Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bülent Kafa

Deha
Çoğu zaman kötü alışkanlıklar ile deha benzer sonuçlar doğurur;,sıradan kişi de bunları birbirine karıştırır. Deha da zamanı, parayı, bedeni yiyip bitiren, insanı kötü alışkanlıklardan daha çabuk yatağa seren, daimi bir aşırılık değil midir? Üstelik kötü alışkanlıklar insanların gözünde dehadan daha saygındır sanki; çünkü dehaya güvenmezler. Bilim adamının gizli araştırmalarından beklenen kazanç öylesine uzak görünür ki toplum onu sağlığında hesaba katmaktan çekinir; sefaletini ya da yaşadığı felaketleri ondan bilir ve bunu bağışlamayarak ödeşmeyi yeğler.
Reklam
Quoted Robert Frost's poem
The Road Not Taken BY ROBERT FROST Two roads diverged in a yellow wood, And sorry I could not travel both And be one traveler, long I stood And looked down one as far as I could To where it bent in the undergrowth; Then took the other, as just as fair, And having perhaps the better claim, Because it was grassy and wanted wear; Though as for that the passing there Had worn them really about the same, And both that morning equally lay In leaves no step had trodden black. Oh, I kept the first for another day! Yet knowing how way leads on to way, I doubted if I should ever come back. I shall be telling this with a sigh Somewhere ages and ages hence: Two roads diverged in a wood, and I— I took the one less traveled by, And that has made all the difference.
Sayfa 246Kitabı okudu
Don't give up.
The game wasn't over. No player should give up if there were pieces still left on the board(chess).
Sayfa 250Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hançer
“Başınıza bir dert gelmeyegörsün, her zaman gelip bunu size yetiştiren, elindeki hançeri yüreğinize saplayıp büken, üstelik de sizi hançerin sapına hayran bırakmaya çalışan bir dostunuz bulunur."
Sayfa 112Kitabı okudu
Hangisi daha ürkütücü?
Düşünceyi böyle bir anlatıya hazırlamak için ne kadar koyu renk, ne kadar karanlık görüş kullanılsa azdır; yolcu yeraltı mezarlarına inerken ışık basamak basamak azalır, kılavuzun şarkısı zayıflar ya, tıpkı öyle. Karşılaştırma yerindedir. Kurumuş yürekler görmek mi daha ürkütücüdür, boşalmış kafatasları görmek mi, kim karar verebilir?
Reklam
Bilmek
İki eylem ölüme neden olan sebeplerin nasıl şekillendiğini açıklar: İSTEMEK ve YAPABİLMEK. İnsani faaliyetin bu iki eylemi arasında aklını kullananların yararlandığı ve mutluluğumu, uzun yaşamımı borçlu olduğum bir üçüncü yol vardır. İstemek içimizi kavurur ve Yapabilmek bizi mahveder; ama BİLMEK zayıf organizmamızı sürekli bir dinginlik içinde tutar.
Ümit
Ümidin hayatın temeli olduğuna inanan, hayal gücü engin insanlar; işlerinde en tehlikeli anın herşeyin tam onların istediği gibi yürüdüğü an olduğunu bir türlü anlamaya çalışmazlar.
Sayfa 115Kitabı okudu
Acı Çekenler
Çünkü en çok bilenler en çok acı çekenlerdir ve kim seni bilirse seni kutsamak zorundadır Ve seni en derinden idrak eden bu adam bak hiç kimsenin etmediği kadar Şahadet etti sana ve seni hiç kimsenin sevmediği kadar sevdi.
Sayfa 225Kitabı okudu
İnsanoğlu
"Ne olduğunu kim bilebilir... insanoğlu bir roman gibidir: son sayfaya gelinceye kadar nasıl biteceğini kimse bilemez. Yoksa okumaya değmezdi..."
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
Tavır farkı
"Biraz önce yaptığı düşüncesizce hareket beni öfkelendirse de, aslında zaman zaman bana önem verdiğini gösteriyor." Bu ikinci yorum tarzı, değişim ve olumlu çözüm kapılarını açar; öncekiyse sadece öfke ve acıyı artırır.
Sayfa 200Kitabı okudu
Hayatımız
Hayatımız, bizi bir araya getiren ya da ayıran dış olaylardan daha derin bir akışa sahiptir; hayatın derin büyüsü sadece duygulara ulaşabilir, biz onu yönettiğimize inansak da duyulara ya da kadere hükmedemeyiz."
İşaretler
“Atina Okulu”nda Eflatun parmağını soyut, ruhani kavramlara olan ilgisini göstermek üzere yukarı işaret ederken Aristoteles ise somut cisimlere ve dünyevi işlere yönelik tercihini göstermek üzere eliyle zemini işaret eder.
Sayfa 156
Cehennem
Cehennemin eşiğine gelmiş kişilerin şeytandan ödü kopuyordu; zaten cehennemin içinde olanlar içinse şeytan özel biri değildi, yalnızca başka biriydi.
Kendimiz
Kendimiz olabilmek için, kendimize ve hayat hikayemize sahip çıkmalı gerektiğinde de elden çıkarmalıyız. Kendimizi, hatırlayarak bir birikim oluşturmalıyiz. Kendimizin içsel oyununu anlatisini biriktirmeliyiz. Kişinin, kimliğini ve benliğini koruyabilmesi için süreklilik gösteren içsel bir hikayeye ihtiyacı vardır.
Sayfa 112Kitabı okudu
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.