Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Kendimizi tanımak irfanın varabileceği en yüksek merhale.
Sayfa 36
Kadınları sevmek, vajinaları sevmek, onları tanımak, onlara dokunmak, kendimizi ve ihtiyaçlarımızı tanımak. Kendimizi tatmin etmek, sevgililerimize bizi nasıl tatmin edebileceklerini öğretmek. Vajinalarımızın içinde var olmak, çekinmeden onların içinden konuşabilmek, onların açlığını, acılarını, yalnızlığını ve coşkusunu açığa çıkarmak.
Reklam
"Gerçekten istediğin ne?" Çoğu yanıtı bilmez, ki bu kendimizi tanımak için ciddi zaman ayırmamız gerektiği anlamına gelir.
Kendimizi tanımak irfanın varabileceği en yüksek merhale.
Sayfa 21 - İletişimKitabı okudu
76 syf.
·
Puan vermedi
·
14 günde okudu
kırılganlığın fenomenolojisi
“Suçluluk hissinin ve hastalığın, kaygının ve yiyip yutan hüznün, paramparça olmuş bekleyişlerin, düşüncenin kanatlanmasına izin vermeyen duygulanımların, otistik bir tecrit durumuna dek varan yalnızlığın…” bunların ne kadarı, hangi dozda tanıdık size?
Eugenio Borgna
Eugenio Borgna
bir psikiyatrist olarak kırılganlığın fenomenolojisini çiziyor, bunu yaparken
Şu Bizim Kırılganlığımız
Şu Bizim KırılganlığımızEugenio Borgna · Yapı Kredi Yayınları · 2018662 okunma
Çoğunlukla, hayatımızın tüm zorluklarını ortadan kaldırırsak hedefimize daha çabuk ulaşacağımızı düşünürüz ama tam tersi bayım, sadece dünya meselelerinin karışıklığı içinde başlıca 3 hedefimize ulaşabiliriz: 1) Kendimizi tanımak, çünkü insan kendini ancak kıyaslama yaparak tanıyabilir, 2) Kendimizi kusursuz hale getirmek, ancak mücadeleyle elde edilebilir ve 3) Başlıca erdeme, ölüm sevgisine ulaşmak. Sadece hayatın iniş çıkışları bize onun anlamsızlığını gösterebilir ve doğuştan gelen ölüm ya da yeniden hayata gelme sevgimizi artırabilir.
Sayfa 651Kitabı okudu
Reklam
Gök kubemizi 1923 te çaldılar… Harf İnkilabı isimiyle
Kendi Gökkubemiz Yahya Kemal Merhum'dan mülhem bir ifade. Biz Gökkubemizi nerede yitirdik, ne zaman yitirdik, nasıl yitirdik... …bunu buna başlayalım mı…? Bu soruyu sormak bile aslında, bu yolculuğun ilk adımlarından biri olmalı. Çünkü birçok insan Gökkubemizi kaybettiğimizin bile farkın da değil. Önce meseleyi doğru ortaya koymak lazım.
Öz, kendimiz demek. Öz şefkat, “Hatalarımızı, eksik yanlarımızı kabul etmek aynı zamanda kendimize zaman tanımak, kendimizi sıkıştırmamak, kendimize sevgi ve merhamet duymak.” demek. “Kendimizi doğrularımızla, yanlışlarımızla, eksilerimizle ve artılarımızla sevmek.” demek.
Sayfa 56
İlim kendin bilmektir.
Kendimizi tanımak irfanın varabileceği en yüksek merhale.
Sayfa 21
[••“Tanımıyoruz kendimizi, tanımak da istemiyoruz. Yaşamak istiyorsak, dünyadaki yerimizi bilmek zorundayız.”••]
Sayfa 106 - İletişim Yayınları
Reklam
"Bu dünyada kendimizden başka evimiz yok...lakin kendilik dediğimiz de sürekli değişen, dönüşen ve çelişkili bir olgu olarak pek güvenli bir liman değildir. Ancak bu dünyada daha canlı hissetmek istiyorsak, hayatlarımızı daha dolu dolu , doygun yaşamak istiyorsak elimizden gelen tek bir şey var: kendimizi ve içinde yaşadığımız dünyayı yakından tanımak olacaktır. Bunu başarabildiğimiz ölçüde hayatta akışı yakalamak ve canlı hissetmek mümkün olur."
Ben onun hakkında bunları aklımdan geçirirken, onun benim hakkımda neler düşündüğünü, düşünmüş olabileceğini he­saplamıyordum bile. Malum, hepimiz kendimizi karşı taraftan daha zeki ve uyanık sanırız. Başkalarının numaralarını gören göz­lerimiz, kendi numaralarımızın kolay görünmeyeceğine inanır. Ne de olsa insanoğlu zaafları olduğunu bilir, ama onları tanımak istemez.
[••“Tanımıyoruz kendimizi, tanımak da istemiyoruz. Oysa yaşamak istiyorsak dünyadaki yerimizi bil­mek zorundayız.”••]
Sayfa 16 - İletişim Yayınları
160 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
Ruhlar da kirlenir!
Mutluluk nedir? Başarı, eğlence,zenginlik, daha fazlasına ya da her istediğine sahip olmak mıdır? Sevinç, neşe gibi kavramlarla aynı anlamı mı ifade eder? Aslında hiç biri değildir. Mutluluk kendi içimize dönmek, kendimizi dinlemek, olumlu bakmak, olumlu görmektir... Sağlıklı bir bakış açısı geliştimektir. Kitap mutluluk üzerine etraflıca düşünmemizi sağlayacak şekilde çok farklı durumlara değinilerek yazılmış. Mutluluğu farklı şekillerde elde etmek isteyen insanlardan, mutluluğu arayan ve bunun için yollara düşen bir yazardan vs. bahsedilen kısa ve anlaşılır bölümlerden oluşuyor. Felsefi derinliği olmayan, okuyucuyu yormayan etkili bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ruhumuzun ihtiyaçlarından bahsedilen kısımda ayrıca hoşuma giden ve üzerinde uzunca düşündüğüm bir kısımdı. "Ya ruhumuz? Hiç düşündük mü ruhumuzun ihtiyaçları nedir, ruhumda kirlenir mi, diye?" Özellikle bu cümle beni oldukça etkiledi. Gerçekten de ruh ve bedenin bir bütün olduğunu zaman zaman aklımızdan çıkarıyoruz. Kendi içimizde bir koordinasyon sağlayamıyoruz bu sebeple. Mutlu olmaya giden yolda atılan en büyük adımlardan biri de bu dengeyi sağlamak sanırım. Mutluluk üzerine yapılmış olan bilimsel çalışmalara da yer verilen kitapta ruh ve beden bütünlüğünün önemli etkisini daha iyi anlıyoruz. Mutluluğa giden yolu daha yakından tanımak isteyen arkadaşlarıma kitabı okumalarını tavsiye ediyorum.
Mutluluk Terapileri
Mutluluk TerapileriMehmet Teber · Hayykitap · 2014225 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.