Tamda böyle..
“İnsan bazen dinlenmeye değil, içinde kopan gürültünün susmasına ihtiyaç duyar.”
Alıntı
İnsan ancak özünü gürleştirerek özgürleşebilir.
Sayfa 88
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
İnsan farkında olduğu kadar yaşar; yaşamın temeli farkında olmak.
Sayfa 176
Hayata Dair
Potansiyel sonuçlardan bağımsız olarak insan doğası inanılmaz derecede kendi çıkarlarına hizmet etmeye yönelik olduğunu ortaya koymuştur.
Alıntı
Nasıl mahzun durmasın meyveler dallarında? Dönüp de kimsenin yüzüne bakmadığı şu kedi yavrusu, Şu taş bile, ancak bir insan eli onu kavrayınca güzel.
Ses çıkaran, bana yabancı gelen biriyle yaşamaya alışkın değildim ve bir geceliğine bile olsa, evimin istila edilmiş olmasına sinirleniyordum. Yazar olmanın avantajı buydu işte; tek bir insan görmeden günlerimi geçirebilirdim. Dışarıdaki dünya anlaşmazlık ve kalp kırıklıklarıyla doluydu; istediğim ve ihtiyaç duyduğum her şey bu duvarların arasındayken, neden evimden ayrılacaktım ki?
Sayfa 169·Kitabı okuyor