Acı, bir ırmak gibi Doluyor yüreğime Bardaktan boşanırcasına ağlamak istiyorum Beni artık ne çiçekler, Ne çocuklar kurtarır; Ne de o her gün Yinelenen doğum. Fırtına ektim Rüzgâr biçtim şu dünyada. Acı, tepeden tırnağa Acı çekiyorum. Ey, yüreğimde hep ölüme doğan İsa! Haydi, yeniden çarmıha geril Bu son ölümün olsun Ve bir daha doğma!
Sayfa 287·Kitabı okudu
Alıntı
Fırtına ektim Rüzgar biçtim şu dünyada. Acı, tepeden tırnağa Acı çekiyorum. Ey, yüreğimden hep ölüme doğan İsa! Haydi, yeniden çarmıha geril Bu son ölümün olsun Ve bir daha doğma!
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Hz. ibrahim'in kurban kestigi kabul edilen Hacer-i Mual-lâk'in Kudüs'te bulunmasi; Yahudiler için Aglama Duvarinin Kudüs'te olmasi; Hristiyanlar için Hz. Isa'nin çarmiha geril-digi, yaglanip yikandigi ve gömüldügü Kiyamet Kilisesi ve ahir zamanda isa'nin inecegi Zeytin Daginin burada olmasi; Müslümanlarin ilk kiblesinin burada bulunmasi, Hz. Muhammed'in Miraç'a buradan çikmasi, hiç süphesiz tüm ilahi dinler açisindan Kudüs'ü çok önemli kilmaktadir.
Her şeyden önce ne geril ne de çekişmeye gir, özgür ol ve olaylara bir insan, bir yurttaş, ahlaki bir varlık olarak bak.
Sayfa 60·Kitabı okudu
Alıntı
Fırtına ektim Rüzgâr biçtim şu dünyada. Acı, tepeden tırnağa Acı çekiyorum. Ey, yüreğimde hep ölüme doğan İsa! Haydi, yeniden çarmıha geril Bu son ölümün olsun Ve bir daha doğma!
Sayfa 7·Kitabı okudu
Yahuda, insanoğluna öpücükle mi ihanet edeceksin?
"Evet! Sevgi öpücüğüyle ihanet ediyoruz Sana! Sevgi öpücüğüyle teslim ediyoruz Seni horlanmanın, eziyetin ve ölümün kollarına! Sevgi dolu bir sesle çağırıyoruz cellatları karanlık deliklerden ve bir haç dikip dünyanın en tepesinde yükseğe kaldırıyoruz haçın üzerinde sevgiyle çarmıha geril-miş sevgiyi."
Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı