188 syf.
·
Puan vermedi
Celal Şengör'den birkaç hafta önce Cehaletten Kurtulma Sanatı Kim Kimdir? kitabını okuyup çok sevmiştim. Bilim ve sanatın ışığında tarihe etki eden çok değerli isimlerden geçmiştim. Bu kez Ne Nedir? ile karşımızda. Bilimin toplumlar için ne kadar önemli olduğu elbette ki tartışılmaz. Düşünen, sorgulayan, araştıran bireylerin çoğunlukta olduğu toplulukların ne kadar ileri düzeyde olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bilgi çok önemli. Belli bir zaman diliminde doğru olarak kabul edilen bazı gerçekliklerin bile değiştiğini göz önüne alırsak, yeryüzü müthiş bir değişim alanıdır diyebiliriz. Kitabın içinde gündelik yaşamın zemininde çok önemli kavramlar var. Değişim için elbette daha çok kavrama ihtiyaç var ama yola çıkma cesareti adına içerikteki bilgiler çok kıymetli. Benim çok hoşuma gitti. Deprem nedir ile başlayan kitap; evrim, medeniyet, dil, din, bilim, felsefe, astroloji, kapitalizm, ahlak, adalet, cumhuriyet, demokrasi, Osmanlıcılık, entelektüellik, köylü, zengin, üniversite, zeka, sanat, cehalet ve zırva nedir sorularıyla devam etti. Bu kavramların verdiği bilgiler hem yaşamın hem de zihninizin içindeki kapladıkları alanı değiştiriyor. Her biri ile ilgili verilen bakış açısı zihinlerde başka soruları beraberinde getiriyor. Belki de kitabın en kıymetli amaçlarından biri de bu.
Cehaletten Kurtulma Sanatı
Cehaletten Kurtulma SanatıCelal Şengör · Masa Kitap · 202419 okunma
·
Puan vermedi
Merhaba kitap dostlarım @_basri_avci kaleminden #yoladüşenler kitabıyla geldim. “ Savaş karanlık, yıkık, çökük bir yaşam demek. Savaş, anne kucağına hasret kalmak demek. Olmamalı, yaşanmamalı savaşlar. Sadece benim ülkemde değil, dünyanın hiçbir yerinde savaşa dair konuşmalar da, savaşlarda olmamalı..” “ Dünyanın her yerinde gri savaş bulutları yerine çocukların umutla baktığı ve kendilerini güvende hissettikleri masmavi gökyüzü olmalı.” “ Bütün umutsuzluklara, kapkaranlık bulutlara, savaş uçaklarının ve tankların oluşturduğu yıkımlara rağmen biz içimizde kuş cıvıltıları besliyorduk.” “ İnsanlar ölmesin, çocuklar sokaksız ve oyunsuz kalmasın istiyordum. Gökyüzü maviliğinde herkese yetecek kadar yer vardı.” Kitap Halepli Hasa’nın ülkesinde çıkan savaştan sonra ülkesinden ayrılıp, Türkiye’ye gelirken yaşadıkları acıları, kayıpları, çaresizlikleri,ailesinden, sevdiklerinden, vatanından ayrılmanın acılarını, savaşın, göçlerin getirdiği yıkımları, depremde yaşanan çaresizliği , kayıpları çocuk kalbinin hüznüyle Hasanın ağzından okuyoruz. Çok etkilendiğim bir kitap oldu. Savaşlar olmasın çocuklar ölmesin! Kalemine yüreğine sağlık @_basri_avci Bu kitabımı
Kübra Kabakcı
Kübra Kabakcı
öncülüğünde #ikikelimelikitapokuyoruz etkinli için okudum. @_basri_avci @ddilekblog @azyayingrubu @hollandakitapevi
İrem
İrem
#yoladüşenler #basriavcı #savaş#deprem#azyayınları #kesfetteyiz #reklamdeğiltavsiye #okudumbi̇tti̇ #tavsiyeediyorum
Yola Düşenler
Yola DüşenlerBasri Avcı · Az Kitap · 20241 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Çan, ezan, hazzan sesleriyle yoğurulmuş kadim şehir Antakya’nın sokaklarında yeniden gezinme fırsatı buldum “Muhbir”le. Elbette deprem öncesi, son bıraktığım haliyle görmek, düşünmek istedi zihnim… 1940’larda Antakya’da başlayan olaylar Kilis ve Suriye topraklarını da içine alarak devam ediyor eserde. Okur “coğrafyanın kader olduğunu “ tekrar
Muhbir
MuhbirSerhan Kurşun · İnkılap Kitabevi · 20245 okunma
208 syf.
7/10 puan verdi
·
23 saatte okudu
Polisiye ile baslayip distopik devam eden bir kitap. Distopya pek sevmem ama değerlendirirken yazılan metinleri oynamak ayrı o metinleri yazmak ayrı diye okudum kitabı. Salgın, aşılar, deprem, yapay et... gunumuzde konuaulan güncel konular ve gelecekte beklenenler... Tüm bunlara hiçte yabancı olmadığımız için satırlar farklı gelmedi. Farkında mısınız bilemiyorum ama pandemiden sonra distopik kitaplar pekte etkileyici gelmiyor gibi. Kurgu güzel, anlatım akıcı ve içine alan cinsten. Tanınan isimlerden nadiren böyle kitaplar çıkıyor bu da ayrı şaşırtıcı.
Luna
LunaBuğra Gülsoy · İnkilap Kitabevi · 2022288 okunma
488 syf.
10/10 puan verdi
·
7 saatte okudu
O, artık dünyadaki her şeyin yöneticisiydi. Ve şimdi oyunun ikinci perdesine başlamıştı. Bu sefer daha acımasız olacaktı. Tıpkı tarihe adını yazdırmış her tanrı gibi... . . Her yıl binlerce canlı türünü yok eden, ormanları katleden, atmosfere yığınla zarar veren ve bir kanser gibi yeryüzüne yayılan iflah olmaz bir canlı türüydü bir insan. . .
Kayıp Kıta
Kayıp KıtaCenk Kayakuş · Kanon Kitap · 201860 okunma
152 syf.
·
Puan vermedi
·
21 günde okudu
Mülteci, iltica, lucû.
Merhaba, Kitaptaki hikayelerin neredeyse hepsi mülteci kadınlar ve çocuklar üzerine yazılmış. Onların başka bir ülkeye sığınmaları, bu durumun yaşattığı zorluklar, toplum tarafından kabul görülmemeleri, sömürülmeleri, hor görülmeleri ve bu durumların kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkilerine empatik bir dille yaklaşmış yazar. Ülkemizde ciddi bir mülteci sorunu var bu doğru fakat onlara karşı tavırlarımızda çok keskiniz ve insan olduklarını unutuyoruz gibi geliyor bana. Bu çok üzücü, çünkü biz böyle bir toplum değiliz. Deprem zamanında bir aile mülteci oldukları için ve Türkçe bilmedikleri için enkazdan çıkarılmazlar diye çağrılara ses vermemişlerdi belki hatırlarsınız. Bunun ne kadar ağır bir şey olduğunu anlamak zor değil. Eğer gerçekten mültecilere karşı daha ılımlı bir bakış açısı edinmek isterseniz kitabı okuyabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar..
Fotoğrafta Ayrı Duran
Fotoğrafta Ayrı DuranCihan Aktaş · İz Yayıncılık · 201724 okunma
Reklam
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.