Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
298 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
İlk defa 1956'da yayımlanan Kaplan! Kaplan! ilk dönem bilimkurgu örneklerinden olsa da dönemini aşan bir kitap. Alfred Bester gerçekten de iyi bir iş çıkartmış. Hikaye oldukça akıcı ilerliyor. Bester'ın türün tüm olanaklarını sonuna kadar kullanırken tüm güneş sistemini bir ucubeler sirkine dönüştürmesine bayıldım. Farklı alanlardaki bilgisiyle hikayeyi derinleştiren ama bunu yaparken eğlencesinden de ödün vermeyen bir anlatımı var. Özellikle aldığı psikoloji eğitiminin yansımalarını kitabın pek çok yerinde görmekten hoşlandım. Başkahramanımız Gully Foyle ise tam bir antikahraman. Kimseye kendini sevdirmek gibi bir derdi yok. Dilediği gibi konuşup, dilediği gibi hareket ediyor ama aynı zamanda kitabın başından sonuna ayakları yere basan bir karakter gelişimi de var. Uzun bir zaman sonra bir karakteri bu kadar çok sevdim sanırım. Sadece Foyle değil kitaptaki diğer karakterler de tamamen kendinlerine özgü özelliklere sahipler. Ancak Bester'ın teleportasyon ya da telekinezi gibi bilimkurgusal öğelerin nasıl gerçekleştirildiğini açıklarken insanın düşünce gücüne cok fazla bel bağladığını düşünüyorum. Eğer bu bilinçli bir tercih değilse belki daha farklı bir açıklama yolu tercih edilebilirmiş. Yine de Kaplan! Kaplan! türün iyi örneklerinden. Kısacası farklı, cesur ve özgün bir şeyler arıyorsanız, Kaplan! Kaplan! vaktinize değecektir.
Kaplan! Kaplan!
Kaplan! Kaplan!Alfred Bester · İthaki Yayınları · 20171,397 okunma
İnsanın kalıtsal yapısını ve gücünü anne babadan gelen kromozomlar ve kromozları oluşturan genler belirlemektedir.
Sayfa 7 - NobelKitabı okuyor
Reklam
İnsanın kalıtsal yapısını ve gücünü anne babadan gelen kromzomlar ve bu kromozomları oluşturan genler belirlemektedir.
Sayfa 7 - NobelKitabı okuyor
"İnsanoğlu için en büyük mutluluk Sadece insanın kendi kişiliğidir." Goethe
83 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Direk mevzuya giriş yapıyorum; Roman, bir yargıcın amansız bir hastalığın pençesinde ölüme doğru yolculuğunu ve bu süreçte yaşadığı içsel hesaplaşmayı anlatır. Tolstoy, eserinde dönemin Rus toplumunun çürüyen yapısını çarpıcı bir şekilde betimlerken, aynı zamanda ölüm ve yaşam arasındaki trajik karşıtlığı derinlemesine işler. İvan İlyiç'in
İvan İlyiç'in Ölümü
İvan İlyiç'in ÖlümüLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202245,3bin okunma
Nevrotik...
Nevrotik insanın meteryali ağırlıklı olarak kişisel kökenlidir. Düşünceleri ve duyguları, ailesi ve sosyal ortamı etrafında döner ama bir delilik durumunda kişisel alan sıklıkla kolektif temsiller tarafından tamamen hiçe sayılır...
Reklam
En son cümle… O kadar doğru ki.
Başkaları hakkında bu kadar iyi şeyler düşünmeyi tercih etmemizin sebebi kendimizden korkmamızdır. İyimserliğin kaynağı düpedüz korkudur. (…) Hayatın mahvolmasına gelince; gelişimi yarım kalmadıkça hiçbir hayat mahvolmaz. Bir insanın kişiliğini bozmak istiyorsan onu düzeltmeye çalış.
Sayfa 87 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
"Kişisel entegrasyon, yaşamın çeşitli durumlarında özerkliğin gelişebilmesi için elde edilen fırsatların sonucudur." Bundan dolayı özerkliğin yetersiz gelişimi, patolojik olanın ve sonunda insanın içindeki kötülüğün tohumu haline gelir.
Sayfa 8 - Çitlembik YayınlarıKitabı okuyor
Dil becerisi, bilişsel ve duygusal beceriler, hepsi ilişki içerisinde, diğer insanlarla karşılıklı temas içerisinde gelişiyor. İnsanın gelişimi ilişki içinde olur; gelişim için ilişki gereklidir. Anne-babaların çocuk yetiştirme tutumları duygu kontrol becerisinin gelişiminde önemli bir role sahiptir.
