Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ulaş

Ulaş
@eurekaa
Go ask Alice, when she's ten feet tall.
Ulaş yorumladı.
Bir insanı, kitap okumaya nasıl ikna eder siniz?
Ulaş okurunun profil resmi
Sanırım bu, insanın içinden gelmediği sürece olmayacak bir edinim. Ben her ne kadar arkadaşıma söylesem de, okumuyor (okumak istemiyor). Yapabileceğimiz bir şey yok, maalesef. Başında bekleyip silahla tehdit edersek, belki okur. :P
Reklam
Ulaş yorumladı.
Kızlar erkeklere fazla haksızlık yapıyorsunuz.Aşık olduğunuz halde bizi arkanızdan süründürüyorsunuz ln
Ulaş okurunun profil resmi
Toplum nasılsa, insanlar da öyledir. Bunun yanına içgüdüyü de ele alırsak, normal karşılanması gerekir.
Ulaş yorumladı.
Eğer dindarsanız bile çok çok büyük büyük ihtimalle dininiz ailenizin dinidir. Eğer ABD'nin Arkansas eyaletinde doğmuşsanız ve Hristiyanlığın doğru, müslümanlığın yanlış bir din olduğunu düşünüyorsanız ve Afganistan'da doğmuş olsaydınız tam tersini düşüneceğinizin pekala farkındaysanız çocuklukta yaşanan beyin yıkamasının kurbanısınızdır.
Ulaş okurunun profil resmi
Çocukların beyninin boş bir levha olduğunu, Chomsky'nin bildiği kadar bizim de bilmemiz gerekir. Hâl böyle olunca, ebeveynler istediği gibi bilgiyi -boş bilgi olsun olmasın- çocuklarının zihnine entegre eder. (Sadece aileyle de kalmaz tabii. Çevre ve toplum da araçtır). Bu din, ideoloji, bir insana karşı bakış açısı vs. kolayca çocuğa dayatılır. Şu anda bunun meyvelerini yaşadığımız coğrafyada görebiliriz. Böylelikle, çocuk bunu doğru olarak sayar ve yaşı 50'ye -ki bu sadece komik sayı- vurana kadar, ne araştırır ne de bakar. Popülasyonun sadece avuca sığan kısmı, "Acaba ailemin veya çevremin dediği doğru mu?" diye kendine sormaya başladığı zaman, rasyonel çerçevede bilgiye ulaşır. Doğru din, doğru ideoloji, şu bu diye şeyler, üfürükten tayyaredir. Reflektif düşünün, eleştirel düşünün, medeni olun ve duygularınıza kulak verin. İnsanı insan yapan sadece bunlardır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ulaş bir yorumu yanıtladı.
216 syf.
4/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Her dönem tartışmalara sebep olmuş, şimdi de linç edilmeme sebep olabilir…
1923 yılında, edebi bir tetikçinin elinden çıktığına inandığım korkunç -sözümona- roman. Roman diyemiyorum çünkü daha önce çok fazla roman okudum. Metin, roman denilebilecek bir derinliğe ne edebi, ne de kuramsal açıdan sahip değil. Örneğin; Karakterlerin tamamı siyah yahut beyaz. Tek bir gri karakter yok. Edip’in propagandasını yaptığı çağdaş
Vurun Kahpeye
Vurun KahpeyeHalide Edib Adıvar · Can Yayınları · 201910,6bin okunma
Mithra okurunun profil resmi
Bir dönem Amerikan mandasını istemiş bir kadın..
1 önceki yanıtı göster
Ulaş okurunun profil resmi
O zamanlar herkes bir şey istiyordu. Paşalar arasından halifeliği isteyenler de oldu. Bir fikir ortaya atmak kötü bir şey değildir. Halide Edip Amerikan mandası olmayı ortaya atmıştır, fakat Atatürk'ün yapmış olduğu kongreler; çevresindeki insanları tenvir edişi ve konuşmaları sayesinde bu düşünceden vazgeçmiştir. Bunu anlamak size düşer. Halide Edip gidip halkı, Amerikan mandacılığı için silahlandırmadı. Kurtuluş Mücadelesi için insanları silahlandırdı.
Ulaş bir yorumu yanıtladı.
Kitap yazan arkadaşlarıma sormak istiyorum. Yazarken kendinizi ortamdan soyutlama ve yazacaklarınıza odaklama yöntemleriniz neler mesela? Ya da ilham veren şeyler nedir de denilebilir?
Ulaş okurunun profil resmi
Arada sırada hikayecikler yazdığım oluyor. İlham kaynağımı genellikle okuduğum kitaplardan, filmlerden veya dizilerden alırım. Yalnızlığa kolayca adapte olabildiğim için kendimi dış dünyadan rahatlıkla soyutlayabiliyorum. Bunun dışında boş bir zihne gereksinim duyabilirsin. Zihnin bulanıksa, yazacağın kitap harici başka şeyleri çok düşünüyorsan ara vermen lazım. Yoksa yazdığından hoşnut olmayabilirsin.
Reklam