Doğru Beslenmenin Başucu Kitabı

Taş Devri Diyeti

Ahmet Aydın (Tıp Doktoru)
Kasım 2020
İlk Yayın Tarihi:
Kasım 2009
Hayykitap
Sıralamalar

2021 18. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2021 20:27
Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın sağlıklı beslenmenin başucu kitabı notuyla çıkarmış olduğu, adından yola çıkarak diyet kitabı görünen, ancak beslenme düzeninizin bütün hastalıkların mimarı olduğunu anlatan kitabı. Kitap soru cevap şeklinde herkesin anlayacağı dilde yazılmış. İçeriğinde yıllarca sağlıklı ya da zararlı diye gözümüze sokulan bir çok yiyeceğin aslında ne olduğunu, nasıl bu hale geldiğimizi, nasıl kandırıldığımızı ve alışkanlıklarımız haline getirildiğini anlatıyor. Kitabı okuduktan sonra son zamanlarda sık sık duyduğunuz beyaz ekmek ve şekeri neden hayatınızdan çıkarmanız gerektiğiyle ilgili bir kere daha düşünmeden edemeyeceğinizi düşünüyorum. Bundan hariç vitamin ve minerallerin hayatımızdaki yeri, yağların, süt ve yoğurdun, tatlandırıcıların, paket gıdaların zararlarları, balık ve sebzenin de neden önemli olduğunu bir kez daha anlaşılır ve ikna edici bir dille anlatılıyor. Taş devri diyeti istediğin kadar ye ama bunları ye diyor ve sebeplerini de güzel güzel izah ediyor. Hiç sıkmadan bir çırpıda da okunuyor. İlgilisine şiddetle tavsiye ederim.
2019 13. kitabı
Sizde bilinçlenip bilgiyi aldıkça heyecanlanıyor musunuz ben o an tüm dünyaya bir mikrofonla bildiklerimi aktarma hissine kapılıyorum. Beslenme noktasında önce zararlıları sonra sebep olacak rahatsızlıkları, doğru bilinen yanlışları(!) sunan Harika bir kitap üstelik bilimsel araştırmalar ışığında çok kıymetli biri tarafından yazılması bu kitabı baş ucu kitabı yapıyor. İnsanoğlu kadar ahmak bir canlı olabilir mi diyorsunuz var olan düzeni düzeltmeye çalışıp, eline yüzüne bulaştırıyor. Burada tavsiye edilen düzenle beslenilip, yaşanılırsa Türkiye ilaç ihracatında 5. Sırada olmaktan belki kurtulur. Bir toplumda hastahanelerin dolu dolu olması sizce gerçekten sağlık alameti midir? Önce eğitim sonra beslenme bu ülkenin düzeltmesi gereken en büyük iki sorunudur bana kalırsa. Ahmet hoca bunu nasıl düzelteceğimizi gayet güzel bir şekilde izah etmiş. Bizim milletimiz Etiketin arkasını okumaz, içerik araştırma özelliği yoktur araştıranda abartan taraf olur. Anneler çocukları abur cuburla ödüllendiriyor halbuki çocuğunu zehirlediğinin farkında değil. Hele ki medya bu konuda tam bir çıkmaz. Bizim insanımız saf, iyi niyetli eğer bir şeyler haberlerden, uzmanların (sözde) ağzından çıkıyorsa anında teslim oluyoruz kimse bizim iyiliğimizi bizden iyi düşünemez araştıran, kendine ve nesline sahip bir birey olmak için geç değil
(inceleme değildir.)
·200 syf.·
2020 37. kitabı
ب... Kitap hakkında kendi düşüncemi hatırlamak adına: Kitap soru cevap şeklinde açık ve anlaşılır bir dille yazılmış. Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın tıp doktoru olması, iddialarını yapılan bazı araştırmalara dayandırması ve bu araştırma ve yazıların kaynaklarının kitapta yer alması tatmin edici olmakla beraber kitaptaki bilgileri ve iddiaları ciddiye almak konusunda benim için önemli bir detay. Sayın Aydın'ın kitabı isminden dolayı diyet kitabı gibi görünsede aslınsa doğru beslenme şeklini anlatan ve günümüzde bir çok hastalığın nedeninin yanlış beslenmekten kaynaklandığını anlaşılır ve ikna edici bir dille, cesurca anlatan çok güzel bir kitap. Bu kitabı okuduktan sonra beslenme şeklinizin değişeceğini düşünüyorum. Beyaz ekmek, şeker, paketlenmiş ve işlenmiş gıdalardan özellikle kutu sütlerden uzak durmamız gerektiğini bu kitapla çok net anlayacaksınız. Gıda sanayinin yer yer nasıl gıda terörüne dönüştüğünü, sağlıklı besinlerin bizlere sağlıksız, sağlıksız gıdaların bizlere nasıl sağlıklı gösterildiğine şaşırıp kalacaksınız.. Beğendim ve Mutlaka okuyun derim! Herkese İstifadeli okumalar dilerim.. Selametle..
