Çünkü senin her şeyin bulaşıcıdır Güzin. Sen gülersen bakkal güler, taksici güler, elinde tavşan balonuyla yanından geçen çocuk güler, dilenci kadın güler, otobüsün camından yarı ölü yorgun yüzüyle dışarıyı izleyen dede güler, su güler, hava güler, kar güler, şehir güler, sokak güler. Sen üzüldün mü güneş bile çıkmaz. Yağmur yağar üç gün üst üste. Bulutlar bırakmaz güneşi kendini göstersin. Sen acıktın mı aşevlerinin önü, lokantaların kapısı, köftecilerin arabaları kuyruk olur. Sen şaşırırsan Güneş tutulur, Ay tutulur, gökte milyarlarca yıldır dönenen onca cismin aklı karışır. Sen seversen senin sevgin tüm dünyaya yeter. Tüm dünyadan aynaya tutulmuş ışık gibi sana geri döner. Uzun yıllardır okumaya hasret kaldığımız türde sıcak bir aşk hikâyesi, dünyanın farklı coğrafyalarından gelmiş, birbirinden garip insanların esrarengiz hikâyeleriyle buluşuyor. Karanlık denizler, ürkütücü maceralar, mitolojik figürler, korkunç mahluklar… Hepsi birbirinden “acaip” bu hikâyeler, Ankara’nın en karanlık tarafında kalan karanlık olaylara karışıyor, içinde ne işler çevrildiğini anlayamadığımız bir çeviri bürosunda Samim ile Güzin’in sonsuz aşkına çevre oluyor. Mahir Ünsal Eriş, serinin ilk kitabı Gaip’te araladığı sır perdesinin ardından Acaip’le ilerliyor.
184 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 30 Eylül 2022

184 syf.
9/10 puan verdi
M. Ünsal Eriş ilk kez okuduğum bir yazardı ben kalemini çok sevdim. Özellikle aşkı tarif edişi, Güzin'e duyduğu derin aşkı ve babasıyla ilgili çocukluğuna dair anıları beni derinden etkiledi.Sanki kitapta bahsi geçen aşk çooook eskilerden kalmış ;zira günümüzde bir insanın böyle derinden sevmesi imkansızmış gibi hissettim. Biraz da eski Türk filmleri havası hissetmedim değil. Yazarın diğer kitaplarını da okuyacağım kesin. Herkese iyi okumalar
AcaipMahir Ünsal Eriş · Can Yayınları · 2023513 okunma
184 syf.
7/10 puan verdi
Her şey ilk kitapta kalmalıydı
Bu serinin başı olan Gaip’i okumuştum. Her ne kadar sürükleyicilik dozu bu kitabın altında ise de mantıklı bir olay örgüsü vardı. Bu kitaba geldiğimizde çok ağdalı bir anlatım dili ve melodrama kaçan bir hikaye okuyoruz. Saim’in işyerindeki olaylar ve yan hikaye olan masallar daha fazla ilgimi çekti. Parçalı kurgu da başta keyifliydi ama düğüm çözüldükten sonra karşımıza çıkan egzajere edilmiş, Türk filmi zengin ve kötü babaları çağrıştıran karakter öyküde fazla geldi. Girişimleri de aynı şekilde… Dolayısıyla merak uyandırsa da fazla melodram içerdiği için ana akım kanallardaki yerli dizileri çağrıştırdı. Eriş tarzı değildi.
AcaipMahir Ünsal Eriş · Can Yayınları · 2023513 okunma
176 syf.
9/10 puan verdi
Mahir Ünsal Eriş'in öykülerini çok seviyorum. 'Sarıyaz' ve 'Bangır Bangır Ferdi Çalıyordu Evde' bayılarak okuduklarımdan. Acaip okuduğum ilk romanı. Samim ve Güzin'in tesadüfen kesişen yollarından doğan aşk nelere, nerelere uzandı, ağzım açık okudum. Ah Samim, sen ne güzel bir aşıktın. İnsan ancak bu kadar güzel sevebilir. Sevdiğini gördüğün o gözler ne güzel gözler ama Peri Padişahı'nın kızına aşıktın. Adamın Erol Taş kıvamında olması normaldi:) Ankara'nın bildiğim bilmediğim yerlerinde yörelerinde Güzin ve Samim'le gezerken, birçok hayat hikayesi, sırlar da dinledim Mahir Ünsal Eriş'den. Bugün başladım ve elimden bırakamadan bitirdim kitabı. Okuyun çok ama çok güzel. Ben çok seviyorum.
AcaipMahir Ünsal Eriş · Doğan Kitap · 2024513 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.