Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Orada, halının üzerinde, sürgünde yatarken Flush o fırtınalı duygu girdaplarının biriyle sarsıldı ki bunlarda ruh ya kayalara bindirip bin parça olur ya da yapışacak bir tutamak bulup ağır ağır, acılar içinde doğrulur , yeniden karaya ulaşır ve sonunda, yeni bir düzene göre baştan yaratılmış bir dünyayı seyretmek için, yıkılmış bir evrenin tepesinde doğrulur, ayağa kalkar. Hangisi olacaktı-yıkmak mı, yeniden yapmak mı? İşte sorun buydu.
Benden ya da hayattan bir şeyler eksilmişti sanki, ama hangisi olduğunu bilemiyordum.
Reklam
Siz hangisi oldunuz ?
İlk özür dileyen en cesurdur, ilk affeden en güçlü, ilk unutan en mutlu...
Dünyadaki kayıtlı tüm müzikal birikim silincek, 90’lardan tek parça kurtarma hakkın var deseler… Hangisi olurdu?
hiç düşündünüz mü? hangisi daha çok acıtıyor... bir şeyi söyleyip, keşke söylemeseydim demek mi? yoksa bir şey söylemeyip... keşke söyleyebilseydim demek mi? peki söyle seni...
Aşksız âdem dünyâda belli bilin ki yoktur Her birisi bir nesneye sevgisi var âşıktır Çalab'ın dünyâsında yüz bin türlü sevgi var Kabûl et kend' özüne gör hangisi lâyıktır Biri Rahmân-ı rahîm biri Şeytân-ı racîm Onun yazığı müzdü sevgisne taalluktur Dünyâda Peygamber'in başına geldi bu aşk Tercemânı Cebrâil ma'şûkası Hâlık'tır Ömer ü Osman Ali Mustafâ yârenleri Bu dördünün ulusu Ebû-Bekr-i Sıddıyk'tır Âlem fahri Mustafâ mi'râca ağıcağız Çalap'tan dilediği ümmetine azıktır Yunus sana hakıykat budurur buyurduğu Gözünle gördüğü ne dönüp bakma yazıktır
Sayfa 342
Reklam
Dayandığımız şeylerin hangisi buna değerdi?
Bir iki adım daha atmamak için nasıl da direniyoruz. Küçücük oluşlarda, hemen yakınımızdaki selametlere koşacağımıza amansız gururumuza boyun eğip hazımsızlıklar içinde birdolu ufak sıkıntının altında ufalandık durduk.ve umutsuzluğun kapımızdan ayrılmaması için az mı çabaladık.
“Başkalarının bizim hakkımızda anlattığı hikayeler ve insanın kendisi hakkında anlattığı hikâyeler: Hangisi gerçeğe daha çok yakındır? Kendi anlattıklarımızın doğruluğu o kadar kesin midir? İnsan kendisi hakkında otorite sayılır mı? Ama kafamı meşgul eden asıl soru bu değil. Asıl soru şu: Bu tür hikâyelerde gerçekle yalan arasında bir fark var mı? Dış görünüşle ilgili hikâyelerde fark var. Ama bir insanın içini anlamaya hazırlanırsak? Ruhumuz gerçeklerin bulunduğu bir yer mi? Yoksa gerçek denen şeyler yalnızca hikâyelerimizin aldatıcı gölgeleri mi?”
Sayfa 135Kitabı okudu
Çocuğun tam potansiyeline ulaşması için ailenin varlıklı ya da nüfuz sahibi olması şart değil, ancak belirli ebeveynlik davranışları önemli.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.