…makineleşme, zehirli gazlar, çığırtkan basın gibi bilimin getirdiği bazı şeyler bütün uygarlığımızı yerle bir edecek gibi görünüyor. Bu, bir Marslının aldırmadan gülümseyerek seyredeceği bir çelişki olabilir; ancak bizim için bir ölüm kalım sorunudur. Torunlarımızın daha mutlu bir dünyada mı yaşayacakları, yoksa birbirlerini bilimsel yöntemlerle yok edip insanlığın kaderini Papualılara mı bırakacakları, bu sorunun çözümüne bağlıdır.
Sayfa 165·Kitabı okudu
Satarsın gözlerinin dikkatini, ellerinin nurunu, bir lokma bile tatmadan yoğurursun bütün nimetlerin hamurunu. Büyük hürriyetinle çalışırsın el kapısında, ananı ağlatanı Karun etmek hürriyetiyle hürsün! Sen doğar doğmaz dikilirler tepene, işler ömrün boyunca durup dinlenmeden yalan değirmenleri, büyük hürriyetinle parmağın şakağında düşünürsün vicdan hürriyetiyle hürsün! Başın ensenden kesik gibi düşük, kolların iki yanında upuzun, büyük hürriyetinle dolaşıp durursun, işsiz kalmak hürriyetiyle hürsün! En yakın insanınmış gibi verirsin memleketini, günün birinde, mesela, Amerika\'ya ciro ederler onu seni de büyük hürriyetinle beraber, hava üssü olmak hürriyetiyle hürsün! Yapışır yakana kopası elleri Valstrit'in, günün birinde, diyelim ki, Kore'ye gönderilebilirsin, büyük hürriyetinle bir çukuru doldurulabilirsin, meçhul asker olmak hürriyetiyle hürsün!
Sayfa 957·Kitabı okuyor
Reklam
Ayrılık Provaları
### I. olmadım! dağların sabrına sığındığımdan beri olduğum yok artık benim. bulamadım, taş neden yüzünü döndü bana ne söyleyecekti eğilip baktığım su rüzgâra kapılmış sağrısı o atın bana ne dileyecekti? âh ki durmadım dünyada soluklanmak için. koyun koyuna uyuduğumuz tepedeki çimenlikten beri çok vaadiyle dünyanın çok gözler gelip geçti canımdan ama olmadım! hepsi birdi sevgilim nasılsa sonunda hepsi birdi. ### II. filizkıran fırtınasıydı hayatım! iyi hatırla! kimin yüzüyle gelmiştin bana bir begonvil, bir serçe, bir sabah ıslığı kimin yüzüyle hayatım? ayrıldığımızda kimdik şimdi hangi gövdenin içindeyiz küçük bir çıngırak çalarken sabahları.. bağışla! bazı zamanlar unutuyorum yola uzun bakmayı. bazı şarkılardan geçmeyi örneğin:
"İnsanlarda anlayamadığı bir şey de gazete okumalarıydı. Neden her sabah içlerini karartmak gereğini duyarlardı acaba?"
Alıntı
Medya kullanılıyor! Medyayla hareket eden aklınız da öyle...
Kaşif Kozinoğlu, bu yazıları niçin Doğu Perinçek'e gönderdi ve Aydınlık'ta yayımlanmasını istedi? Çünkü Aydınlık'tan başka güvenilir yayın organı bulunmadığını kendi tecrübeleriyle biliyordu. Diğer yayın organlarının denetim altında olduğunu, kurumsal sorumlulukları içinde öğrenmişti. Nitekim diğer basın organları Kozinoğlu'nun bu bilgisini doğruladılar. Bırakalım kendilerine yollanacak açıklamaları yayımlamayı, Aydınlık'ta çıkan "bomba" haberlerin tek satırına bile yer vermediler; veremezlerdi. Çünkü bütün genel yayın yönetmenleri, aslında tek bir Üst Genel Yayın Yönetmenine bağlıydı.
Sayfa 13 - Sunuş·Kitabı okuyor
Alıntı
Genelde bizim insanımız gergin olur, yüzü asık, gözleri öfkeli bakar, herkesin sanki acelesi vardır ama sahilde durum böyle değil. Çevremde mutlu ve hayatından memnun insanlar görmek hoşuma gidiyor.
Sayfa 21 - Doğan Kitap·Kitabı okuyor
Alıntı
Reklam
Reklam