İnsanın akli ve ahlâki gelişimi ne kadar yüksekse, ne kadar özgürse, hayat ona o kadar keyif verir.
Reklam
210 syf.
10/10 puan verdi
Adı Yaşamak ama içinde çok fazla ölüm var
**"Yaşamak" Kitabı: İçsel Dönüşümün Yolculuğu** Yu Hua’nın "Yaşamak" adlı eseri, savaş sonrası Çin toplumunun acılarla dolu gerçekliğini gözler önüne sererken, baş karakter Fugui'nin içsel dönüşümünü de derinlemesine inceliyor. Fugui'nin başlangıçtaki bencil ve umursamaz tavırları, yaşadığı zorluklarla birlikte
Yaşamak
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 201633,5bin okunma
517 syf.
10/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Sınıflar arası gereksiz kuralları ve tabuları, azimli genç karakterimiz Martin Eden aracılığı ile yeren yazarımızın kalemine sağlık. Kitap benim için bir içim su rahatlığıyla okundu ve bitti. Okumaya ilk başladığım andan itibaren kenetlendiğim Martin Eden'ın iç dünyası, kişisel gelişimi kitabın başından sonuna o kadar değişti ki böylesini tahmin dahi etmiyordum. İnsanın kendi kişisel gelişimi, azmine ve isteğine bağlıdır ve kitap buna kanıt niteliğinde bir eserdir. Martin asla kendini geliştirme eyleminin onu aşan bir şey olduğunu düşünmedi ve sadece istedi. Her toplumun yaşamında güçlülerin, burjuvanın veya asilzadelerin çok görkemli ve bilgili kabul edildikleri trajikomik bir gerçektir. Martin Eden ile bu konuya derinlemesine girmiş bulunuyoruz ve bu trajikomik gerçeği çürütüyoruz.
Martin Eden
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202391,1bin okunma
245 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
"İnsan" Olmak
* evet tabii ki spoiler içerir _Okurken bazen kendimden geçtiğim hayretler içerisinde gülümsediğim... Maslow'un tabiriyle doruk deneyimler yaşadığım bir kitaptı Neden mi? Hemen izah etmeye başlıyorum... Diyor ya hani Bahtiyar Vahapzade: "Kalbin gözü yanmazsa, görünmez göze Allah" youtu.be/hWEM9KHWlkA?si=... Bir
İnsan Olmanın Psikolojisi
İnsan Olmanın PsikolojisiAbraham Maslow · Kuraldışı Yayıncılık · 2020788 okunma
“İnsanın akli ve ahlaki gelişimi ne kadar yüksekse, ne kadar özgürse, hayat ona o kadar keyif verir.”
4. Bölüm, Sevginin Uygulanması
Biz bilgi öğretirken, insan gelişimi için en önemli bilgiyi gözden kaçırıyoruz; bu bilgi yalnız olgun ve seven bir insanın varlığıyla sağlanan bilgidir. Kendi uygarlığımızın belirli dönemlerinden ya da Çin'de veya Hindistan' da en değerli kişiler ruhsal nitelikleri öne çıkan kişilerdi. Öğretmen sadece bir bilgi kaynağı değildi, aynı zamanda bazı insani değerleri aktarmakla görevliydi. Çağdaş kapitalist toplumda -aynı şey Rus komünizmi için de geçerlidir- hayran olunan ve özenilen kişiler önemli ruhsal niteliklere sahip olmayan kişilerdir. Bunlar aslında toplumun gözünde, sıradan insana kendinde olmayan doyumu sağlayan kişilerdir. Film yıldızları, radyocular, köşe yazarları, önemli iş ya da hükümet insanları; tüm bunlar benzemeye çalışılan kişilerdir. Gazetelerde onlara lişkin haberlerin çıkması, bu işleri yerine getirmek için sahip oldukları en önemli nitelikleridir. Fakat durum tamamen ümitsiz de görünmüyor. Albert Schweitzer gibi birinin ABD'de üne kavuşabildiğini göz ardı etmeyin. Gençlerimize kişinin eğlence adamı olarak değil de insan olarak başarıya ulaşabileceğini göstermek istiyorsak, onların geçmişte ve bugün insanın insan olarak neler yapabileceğini kanıtlayan kişilerimizi tanımalarını sağlar, tüm çağların geçmiş en büyük edebiyat ve sanat eserlerine dikkatlerinizi çekeriz. Böylece kafalarında doğru ve yanlış şeylerin ne olduğuna ilişkin ışık yakmış oluruz.
Sayfa 136
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.