296 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Hop oturup hop kalktığım, harika bir tesbit, ne güzel ne nahif ifade etmiş dediğim, ah bu kitabı büyütüp ilan panolarına assak diye heyecanladığım bir kitaptı. Ne mi anlatıyor? Bu çağın en büyük açmazlarını, bu dünya insanına kurulan büyük oyunu "etrafını cami,ağyarını mani" toparlıyor, temellendiriyor,maddeliyor. Bunu yaparken dellillerle,maddelerle,makalelerle. Iskembei kübradan bu oyunun arkasinda Abd var geyiğine girmeden. En genel hatlarıyla kitabın ana başlıklarını veriyorum: 1.Kadim terbiye sisteminin çökertilmesi 2.Kadın hakları derken "erkek kadın" yaratma projesi 3. Baba otoritesinin kasıtlı olarak yıktırılması 4.Escinsel hayat tarzi ve her türlü cinsel sapkınlığın küresel çapta eş zamanlı artırılması 5.Toplumsal Cinsiyet ideolojisi 6. Üstel bir hızla artırılmış hayvan sevgisi Modern dünyanın, sosyal medyanın bu maddelerin hepsine birer aması olduğunu ve bu amanın dünyayı küçükbir köy gibi kendi çekim kuvvetine tabi tuttugunu "muhafazakar" dile bilinen okullarda çalışan, küçük şehirlerde yaşayan bizler bile fark ettik,ediyoruz. Peki bu amaların vardığı/varacağı yer ne olacak? Bunlar birer komple teorisi değil, hızlandırılmış bir filmin içindeyiz adeta...Okuyalım, mutsuz ve karamsar olmak için değil neyle savaşmamız gerektiğini bilmek için okuyalım.
Hekaton'la Son Tango
Hekaton'la Son TangoMustafa Merter · Ketebe Yayınları · 202398 okunma
+332
"Her insan tabiata benzer: güneş ve bulut, yağmur ve hararet, gül ve diken, bülbül ve baykuş, fırtına ve sükun, gülistan ve bataklık, iniş ve yokuş, tepe ve yayla, kuzu ve kurt, boğa ve karınca, namütenahi tezatlar ondandır. İnsanı topraktan yaratıldığı doğru bir tesbit: biz tabiata çok benziyoruz. Ruhlarımız, tabiatın ruhu gibi iki büyük tezatla örülür; iyi ve fena, güzel ve çirkin, doğru ve eğri..."
Sayfa 261
Reklam
Madem öyle, Asrın Tok ve Diamond Tema tartışması hakkında ikisini de reddeden ve bir çırpıda söyleyebildiğimiz kısa bir değerlendirme yazalım. Önce herkesin kabul edeceği şu zorunluğu belirtelim ve buna dayanarak ilerleyelim: Şeriatı tartışmak isteyenlerin, önce şeriatın kendisi her ne ve nasılsa onu öyle anlaması ve ancak bundan sonra
Her insan tabiata benzer: güneş ve bulut, yağmur ve hararet, gül ve diken, bülbül ve baykuş, fırtına ve sükun, gülistan ve bataklık, iniş ve yokuş, tepe ve yayla, kuzu ve kurt, boğa ve karınca, namütenahi tezatlar ondandır. İnsanı topraktan yaratıldığı doğru bir tesbit: biz tabiata çok benziyoruz. Ruhlarımız, tabiatın ruhu gibi iki büyük tezatla örülür: iyi ve fena, güzel ve Çirkin, doğru ve eğri.
Sayfa 261Kitabı okudu
Güzel bir tesbît
Burası Masule; "İranda bir köy!" Şair şöyle demişti; “ben ve sen Masule’ye benzeriz. Birimizin çatısı diğerinin bahçesidir!”
Güzel tesbit
Gözlerimle yiyebilmeyi çok isterdim: Artık ciddi okumalar yapamayacak kadar yorgun oluyorum...
Reklam
341 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.