Teşekkür...
Din ve tasavvufun özünün folklorlaşması, şekle ve ritüele indirilip etik ve ahlâki yanının ihmâl edilmesi ve unutulması, aslın popülariteye/popüler kültüre kurban edilmesi en çok üzüldüğüm, rahatsızlık hissettiğim hususlardan birisi. Bir şekilde, ama az ama çok, hayatında dîne yer veren, hayatın anlamını anlamada ve açıklamada onu da dahil eden her fert bence bu rahatsızlığı hissetmeli. Mevlâna da bu konuda teskin edici, ruhsal açlığı giderici, doğrunun ve hakikâtin her koşulda sözcüsü olduğunu düşündüğüm bir yandan da şahsımın dahil olduğu ekseriyet tarafından yeterince tanınmadığını, anlaşılmadığını ve hakkının teslim edilmeyip bazen de haksızlık edildiğini düşündüğüm bir gönül insanı. Bu gönül insanının iç dünyasında büyük etkileri, katkıları olan muhterem babası Bahâeddin Veled ve Şems Tebrizî de bu ihmal ve haksızlıktan nasiplerini almakta. Konya’daki türbesinde “Mevlânâ’nın 7 Nasihati” levhası önünde selfie (öz-çekim) fotoğraflar çekilmeye, kılıç/kalkan şakırtılarına boğulmuş, hamaset soslu şoven senaryolarda figüran durumunda aktarıldığı TV dizilerine indirgenmesini, “aşk” kelimesinin sadece tensel yönünün ön plana çıkarılıp hoş olmayan yakıştırmalara maruz bırakılmasını da aynı şekilde rahatsız edici buluyorum. Mevlânâ'nın "Kim olursan ol gel!" sözünü bir gevşeklik, ilkesizlik olarak görenler ya da üzerinde yeterince düşünmeyenler; sanki bu sözle "aramıza katıl da olduğun gibi kal, hiç değişim/gelişim gösterme, hata ve kusurlarını terk etme, aynı tas aynı hamam devam et, varlığın anlamını hiç sorgulama, vb..." demiş olduğu yanılgısı içerisinde. Böyle güzel bir okuma etkinliğini düzenleyen, bu etkinliğe katılıp her biri birbirinden değerli ve güzel paylaşımlarla Mevlânâ'nın daha iyi tanınması, anlaşılması adına yeni kitaplara, yeni ufuklara, yeni aydınlanmalara girizgâh açan değerli okuyucuların hepsine teşekkür ediyor; minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. (Bu güzel etkinliği daha önceki yıllarda fark etmediğimden dolayı da ayrıca hayıflanıyor, kendime kızıyorum.) Başta, bu güzellikten beni haberdâr eden ve nâzik davetiyle çok değerli kazanımlar elde etmeme vesile olan, Aşkınıyam. . .Aşkınıyam. . . ("Sayfalar kapansa da "insan" ve "kâinat" kitabını okumak hiç bitmesin..." temenninize tüm içtenliğimle katılıyorum) olmak üzere, katkı sağlayan tüm katılımcılara tekrar teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. FurkanFurkan, @Neyin_Sesi, KübraKübra, @Beyz_GmsX, ONURONUR, @Turkanyesil, DilanDilan, ✿Ebru✿✿Ebru✿, Naifî ⸙Naifî ⸙, ︎Alceste︎︎Alceste︎, İbrahimİbrahim, HiçbirşeyHiçbirşey, Madam MelankoliMadam Melankoli, SûleymanSûleyman, HîmHîm, lazcuklazcuk, Çay’candır ☆Çay’candır ☆, Gönül MakâmıGönül Makâmı, ElفidaElفida, Şevval Altun DağlıŞevval Altun Dağlı, Zeynep NurZeynep Nur, RABIARABIA, Mutâlî’Mutâlî’, Furkan ÖrtenFurkan Örten, ẜ ε ƞ α ẜ î ℓ ℓ α հẜ ε ƞ α ẜ î ℓ ℓ α հ, Lokman ŞenlikLokman Şenlik, RûhberûhRûhberûh, Gönül Dervişi SûfîGönül Dervişi Sûfî, Orhan GülOrhan Gül, HayalperestHayalperest, Funda UstaFunda Usta, özgür deniz adalıözgür deniz adalı, Abdullah K.Abdullah K., Tayfun polatTayfun polat, M. Faruk AtalayM. Faruk Atalay, papatyahanım◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿✿papatyahanım◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿✿, @hysteriaa, Şükran GürbakŞükran Gürbak, SemaSema, Saniye esenSaniye esen, ebruli günlerebruli günler, Zeyn’Zeyn’, KitabseverKitabsever, AsfiyâAsfiyâ, SılaSıla, Tahsin ÖZTAŞKINTahsin ÖZTAŞKIN, Karınca MisaliKarınca Misali, @Vasl
Şeb-i Arûs

Aşkınıyam. . .

