Tatilde Tanıştığımız İnsanlar gibi çok sevdiğim bir kitabın hemen ardından arkadaştan aşka konusunu işleyen başka bir kitap daha okumam hataydı. Bu kitabın Sevgiler, Carter olması ise kuyruklu hataydı.
Arizona ile Carter'ın; cinsel ilişkileri dahil en özel durumlarını birbirlerine anlatıp bunun en yakın arkadaşlık olduğunu düşünmeleri mi, senelerce en yakın arkadaş hatta kardeş gibi takılırken durduk yere (hem de ne alakaysa aynı gün içinde) bir anda birbirlerinden etkilenmeye başlamaları mı, aralarındaki sığ ve itici ilişkiyi aşk sanmaları mı yoksa kendi saçmalıkları yüzünden başka insanları harcamaları mı daha kötü, inanın karar veremiyorum. İkilinin finalde sergilediği mide bulandırıcı davranışlar hakkında ise konuşmak bile istemiyorum. Hani daha kötüsü olamaz zaten en kötüsünü okuyorum diye düşünüyordum ama yazar bu berbat finali yazarak beni şaşırttı ve kötünün de kötüsü varmış dedirtti, sağ olsun.
Ayrıca bu tip kitaplarda erkek karakterin çok yakışıklı olmasından ve çevresindeki tüm kadınların onun için ölüp bitmesinden; baş kadın karakter dışında bu erkeği beğenen diğer kadınların da aptalmış gibi gösterilmesinden çok sıkıldım. Sevgili yazarlar biraz gerçekçi olun ve hayatın içinden karakterler yazın artık. Sanki dünyada sadece olağanüstü yakışıklı erkekler yaşıyormuş ve tüm kadınlar da o erkeklerden hoşlanıyormuş gibi davranmaktan vazgeçin. Baş kadın karakteri yücelteceğiz diye diğer kadınları aşağılamayı da lütfen bırakın. Gerçekten bıktım usandım artık.
Ek olarak: Bu türü okumayı seven ama böyle kitaplarla karşılaşmak istemeyenler için, arkadaştan aşkayı başarılı ve başarısız işlediğini düşündüğüm kitaplar ve onlara verdiğim puanlardan oluşan şöyle bir liste yaptım:
Başarılılar:
1) Wait for It (10/10)
2) Tatilde Tanıştığımız İnsanlar (10/10)
3) Yanılmak Güzeldir (10/10)
4) Bir Asi Yürek (10/10)
5) Ev Arkadaşı (9/10)
6) Bin Bela Bir Karanfil (8/10)
7) Yağmurla Gelen Mutluluk (8/10)
8) Bin Öpücük (8/10)
Başarısızlar:
1) Rhett (1/10) ve Aşık Rhett (1/10)
2) Jordan'ın Peşinde (1/10)
3) Baharı Beklerken (2/10)
4) Bana Öyle Bakma (2/10)
5) Her Yazın Ardından (2/10)
6) Snow Place Like Home (2/10)
7) Sevgili Aaron (4/10)
8) Seninle Tanışana Dek (4/10)
9) Yaralı Şövalye (4/10)
10) Lotus (4/10)
(Aklıma başka kitap gelirse yahut sevdiğim/sevmediğim yeni bir kitap okursam listeyi güncelleyeceğim.)
Sevgiler, CarterWhitney G. · Yabancı Yayınları · 20211,122 okunma