288 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Yazarın Kaleminden; Kusursuz Nihilist
.... Yapıtları kişinin en derin inançlarına meydan okuduğunda bile rahatsız etmeye, kışkırtmaya ve esinlendirmeye asla son vermeyen, anlaşılması güç ve aykırı bir düşünür Nietzsche. Yüz yıldan daha uzun bir süre, düşünsel ve kültürel panoramada çok önemli bir şahsiyet olarak tanındı; dolayısıyla düşüncesiyle ciddi biçim de hesaplaşılması
Kusursuz Nihilist
Kusursuz NihilistKeith Ansell-Pearson · Ayrıntı Yayınları · 201130 okunma
440 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
@arafta.bir.okur
Salman Rushdie, insanlığın masallara, büyüye ve efsanelere son bir güç ve hevesle sarıldığı 15. ve 16. yüzyılları seçmiş romanının zamanı için. Aynı anda hem gerçek hem de külliyen yalan olan Vespucci’nin çok, pekçok katmanlı hikayesi aracılığıyla Babür İmparatorluğu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na, Rönesans Floransası’ndan Amerika’ya, yeni dünyaya
Floransa Büyücüsü
Floransa BüyücüsüSalman Rushdie · Can Yayınları · 2019544 okunma
Reklam
Kara bir şimşeğin ışığı altında, bütün hayatın paralel olduğu birden içine doğdu: Evrim, mükemmelliğe doğru yükselen dikey bir şey değildi, yataydı. Zaman bir aptallıktan ibaretti; varoluşun tarihi yoktu, hep şimdiydi, hep aynı şeytani makineye kısılıp kalmaktı. Gerçekliği kapatmak için insanlığın diktiği bütün o rengarenk perdeler: Tarih, din, görev, mevki; hepsi yanılsamaydı, dumanlı kafayla hayal edilen şeyler.
Sayfa 216Kitabı okudu
lll
Hıristiyanlığın kaba güçle, Haçlılar ordusuyla İslam'ı yok edemeyişinin batılının ruhunda doğurduğu burukluğunun sonucunda doğuyor du Rönesans. Sıkışan batılı atalarının mezarına yüzünü döndürüyordu. Hıristiyanlığın doğuşunu konu alan ilk Rönesans ressamları bile farkında olarak, olmayarak kayıtsız şartsız Hıristiyanlıktan çok, antikiteye bitişik, antikite ışığında olan Hıristiyanlık la ilgileniyorlardı'.. 'Şimdiki zamanla kararan kentten çıkıyor, kırlarda eski zamanlardan kalma kent harabelerinde, taşlarda oynayan taze gün ışığında sağlığı arıyordu Rönesans sanatçısı. Doğrudan doğruya tabiata dönmüyor , tarihin içinden geçerek tabiata çıkmak istiyordu. Tersi de doğruydu onun için: tabiatın içinden geçerek tarihe açılış'..
Bazı kaynaklara göre İskenderiye Kütüphanesi'nin yakılması ve sonrasında Hypatia'nın vahşice öldürülmesi, insanlığın yüz yıl geriden gelmesine neden olmuştur. Tarihe geçen iki önemli olayın aynı dönem içerisinde gerçekleşmesi, toplumda her anlamda ciddi bir korkuya neden olmuştu. Ve bu korku sonraki yüzyıllar da katlanarak, insanlığın kara dönemi olarak adlandırılan Engizisyon Dönemi'nin temellerini attı.
Sayfa 87 - destek yayınlarıKitabı okudu
İnsanlığın ileri gitmesi için, doruklarda sürekli olarak onurlu cesaret örneklerinin yer alması gerekir. Tarihin gözünü kamaştıran gözü peklikler insanlığın yolunu aydınlatır. Şafağın sökmesinde bile cesaret vardır. Denemek, meydan okumak, ısrar ve sehat etmek, kendine sadık kalmak, kadere göğüs germek, felaketi üzerimizde bize verdiği korkunun hafifliğiyle şaşırtmak, adaletsiz güce karşı koymak, sarhoş zafere sövmek, dik durmak, kafa tutmak; işte toplumların ihtiyaç duyduklarının örneği ve onları aydınlatan ışık.
Sayfa 696 - Cilt IKitabı okudu
Reklam
573 öğeden 291 ile 300 arasındakiler gösteriliyor.