2020 52. kitabı
Gerçekten çok güzel bir kitap. İnsanların beslenme düzenini sadece modern insan olgusu üzerinden değil, aynı zamanda homo sapiens ve öncüllerinin tarihsel ve evrimsel gelişimi penceresinden değerlendiren bir kitap. Olaya daha düz ve mantıksal bakmamı sağladığı için teşekkürler.
Taş Devri Diyeti
2021 1. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2021 12:57
Hem hekimler hem de hastalar için başucu kitabı edilmesi gereken mükemmel bir kitap. Bu kitabın tıp fakültelerinde ders olarak okutulması gerekiyor. Kitap sohbet tadında gidiyor. Herkesin anlayabileceği, çok akıcı bir dille yazılmış. Hemen hemen her konuya değinilmiş. Prof. Dr. Ahmet Aydın' ı rahmetle anıyorum.
2023 331. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2023 18:23
Bir yılı aşkın süredir edinmeye çalıştığım beslenme alışkanlığımı bu kitapla birlikte detaylarıyla incelemiş oldum. Kitapta yıllardır kendi kendime keşfettiğim bilgiler yer alıyor. Bir çok rahatsızlığımı bu yöntemlerle atlatmış bulunuyorum. Daha sağlıklı daha güçlüyüm. Taş Devri Diyeti Ahmet Aydın (Tıp Doktoru)
2020 76. kitabı
Mükemmel bir kitap. Herkesin bilmesi gereken günlük bilgiler içeriyor. Çok fazla yeni bilgiyi düzgün bir dille anlatmış hocamız. Hemen alıp okuyun ve tavsiye edeceksiniz :))
Taş Devri DiyetiAhmet Aydın (Tıp Doktoru) · Hayykitap · 2020478 okunma
Prof Dr Ahmet Aydın bir başka ..
2022 69. kitabı
Esas kapsamlı olan 7’den 70’e Taş Devri Diyeti kitabıdır. İkisini de okumuş birisi olarak diyebilirim ki kesinlikle okuyun. Beslenmeye dair anlaşılır ve gerçekten bilimsel, köklü bir bilgi edinmek istiyorsanız kaçırılmaz kaynak.
Sağlıklı Beslenme
·500 syf.·
2018 10. kitabı
Dalında yazılmış müthiş denebilecek bir kitap dır. Karatay hocanın da örnek gösterdiği kitap; akıcı bir üslupla yaklaşık 70 hastalığın sebebini bizlere örneklerle açıklayan Ahmet hocamız. Karatay diyetlerine de örnek teşkil etmiştir. Bu vesile ile birçok hastalıktan ve kronik rahatsızlıklardan basit uygulamalarla kurtula bilir, sağlıklı bir yaşam süre bilirsiniz. Karatay diyet değildir. Bir yaşam biçimidir. Okuyun ve okutun...
2019 2. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2019 12:50
Bol sağduyu... Yazarının tü-kaka edilme pahasına endüstriyel tıp zihniyetine kafa tuttuğu kitap. Tıbbın, olduğu gibi görme erdemi. Bu arada, "diyet" öyle diyet değil:)

Ahmet Aydın (Tıp Doktoru)Yazar · 7 kitap
1953 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Hobyarlı Ahmet Paşa İlkokulu, Samsun Anadolu Lisesi ve Ankara Fen Lisesi mezunu. 1977 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. 1982 yılında aynı Fakülte'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde uzmanlığını tamamladı. 1982-1986 yılları arasında Çorlu'da askerlik ve Eskişehir'de zorunlu hizmet görevini yerine getirdi. Tekrar döndüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 1988 yılında doçent, 1993 yılında Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı ve 1994 yılında da profesör oldu. Evli ve bir çocuk sahibi olan Aydın'ın çeşitli konularda yazdığı 6 kitabı ve yerli ve yabancı 100 üzerinde makalesi mevcut.