Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ulan kuyumcu dükkanı açarsın o saati satsan ! 3000 nedir yaa !?
Birkaç yıl önce böyle bir Augsburg Türkenuhr [Türk saati] Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıktı ve Augsburg'daki Maximilian Müzesi için satın alındı. Üç kadranlı saat David Buschmann (1626-1701) imzalıdır. Saatin erken dönem tarihi hakkında, İslami rakam çemberinin gösterdiği üzere, Türkiye için yapılmış olması gerektiği dışında hiçbir şey bilinmiyor. Renk, zenginlik ve değerli taşlar bakımından Doğu zevkine hitap etme arzusuyla ittifaka girmiş bulunduğundan, burada geç dönem Alman baroğunun doğal coşkunluğu iyice abartılıdır. Süslemede kullanılan mücevherlerin, aralarında 2020 lal taşı, 192 ametist, 595 firuze ve 53 zümrüt olmak üzere neredeyse 3000'i bulduğu ifade edilmiştir.
Sayfa 54 - Kitap Yayınevi 1. Basım 2005Kitabı okudu
"Hakikaten de aşk harikulade bir şey. Zümrüt lerden daha değerli, güzel opallerden daha bulunmaz, inciler kırmızı taşlar satın alamaz onu, pazarda da satılmaz. Tacirlerden alınmaz,değeri altınla ölçülmez."
Reklam
Değerli Taşlar ve Anlamları
-Topaz Duyarlı bir taş olmakla tanınan topaz sadakat, ilahi iyilik, dostluk, bağışlayıcılık ve sevgi simgesidir. Tıbbi açıdan, geleneklerde sinir çöküntüsünü giderdiği ve iştahı açtığı düşünülürdü. -Kantaşı Şifa taşı olarak bilinen kantaşı ilişkileri canlandırır ve arındırır. Kimi zaman da engelleri aşma ve cesaret vermede bir savaşçı taşı olarak
ALTIN, DEĞERLİ TAŞLAR VE İNCİ
Vahiy 21:19-20'de şöyle yazılıdır: "Kent surlarının temelleri her tür değerli taşla bezenmişti. Birinci temel taşı yeşim, ikincisi laciverttaşı, üçüncüsü akik, dördüncüsü zümrüt, beşincisi damarlı akik, altıncısı kırmızı akik, yedincisi sarı yakut, sekizincisi beril, dokuzuncusu topaz, onuncusu sarıca zümrüt, on birincisi gökyakut, on
Sayfa 134 - AKARSU YAYINLARIKitabı okudu
Satılık olanı her zaman satın alabilirsin. Ya satılık değilse ...Hangi altın onu satın alabilir? Hangi yakut? Hangi zümrüt? Bu değerli taşlar beni satın alabilir mi?
ŞIP ŞIP (ŞIPIDIK) TERLIKLER
Bir arada daha çok düğünlerde giyi len, içi dışı sırma işlemeli Şıp Şıp (şıpıdık) denilen terlikler moda oldu. Hatta gelinler için özel olarak yaptırı lan (ısrnarlama) Şıp şıpların yüzlerine, işlenmiş olan sırrnaların arasına, baş ve gerdana konan inci, yakut, zümrüt, pırlanta, gibi değerli taşlar yerleştirilirdi
Reklam
Doğal Taşlar
Romalılar Mısır'dan gelen safir, akuamarin, zümrüt gibi çoğunlukla doğal kristal biçimlerinde kullanılanlar yanısıra, kuvars, lal taşı gibi yarı değerli taşlara da yer vermekteydiler. Kesilmemiş elmaslara nadiren rastlanırken, en sevilen ve en çok övülen mücevher kuşkusuz inciydi.
Hitler'e bağış yapan (erkekler-hatta büyük olasılıkla çoğunluk kadınlar) her zaman olmuştu. Kadınlarla olan ilişkilerinin Hitler'e yarar sağladığı ise hiç kuşkusuzdu. Partinin İşletme Müdürü Max Amann, 20 Ağustos 1920'de koyu Hitler sempatizanı Berlin'li kahve fabrikatörü Richard Frank'la (KornFrank Firmas) 60.000 frankın üstünde bir borç para için sözleşme imzalamıştı. Üç yıl vadeli borcun karşılığında Hitler, altı değerli mücevher parçasını rehin göstermişti. Bu parçalar, platin üzerine pırlanta 'taşlar işlenmiş bir zümrüt iğne, platin üzerine, pırlanta taşlı bir yakut yüzük, yine platin üzerine pırlanta taşlı, gümüş montürlü on dört ayar altın yü­zük, 17'inci yüzyıla ait bir Venedik Sfenks rölyefi ve kırmızı ipekten altın işlemeli bir piyano örtüsüydü ... Acaba bunlar Helene Bechstein'ın antikaları mıydı? Yoksa Elsa Bruckmann'ın aşk armağanları mı?
Değerli taşlar; Zümrüt
Verimlilik, ölümsüzlük, ilkbahar ve gençliği çağrıştırır. Mısırlılar ölüleriyle birlikte ebedi gençliği temsilen bir zümrüt gömerlerdi. Hristiyanlıkta inancın sembolü olan zümrüt halk inanışlarında şifa taşı olarak karşımıza çıkar.
İlk salonda dizilmiş irili ufaklı inci kümeleri vardı, ama irileri ufaklarından büyük ve tüm aydınlanma halindeki ay kadar parlaktı. Ama ikinci salon zenginlikten yana birincisini geçiyordu; tekesine kadar elmaslar, gökyakutlar(safir) ve kısıl yakutlarla doluydu. Üçüncü salonda ise sadece zümrüt vardı; ördüncüsünde doğal altın parçaları; beşincisinde dünyadaki her türden altın sikkeleri, altıncısında saf gümüş; yedincisinde çeşitli ülkelerin gümüş sikkeleri vardı. Öteki salonlarda yeryüzünün ve denizlerin bağrında oluşan tüm değerli taşlar, yakutlar, firuzeler, yeamntaşları, her rankten akikler, yeşim vazolar, kolyeler, bilezikler, emirlerin ve şahların saraylarında kullanılan her türlü mücevherlerle doluydu.
Sayfa 168Kitabı okudu