@Askiniyam
752. Vuslat, Şebi Arus Okuma Etkinliğimiz Sonlanmıştır
Bugün takvimler 17 Aralık’ı gösteriyor... Hz. Mevlana Celaleddin-i RumiMevlana Celaleddin-i Rumi 'nin "Ölüm günüm, düğün günümdür" diyerek Rabbine vuslatını müjdelediği o kutlu Şeb-i Arus’un manevi iklimindeyiz. 🕊️🌿 ​Bizler de bu anlamlı günde, beraberce yürüttüğümüz Kitap Okuma Etkinliğimizi nihayete erdiriyoruz.(https://1000kitap.com/gonderi/289551618) 📚⏳ Tıpkı Hz. Pir’in dediği gibi; her bitiş, aslında taptaze bir başlangıcın habercisidir. 🌅 ​Okuduğumuz her satırın zihnimizde bir kandil, gönlümüzde ise yeşeren bir tohum olmasını diliyoruz. 🌱 Hz. Mevlana Celaleddin-i RumiMevlana Celaleddin-i Rumi'nin şu sözünü kalbimize mühürleyerek veda ediyoruz: ​❝Bizim mezarımız toprakta değil, ariflerin gönüllerindedir.❞ 🌹 ​Sayfalar kapansa da "insan" ve "kâinat" kitabını okumak hiç bitmesin... Katılan, okuyan, tefekkür eden ve hisseden herkese çok teşekkürler. ​Bismillahirrahmanirrahim. ​Allah (C.C.) adın ile! ​Er-Rahmânür-Rahîm (O, Rahmân ve Rahîm'dir) adın ile! ​Ey Gönüllerin Sultanı! Bu mukaddes günde, manevi yolculuğumuzun rehberi, Hz. Mevlânâ Celaleddin-i Rûmî'nin ruhuna fatihalar olsun! ​Şefâati üzerimizde dâim olsun! ​Hz. Mevlânâ'nın feyzi ve ruhaniyeti, meclisimize nûr saçsın. ​Aşk u muhabbetimiz bol olsun! ​Hâk'ka giden yolda, nefsimizi terbiye etmekte bizlere kuvvet ve irade ihsan eyle! ​Yolumuz açık, gönlümüz pâk olsun! ​İnâyet ve kerem buyurarak, cümle dertlerimize derman ihsan eyle! ​Hakkımızda hayırlar feth eyle! ​Devletimiz pâydâr, milletimiz dâim, birlik ve beraberliğimiz kaim olsun. ​Bütün yeryüzüne, sulh, sükûn ve huzur nasip eyle! ​Vakti Şerîf hayrola! Hayırlar feth ola! Şerler def ola! ​Şeb-i Arusumuz mübârek ola! ​Hû! •FurkanFurkan🌷 •https://1000kitap.com/Neyin_Sesi🌷 •KübraKübra🌷 •https://1000kitap.com/Beyz_GmsX🌷 •ONURONUR🌷 •https://1000kitap.com/Turkanyesil🌷 •DilanDilan🌷 •✿Ebru✿✿Ebru✿🌷 •Naifî ⸙Naifî ⸙🌷 •︎Alceste︎︎Alceste︎🌷 •İbrahimİbrahim🌷 •HiçbirşeyHiçbirşey🌷 •Madam MelankoliMadam Melankoli🌷 •SûleymanSûleyman🌷 •HîmHîm🌷 •lazcuklazcuk🌷 • Çay’candır ☆Çay’candır ☆🌷 • Gönül MakâmıGönül