Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Fatiha Sûresi/6-7. Ayet
Bize dosdoğru yolu göster; kendilerine nimet verdiğin, gazaba uğramamış ve yoldan çıkmamış olan kimselerin yolunu.⁴
Sayfa 13 - İnkılâb Yayınları
... Çarpmasında:
Übey b. Ka'b (r.anh) anlatır: Allah Resûlü'nün yanında otururken bir bedevî geldi ve: "Yâ Resûlallah! Bu benim kardeşimdir, şiddetli ağrıları var." dedi. Resûlü Ekrem, "Neresi ağrıyor?" diye sordu. Adam da, ona cinlerin musallat olduğunu söyledi. Peygamberimiz, "Onu benim yanıma getir." dedi. Hastayı önüne oturttu. Ona Fatiha Sûresi'ni, Bakara Sûresinin ilk dört âyetini, Bakara Sûresi'nin 163. âyetini, Ayetü'l-Kürsi'yi, Bakara Sûresi'nín son üç âyetini, Âl-i imrân Sûresi'nin 18. âyetini, Arâf Sûresi'nin 54. âyetini, Müminûn Sûresi'nin sonlarındaki 114. âyetini, Cin Sûresi'nin 2. âyetini, Sâffât Sûresi'nin başından 10 âyeti, Haşr Sûresi'nin son üç âyetini, ihlâs sûresini ve Muavvizeteyn (Felak, Nâs) Sûrelerini okudu. Hasta adam, sanki hiçbir şikâyeti yokmuş gibi ayağa kalktı."
Sayfa 358Kitabı okudu
Reklam
Birçok âyetin okunması müstehaptır. Bu âyetlerin faziletletine dair haberler vardır. O âyetler şunlardır: -Fatiha Suresi -Âyet-el-Kürsî -Bakara Suresi'nin sonu olan 285 âyetinden (Âmenerresûlü'den başlayarak) -Âl-i İmrân'ın 18. Âyeti -Tevbe Suresi'nin 128. Âyetinin sonuna kadar -Fetih Suresi'nin 27. Âyetini de sonuna kadar -İsrâ Suresi'nin 111. Âyetinin sonuna kadar -Hadid Süresi'nin ilk beş Âyeti -Haşr Sûresi'nin sonundan üç âyet
Sayfa 40 - Çelik Yayınevi
Fâtiha Sûresi
Doğru yola hidayet olunmayı istemek her kula en çok farz olan duadır. Kulun hidayete her şeyden fazla ihtiyacı olduğu için, gece gündüz her namazda kendisine en çok düşen dua, bu duadır. Bu duanın yerini hiç bir şey tutmaz.
Sayfa 53
Fâtiha Sûresi
Bismillahirrahmanirrahim Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. (6-7)
Fâtiha Sûresi
Yalnızca sana ibadet eder ve sadece senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimet verdiklerinin yoluna ilet ; azıp sapmışların yoluna değil.
Sayfa 142 - Yediveren Yayınları, 134.Baskı,NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE!Kitabı okudu
Reklam
Senin tek görevin kin duymamak, herkesi affetmektir.
Değil kin duymak, mânevi yolda ilerlediğin ölçüde, kimseyi tenkit bile etmeyeceksin, çünkü kötülük yapan da onu yapmaya vazifeli. Onun sayesinde Allah'la irtibat kurduğun için, seni dirilttiği için sen sana kötülük yapana ancak şükretmelisin. Hz. Mevlâna diyor ki: "Dostuna değil düşmanına dua et, zira seni tekâmül ettirecek olan odur."
Sayfa 158Kitabı okudu
Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla
Tekâsür Sûresi / Açıklama Mekke döneminde nâzil olmuştur. Sekiz âyettir. Adını ilk âyetteki aynı kelimeden almıştır. Tekâsür, “çokluk ve çoklukla övünmek” demektir. Araplar cahiliye devrinde gerek mal, gerek kabile ve gerekse aşîretlerinin çokluğuyla övünürler, hatta bazen gider ölülerini de sayarlardı. Gruplar mezarlıkta birbirlerine; “Falanca gibisi var mı?” diyerek, büyüttükleri kimselerin başında onlarla övünerek yaldızlı nutuklar çekerler, onlara tâzimde bulunurlar, hatta secde bile yaparlardı. İşte Peygamberimiz bundan dolayı ilk zamanlar, kabir ziyaretini yasaklamıştı. Fakat sonra, tevhid gönüllere yerleşip câhiliyeye ait (İslâm dışı) hareketler terk edilince bu yasağı kaldırdı. Bir müslüman, müslüman birinin kabrini ziyarete gitmiş ise ona dua ve istiğfârda bulunmayı, onun rûhuna Fâtiha okumayı, insana ölümü hatırlatması için de kabirleri ziyareti tavsiye etmiştir.
615 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.