Yazdım, kanserojen ürün ''formaldehit'' yemlerde kullanılıyor. İşlevi, yemlerdeki mikrobu öldürmek ! Yemlerde mikrop öldüren bu kimyasal, tavuğa ne yapmaz ? Keza. O tavuğu yiyen insana ne yapmaz ? Bu nedenle, AB'de bu kimyasal yasaklandı. Maalesef ülkemizde kullanılıyor. İlk başlarda, Tarım Bakanlığından ''silaj'' olarak getirip tavuk yemlerine koydular. İtirazlar olunca, - tıpkı böcek ilaçlarında olduğu gibi - Sağlık Bakanlığından ruhsat aldılar ! Halen satıyorlar...
Sayfa 134 - Kırmızıkedi - Kasım - 2018Kitabı okudu
Aspartamın içinde yüzde 40 oranında sinirsel bir uyarıcı olan aspartik asit, yüzde 50 oranında fazla alındığında beyin için zararlı fenilalanin ve yüzde 10 oranında metil alkol var. Evet, yanlış söylemedim metil alkol yani ispirto var. Ki ispirto birçok zararları yanında kanserojen formaldehite de dönüşüyor.
Sayfa 17
Reklam
Kanserojen ürün "formalhedit" yemlerde kullanılıyor. İşlevi, yemlerdeki mikrobu öldürmek! Yemlerde mikrop öldüren bu kimyasal, tavuğa ne yapmaz? Keza. O tavuğu yiyen insana ne yapmaz? Bu nedenle, AB'de bu kimyasal yasaklandı. Maalesef ülkemizde kullanılıyor...
Sayfa 134 - Kırmızı kedi yayıneviKitabı okudu
Kadavra diseksiyonu tıpta çok önemli bir eşik, onlarca duyguyu aynı anda harekete geçiren bir mahremiyet ihlalidir aslında. İlk zamanlar tiksinti, şaşkınlık, mide bulantısı, huzursuzluk, huşu ve korku uyandırsa da, ilerleyen zamanlarda sıkıcı bir akademik egzersize dönüşür. Duygusallıkla sıradanlık arasında gidip gelir her şey. Düşünsenize, bir yandan toplumun en temel tabularından birini yıkmaktasınız, ama öte yandan, formaldehit öyle güçlü bir iştah açındır ki, bir Meksika dürümüne aşermekten kendinizi alamazsınız. Ve sonunda, medyan siniri kesmek, leğen kemiğini testereyle ortadan ikiye ayırmak, kalbi açıp parçalara bölmek gibi ödevleri tamamladığınızda, duygusallıktan artık iyice sıyrılıp sıradanlığa teslim olursunuz.
Jonas Salk Jonas Salk, 1954 yılında geliştirdiği çocuk felci aşısı sayesinde, milyonlarca çocuğun hayatına dokunan bir bilim insanı. Salk’ı bu kadar özel yapan nedenlerden biri de geliştirdiği aşıyı patentlememiş olması. Kendisine ‘neden patentlemediği’ sorusu yöneltildiğinde ise Salk, şu cevabı verir: “İnsanlığa ait, patenti yok diyebilirim.
Bor
Bu arada bazı Rus bilim insanlarının anatomi araştırmalarında kullanılacak insan kadavralarını formaldehit bile kullanmadan bor ile koruduğunun altını çizelim. Borun ısı direnci dışında ciddi düzeyde mikrop öldürücü ve “insect repellant” yani böcek uzaklaştırıcı etkileri de var.
Sayfa 10 - Aktüel Arkeoloji - Mayıs-Haziran 2018- Sayı:63Kitabı okudu
Reklam
89 öğeden 91 ile 89 arasındakiler gösteriliyor.