Makâmı🌷 • ElفidaElفida🌷 •Şevval Altun DağlıŞevval Altun Dağlı🌷 • Zeynep NurZeynep Nur🌷 • RABIARABIA🌷 •Mutâlî’Mutâlî’🌷 •Furkan ÖrtenFurkan Örten🌷 •ẜ ε ƞ α ẜ î ℓ ℓ α հẜ ε ƞ α ẜ î ℓ ℓ α հ🌷 • Lokman ŞenlikLokman Şenlik🌷 •RûhberûhRûhberûh🌷 •Gönül Dervişi SûfîGönül Dervişi Sûfî🌷 •Orhan GülOrhan Gül🌷 •HayalperestHayalperest🌷 •Funda UstaFunda Usta🌷 •özgür deniz adalıözgür deniz adalı🌷 •Abdullah K.Abdullah K.🌷 •Tayfun polatTayfun polat🌷 •MURAT AYDINMURAT AYDIN🌷 •M. Faruk AtalayM. Faruk Atalay🌷 •papatyahanım◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿✿papatyahanım◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿✿🌷 •https://1000kitap.com/hysteriaa🌷 •Şükran GürbakŞükran Gürbak🌷 •SemaSema🌷 •Saniye esenSaniye esen🌷 •ebruli günlerebruli günler🌷 •Zeyn’Zeyn’🌷 •KitabseverKitabsever🌷 •AsfiyâAsfiyâ🌷 •M. Faruk AtalayM. Faruk Atalay🌷 •SılaSıla🌷 •Tahsin ÖZTAŞKINTahsin ÖZTAŞKIN🌷 •Karınca MisaliKarınca Misali🌷 •https://1000kitap.com/Vasl🌷
Şeb-i Arûs
1 +1'leme
7,1bin Gösterim
Bu muhabbet sofrasında bir nebze tuzumuz bulunduysa, bu bizim değil, o büyüklerin himmetidir. Sayfalar kapansa da, kâinat kitabını aşkla okumaya devam eden o insan kalabilme duasıyla... ​Vakitler hayrola, hayırlar fethola, şerler defola. ​Aşk ile...
🙏👏
Hayra vesile olanda hayrı yapan gibidir.Hz.Muhammed (s.a.v) .Bu hayra vesile olan herkese asıl ben teşekkür ederim. 😊
Bu güzel ve anlamlı paylaşımınızda bana da yer verdiğiniz için teşekkür ederim 💫
🙏
Eyvallah Üstad 🌹 Gönül aynanızın her daim parlak kelamınızın tesirli kalmasını diler şükranlarımı sunarım
🙏🌹
Eyvallah hocam. Allahım razı olsun her şey için teşekkür ederiz 🌹🌹🌹
🙏🌹
Yaptığınız alıntılar ve bu değerli görüşleriniz için ben de size teşekkür ederim. İhmal edilen, unutulan ve yalan yanlış şekilde dizilerde yansıtılarak “sözde unutturulmayan” Mevlana konusundaki üzüntünüze sonuna kadar katılıyorum. İnşallah Aşkınıyam. . .Aşkınıyam. . .’ın vesile olduğu ve siz değerli okurların katıldığı bu etkinlik gibi daha bir çok etkinlik yapılır ve doğru anlamak için nice sayfalar açılır kapanır. Amin! Hayırlı günler dilerim 😊
EyvALLAH hocam teşekkürler 😊