Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Aşkı bulmakla, aşkı kalıcı kılmak, farklı beceriler gerektirir. Aşk, bireydışı tecrübeden bireyiçi tecrübeye geçiş yapmalıdır: Arayıştan, sahip olmaya; beklediğimiz bir şeyden, ilgilenmemiz, meşgul olmamız gereken bir şeye.”
Okullar eksikliklerine rağmen toplumsal gelişimin en önemli kurumlarındandır. Okullar, sadece bilişsel beceriler ya da belirli bir eğitim vermekle kalmaz. Örneğin okul eğitiminin özellikle kızlar açısından, uzun süreli etkileri vardır; ileride evlilik yaşının artması, daha düşük doğurganlık oranı, çocuk ölümlerinin azalması ve çocuklar için daha iyi beslenme ve sağlık düzeyi gibi. Bu kazanımlar daha gelişmiş okuryazarlık becerileri ve daha yüksek düzeylerde iş bulmalarını gibi "bilinen" faydaları ek olarak ortaya çıkmaktadır.
Sayfa 234
Reklam
Ele geçireceğimiz tek şey kimi avuntular, kimi duyarsızlıklar olacak, birtakım beceriler elde edeceğiz ve bunlarla aldatacağız kendimizi.
Toplum asla ilerlemez. Sürekli değişim içindedir; barbardır, uygardır, zengindir, bilimseldir, ancak bu değişim gelişip iyileşme değildir. Verilen her şeyin karşılığında bir şey alınır, toplum yeni beceriler edinir, eski içgüdüleri yitirir.
Ben çocuğum. (...) Bazen sayılarda, bazen sözcüklerde beceri gösteririm. Aynı konuda bike farklı farklı beceriler gösteririm. Dünyada kaç çocuk varsa o sayıda beceri vardır. Zekam ve yeteneklerim bana özeldir. Ölçülemez ve bir başkasıyla kıyaslanamaz.
“Ne olursa olsun senden alınamayacak bilgiler vardır, ne olursa olsun seni ayakta tutacak yetenek ve beceriler vardır. Yeteneğini kimse senden alamaz. Bilgini kimse senden alamaz. Gün gelir, bunlar sizi kurtarır.”
Reklam
Ne olursa olsun senden alınamayacak bilgiler vardır, ne olursa olsun seni ayakta tutacak yetenek ve beceriler vardır. Yeteneğini kimse senden alamaz. Bilgini kimse senden alamaz. Gün gelir, bunlar sizi kurtarır. Kötü günler geçirseniz de bilginiz ve yeteneğiniz sizin elinizden tutar ve ayaklarınızın üzerine kaldırır.
"Her kim ki hâlâ yaşıyordur, o halde umutlanmak için sebebi vardır" dedim. Sağlık, aile, mutluluk, mesleki beceriler, servet, toplumdaki konum... Bunların her biri yeniden kazanılabilir yada tamir edilebilirdi.
Sosyologlar, evliliklerini dengede tutmak için kadınların er keklerden çok daha büyük kişisel düzenlemeler yaptığını or taya çıkarmıştır. Erkeklerin çoğunun, evlenirken yaşam rutinlerini değiştirmek gibi bir niyetleri olmaz. Temelde ayu şeyleri yapacaklarını, aynı şeyleri düşüneceklerini (genelde ayn insan olacaklarını), tek farkın bekarlık yerine
Sayfa 175Kitabı okudu
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.