Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
“Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek, dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek” filan ama... hiç merak ettiniz mi, şehirde değil, kerpiçhaneli köyde dünyaya gelen Berkant, ortaokuldayken, piyano çalmayı nerden biliyordu? Tee 70 sene evvel, ilkokuldayken, memleketin yüzde 90’ında radyo bile u-yokken, mızıka ve akordeon çalmayı kimden öğrenmişti? Henüz 14
Kelebeğin ömrü...
Kelebeğin çeşidine göre maksimum yaşam süresi 4 günle 10-11 ay arasında değişebilir.
Sayfa 100
Reklam
B12 vitaminini eksikliğinde...
B12 vitaminini eksikliğinde yürüme bozukluğu, kronik yorgunluk, depresyon, sindirim bozuklukları, bayılmalar, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, uyku hâli, karaciğer büyümesi, göz bozuklukları, halüsinasyonlar, baş ağrıları, dil enfeksiyonu, huzursuzluk, zor nefes alma, hafıza kaybı, sinirsel bozulmalar, kalp çarpıntısı, kansızlık, kulaklarda çınlama, omurilik yıpranması gibi rahatsızlıklar görülebilir.
Sayfa 98
Dünyanın en sıcak yeri...
Dünyanın en sıcak yeri ise Libya'da El-Azi-zia'dır. 1922 yılında gölgede sıcaklık 58 derece olarak ölçülmüştür.
Sayfa 90
Dünyanın en soğuk yeri...
Dünyanın en soğuk yeri Antartika'da Vostok'tur. En düşük sıcaklık -89 derecedir.
Sayfa 89
Kitap okumak...
Kitap okumak; ayrıca beyin-göz ilişkisi kurarak daha hızlı algılama olanağı sağlar. Sağ ve sol loba bağlı kasları kuvvetlendirir. Daha hızlı düşünme ve IQ seviyesinin artmasına yardımcı olur.
Sayfa 72
Reklam
Beyinin gelişmesi için...
Beyinin gelişmesi için lobların her ikisini dengeli olarak çalıştırmamız gerekir. Bunu ise sadece kitap okuyarak geliştirebiliriz.
Sayfa 72
Günümüzde...
Günümüzde dünyanın yedi harikasından sadece Keops Piramidi ayaktadır. Diğerleri yangın ya da deprem gibi nedenlerle yok olmuştur.
Sayfa 18
Atalarımızın neşeli oldukları zamanlar öğrendikleri şeyler de hiç de yüzeysel değildi. Bir at veya inek 3 yılda erişkin hale gelirken neden bir maymunun yaklaşık 12 insanın ise yaklaşık 18 yılda erişkin hale geldiğini hiç merak ettiniz mi? Bu sorunun cevabı kısmen şudur. Biz insanlar mensubu olduğumuz grubun üyelerinden daha fazla bilgi almak durumunda olduğumuzdan hayat döngümüzde bu oranda daha uzundur. Diğer maymunlara göre uzun olan gelişme dönemimiz aşağı yukarı gülme yeteneğimiz ile aynı zamanlarda evrimleşmiştir. Davranışlarımız konusunda genlerimize daha az bel bağladıkça mensubu olduğunuz grubun üyelerine daha çok bel bağlamak durumunda kaldık ki bu da güvenlik ve bolluk dönemlerinden en iyi şekilde faydalanmanızı gerektiriyordu. Korku ve açlık insanın gelişimi zararlı iken, gülme insan gelişiminin iksiridir ve bu durum uzak atalarımız kadar bizim için de geçerlidir.
Sayfa 188 - Metis BilimKitabı okudu