Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

17. Yüzyıl Felsefesi

Ahmet Cevizci

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
592 syf.
10/10 puan verdi
·
33 saatte okudu
17. Yüzyıl Felsefesi - Ahmet Cevizci
Felsefe tarihi zormuş. Kafa ağrıtıyor okurken. Puan olarak 10/10 veriyorum. Ahmet hocanın kitapları iyidir. Felsefeseverlerin ve sosyal bilimcilerin okumasını tavsiye ederim.
17. Yüzyıl Felsefesi
17. Yüzyıl FelsefesiAhmet Cevizci · Say Yayınları · 201349 okunma
Reklam
592 syf.
10/10 puan verdi
Lisede felsefe öğretmenimin önerisiyle Ahmet Cevizci'nin felsefe dizini kitaplarını almış fakat okumak için epey bekletmiştim. Biliyorsunuz, bazı kitapların zamanı vardır, siz seçemezsiniz onları okumayı, onlar diretir okunmamayı; "bekle az daha" derler. Bu kitap ve birinci/ikinci kitapların da bu muameleyi yaptığını düşündüm bana. Fakat yanılmışım. Elbette her felsefe kitaplarını okumak için mutlaka bir temel lazımdır, bir aşinalık gerektirir, diğer türlü ne okudum ben ya demenize sebep olur. Benim bekletmemin boşuna olduğunu düşünmemin sebebi kitabın dilinin hiç ağır olmamasından kaynaklı. Çok fazla bir bilgi donanımına gerek yok, gayet anlaşılır ve akıcı. Tabii çerez kategorisine girmez, fakat Ahmet Cevizci gibi Türkiye'de alanında çığır açmış bir insanın akademik/derleme kitaplarının zor anlaşılır olacağını düşünüyordum. Felsefe serisi kitaplarını dönem dönem ayırmayı seçmiş kendisi, bence mantıklı bir tercih. Hepsini okumak istemeseniz bile, kitaplar birbirinden bağımsız olduğu için rahatlıkla ilgilendiğiniz filozofların yüzyılına ait kitabı okuyabilirsiniz. Felsefeyi tanımak ve filozofları yakından keşfetmek için çok iyi bir tercih. Her sayfası dolu ve okuyucuya bir şeyler katmak için emek verilmiş bir kitap olduğunu anlayacaksınız.
17. Yüzyıl Felsefesi
17. Yüzyıl FelsefesiAhmet Cevizci · Say Yayınları · 201349 okunma
358 syf.
·
Puan vermedi
·
31 günde okudu
Gerçeğin sadece kilisenin tekelinde olmadığını, insan aklının ve pozitif bilimin yardımıyla gerçeğe ulaşılabileceğini düşünen ve Aydınlanma Çağı’nın temellerini atan Bacon, Descartes, Spinoza, Hobbes, Locke gibi düşünürlerin felsefi görüşlerinin gayet sade ve anlaşılabilir bir şekilde anlatıldığı bir kitap. Kitapta Descartes’in “düşünüyorum öyleyse varım” diyerek doğru bilgiye ulaşmanın temel yolunu ifade edişinin detaylarını, Thomas Hobbes’un “Leviathan” a benzettiği devleti ve temelini attığı siyaset felsefesini, Spinoza’nın panteist yaklaşımını, duyguları temellendirdiği kader-sevinç spektrumunu, John Lock’un empirizmini ve o dönemin felsefesine ait daha bir çok bilgi bulacaksınız. Ahmet Cevizci’nin açık ve karşılaştırmalı anlatımıyla da okuduklarınızı pekiştireceksiniz. Felsefeyle ilgilenenlerin başucu kitaplarından birisi olması gerektiğini düşünüyorum.
17. Yüzyıl Felsefesi
17. Yüzyıl FelsefesiAhmet Cevizci · Say Yayınları · 201349 okunma
592 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Öncelikle 17.yy felsefesi için çok kapsamlı ve yararlı bir kitap, felsefeyi kronolojik sırayla okumak her zaman daha iyidir. Kitabın tek sıkıntısı çok uzun uzun anlatması, sınav haftası bu kitabı okuyup bitirmek beni gerçekten çok yıprattı. Ona rağmen kitap oldukça başarılı bence, diğer felsefe tarihi kitaplarına göre daha anlaşılır bir dili var.
17. Yüzyıl Felsefesi
17. Yüzyıl FelsefesiAhmet Cevizci · Say Yayınları · 201349 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.