"Sonuna kadar haklısın, bana gerçekten de bir şeyler oluyor! Gözlerimin önünde asılı duran bir sis bulutu vardı ve sen bir üfürmeyle bu bulutu uzaklaştırdın. Basit bir fikir­le hem de. Kendime güvenmeliyim. Ve bu benim daha önce hiç aklıma gelmemişti."
Sayfa 100·Kitabı okudu
Bazen haklı olduğumuz hâlde susarız; çünkü yorulmuşuzdur.
Eğer haklı olmak istiyorsan bu mutluluğu sana verebilirim. Sen haklısın!
Sayfa 460 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 34. Basım Ocak 2026·Kitabı okuyor
Alıntı
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Savaşın nedeni devletin çıkarı mıdır, sıradan insanlar mıdır?
İlk söylediğinde haklısın. Savaşlar sınıfların, devletlerin çıkarları için yapımıştır ve yapılmaktadır. Ama sonuçta süngüyü saplayan, tetiği çeken, bombayı atan, tankı kullanan sıradan insanlardır.
Sayfa 165·Kitabı okuyor
“Ahhh, anne ya, sen mi haklısın, ben mi haklıyım, geldim bu yaşıma hâlâ çözemedim.” Sustu. “Evet, tamam... Annemi anlıyorum. Aslında tek derdi, o yalnızlğın içinde kendi başıma ayakta durmamı sağlamaktı. O ne yaşadıysa, hangi acılardan geçtiyse, nasıl direnerek çıktıysa... benim de aynı yolu yürümemi istedi. Ama unuttuğu bir şey var. Ben Masal'ım. Songül değilim. Ve her yara aynı şekilde kapanmaz.”
Alıntı
Üzerine fazla düşünmeye gerek yok,haklısın cicim.
Ona göre kuvvet, kaba ve hayvani bir şeydi.
Sayfa 14 - Türkiye İş Bankası, Kültür Yayınları
Edebiyat