“Yaşadığı mutluluk, bir kez olsun gece yarısından sonra da sürecek miydi?”
Sayfa 219·Kitabı okuyor
Atatürk'ün itina ederek yemek seçmesi veyahut da şu veya bu yemeği isterim diyerek yemek ısmarlaması vaki değildi. Sofraya ne cins yemek gelirse onu yerler, sofradaki çeşitli mezelerden yalnız çok sevdikleri kavrulmuş leblebiyi tercih ederlerdi. Yemeklerden ise omlet, patlıcan karnıyarık, yağlı fasulye diye isimlendirdikleri bildiğimiz kuru fasulye başlıca sevdikleri yemeklerdendi. Patlıcan karnıyarık ile pilavı birbirine karıştırıp yemekten çok lezzet duyarlardı. Gece yarısından sonra veya gündüzün herhangi bir saatinde karınları acıktığı zaman ilk hatırlarına gelen yemek omlet olurdu. Gece yansı kalkıp bizzat mutfağa giderek orada oturup aşçıya omlet yaptırıp yedikleri ekseriyetle vakiydi. Bir gün de Ankara 'da iken öğle yemeği için evime geldiği zaman kapıda Atatürk'ün otomobilini görmüş, telaşla içeriye girmiştim. Atatürk'ün aşağıda mutfakta olduğunu söylediler, koştum. Mutfağa girdiğim vakit, Atatürk kahkahalar atarak aşçıya emredip yaptırmış oldukları omleti yiyorlardı.
Sayfa 108·Kitabı okudu
Reklam
Uzun Yaşam Planı
328 syf.
8/10 puan verdi
Birçok sağlık üzerine kitaplar okumuş birisi olarak listeme Ayşegül Çoruhlu’yu da eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.Öncesinde sadece ismen duymuştum fakat bugün itibarıyla kitabını bitirmiş bulundum. Kitaba gelecek olursak ilk yarısını okurken gerçekten sıkıldığımı hissettim.Bunun sebebi belki de yeni teorik kelimelerle karşılaşmış olmam da olabilir,tekrara kaçılması da. Daha sade bir anlatım benimsenebilirdi.Özellikle halka mâl olmuş bir kitapsa. Neyse ki 2.yarısından itibaren benim için çok daha hızlı aktı ve zevk alarak okudum. Kitabı bitirdiğimde beslenmenin önemini bilmeme rağmen sadece beslenmeyle işin bitmediğini yanında birçok faktörün de sağlıklı yaş almadaki önemini birkez daha anlamış oldum. Evet sağlıklı yaş almak diyorum çünkü biliyoruz ki aslında yaşlanmakla yaş almak arasında çok fark var.Peki yaşlanmak bir hastalık olabilir mi ya da yaşlanmayı durdurup hep genç kalabilir miyiz bu mümkün mü?Ya da genlerimiz kaderimiz mi?Sağlıklı beslenip gece geç yatıyorsak bu ne kadar fayda sağlar,uykunun önemi nedir?Peki sürekli maruz kaldığımız mavi ışıkların üzerimizdeki etkisi? Bu ve benzeri soruların cevaplarını bulabileceğiniz yer yer bilimsel çalışmalarla desteklenmiş bir sağlık kitabı. Bunlarla birlikte şunu da söylemeliyim ki yazar 10-15 sene sonra bilimsel anlamda yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta hücresel bazda stabil kalıp çok daha genç kalınabileceğini ileri sürmekte.Tabi ki bunun doğruluğunu zaman gösterecek. Genel olarak baktığımda okunmaya değer,tavsiye edebileceğim bir kitap. Biyolojik öz sevginizin hep yüksek olması dileğimle:) youtu.be/rmfmdKOLzVI?fea...
Longevity Planı
Longevity PlanıAyşegül Çoruhlu · Kronik Kitap · 2024239 okunma
En sevdiği şey, gece yarısından hemen sonra sokağa fırlamak ya da hiç değilse evden dışarı çıkmaktı.
Eş değiştirme
Mizah konusu bile olmaktadır. Bu olayı duyan Dursun, Temel'e bir öneri götürür: "Temel kardeşim. Bizim hemşerimiz işçilerden duydum, Avrupa'da yeni bir adet çıkmış. Eş değiştiriyorlarmış. Keyifli oluyormuş! Haydi gel, biz de bir deneyelim ... " Temel önce anlamadığı için itiraz edecek olmuş, fakat sonra teklifi kabullenmiş. Gece yarısından sonra Temel'in yatak odasından sesi duyulmuş: "Yahu Dursun, bizim karılar şimdi ne yapıyorlardır dersin?"
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.