—Her insanın bir amacı vardır. Yaşadıkları, öğrendikleri, hissettikleri ve yetenekleri doğrultusunda bu amaç belirginleşir. Böylece karakter özellikleri de ortaya çıkar. Kişilik oluşur. Peki, nasıl olur da senin bir kişiliğin ve karakter özelliklerin olmaz? —Yanılıyorsun. Benim de bir karakterim var. Yaşamak istediğim her şeyi değerlendiren ve hepsinden zevk almayı bilen bir karakterim var. Belki diğer insanlarınki kadar yer kaplamıyor içimde, ama bir tane var.
Sayfa 136Kitabı okudu
Sahip olunan her türlü fiziksel ve zihinsel ayrıcalığın felakete sürükleyen bir yanı vardır; devrik kralların sendeleyen adımlarında izini sürebileceğimiz türden bir felaket. Diğerlerinden farklı olmamak daha iyidir. Çirkinler ve aptallar bu dünyada her şeyin en güzeline sahiptirler. Kafaları son derece rahat, ağızları bir karış açık öylece oturup oyunu izleyebilirler. Zafer nedir bilmezler belki ama en azından, yenilgiyi de tatmazlar. Hiç istiflerini bozmadan, kayıtsız, gürültüsüz patırtısız yaşayıp giderler; tıpkı hepimizin yaşaması gerektiği gibi. Ne başkalarını felakete sürüklerler, ne de yaban ellerde heder olurlar.
Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
"Belki de diyordum; artık, savaşların, cinayetlerin, iftiralarla, yalanlarla alçaltma çabalarının asıl sebebi bu kendini arama, bulma ve ispatlama hırsının hedef yanılgılarıdır; asıl savaşın, asıl düşmanın bilinmeyişi, bilinemeyişidir. Düşmanın, tek düşmanın içimizde olduğunu bilemeyişimizdendir cehennemlik yanılgı."
416 syf.
5/10 puan verdi
Ah evet artık bir inceleme yazmamın zamanı geldi. Bu ara zor gelen şeyler var, teknolojinin ve kolay dopaminin bağımlısı olmuşum sanırsam. İnceleme yazmak eskisi gibi kolay gelmiyor. Yine de evet başlıyorum. Dünya bir çeşit parçalanmadan sonra kemerlere ayrılmıştır. Herbir kemerin kendi koruyucu ruhu (tanrısı gibi düşünülebilir) ve kendine has
Kış Nişanlıları
Kış NişanlılarıChristelle Dabos · İthaki Yayınları · 202467 okunma
Salieri Kompleksi `Tanrım, madem bana Mozart'taki gibi bir yetenek vermedin, onu anlamamı sağlayacak zekâyı da vermeseydin. - Antonio Salieri Antonio Salier... Belki duymuşsunuzdur bu ismi. İtalyan klasik müzik bestecisidir kendisi. Aynı zamanda bir orkestra şefi ve müzik öğretmeni. Franz List ve Schubert gibi dünyaca önemli kıymetli
Sayfa 174Kitabı okudu
Bir işe başlarken kesin olarak karar verip istemek caiz iken, tamamlanması için Allah'ın dilemesine bırakmak ve hayırlı olması şartıyla istemek neden vacip oluyor? Cevap: Bir işe başlarken henüz bir tehlike yoktur. Zira başlangıç, insanın içinde bulunduğu andır, kendisinden uzak bir zaman dilimi değildir. Ama tamamlanmasında tehlike bulunabilir. Tamamlanması, içinde bulunduğu zamanın dışında, belki de çok uzak bir zamanda gerçekleşecektir. Başlanmış bir işte iki tehlike vardır: 1. Tamamlama tehlikesi: Başlanan bir işin sonunu getirip getiremeyeceğini bilemezsin. 2. İfsat tehlikesi: Sonra insan, tamamladığı amelin de kendisi için hayırlı olup olmadığını bilemez. İşte bundan dolayı; tamamlama tehlikesine karşı, "İnşallah, Allah dilerse" diye istisna koymak ve ifsat tehlikesine karşı da, "Hayırlı ise Allah sonunu getirsin demek vâciptir. İnsan bu şartlar altında bir iş yapmayı isterse iyi niyet sahibi olur, uzun emelden ve onun tehlikelerinden sıyrılmış olur.
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.