelva ilinde devasa bir malikanede yaşıyor, arada bir yazışıyoruz, neden sonra tuhaf bir baba oğul mektuplaşması). Natalia Manur'a nasıl her şey için izin istemek zorunda olduğumu anlattım: So­ kağa çıkmak ya da geri dönmek şöyle dursun, evin bir yanından öbürüne, odamdan banyoya, yemek odasından salona, mutfaktan yatak odama gitmek için izin almalıydım. Asla evin anahtarını vermedi. Nerede bulunduğumu hep yerli yerince bilmeyi isterdi, galiba onu bir köşede tanık olunmaması gereken iğrençlikler ya­ parken yakalamamdan korkuyordu. Her hareketim babalığımın iznine bağlıydı, eğer evde yoksa ben odamdan dışan çıkmak için onun dönmesini beklemeliydim (belletilen kural buydu ama ben uymuyordum): Çişimi tutmak, susuzluğa dayanmak, açlığa dayan­ mak zorundaydım; ya da bir çocuğun ne denli akıllı uslu, bahtsız ve uysal olursa olsun asla elinden gelmeyeceği kadar ihtiyatlı dav­ ranmam gerekiyordu.
Alıntı
Leonardo insan yaşamının başlangıcını da araştırdı.Yeni ölmüş hamile bir kadının rahmini kesip,ceninin rahim içindeki pozisyonunu muntazam bir biçimde çizdi.Göbek kordonunun cenin için besin kaynağı olduğunu tespit edip dönemin genel anlayışının tersine bir iddiada bulundu: "Ceninde anne tohumu baba tohumuyla eşit güçtedir."
Sayfa 178·Kitabı okuyor
Alıntı
Biz ne çok şeyi konuşamadan kendi tarihimize gömdük değil mi baba?
Alıntı
Reklam
Reklam