Kasım 2024
30 Eylül 2022
Doğan Kitap

2024 125. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2024 21:41
Mahir Ünsal Eriş'in öykülerini çok seviyorum. 'Sarıyaz' ve 'Bangır Bangır Ferdi Çalıyordu Evde' bayılarak okuduklarımdan. Acaip okuduğum ilk romanı. Samim ve Güzin'in tesadüfen kesişen yollarından doğan aşk nelere, nerelere uzandı, ağzım açık okudum. Ah Samim, sen ne güzel bir aşıktın. İnsan ancak bu kadar güzel sevebilir. Sevdiğini gördüğün o gözler ne güzel gözler ama Peri Padişahı'nın kızına aşıktın. Adamın Erol Taş kıvamında olması normaldi:) Ankara'nın bildiğim bilmediğim yerlerinde yörelerinde Güzin ve Samim'le gezerken, birçok hayat hikayesi, sırlar da dinledim Mahir Ünsal Eriş'den. Bugün başladım ve elimden bırakamadan bitirdim kitabı. Okuyun çok ama çok güzel. Ben çok seviyorum.
Okuuu
2025 33. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 02:59
"Benim hayatım zaten sıfırın kendisiydi." Okumaya başladığınızda yazarın kaleminin etkisiyle nefes alamayıp bıraktığınız oldu mu ? Benim o kadar çok oluyor ki çok şanslıy hissediyorum bundan dolayı)ve bugün en son okuyup da aynı etkiyi yaratan o eserlerden biriyle geldim ki sevgili yazarımız @mahirunsaleris külliyatını en yakın zamanda tamamlamak hedeflerimin başında geliyor. Şimdi #yeşilçam tadındaki #zenginkızfakiroğlan temalı soruyla ters köşe yapan eserimize. Yaşlı anacığıyla kendi halinde yaşayan Samim ' in gönlünü kaptırdığı Güzin' e duygularını kaleme aldığı eseri okurken o kadar çok " ah be oğlum sen ne yaptın , kız mı kalmadı dünyada? " diye içimden geçirdim ki.. Tek sorun sadece maddi farklılık değil maalesef , öyle bir şey ki esas sorun hiç bilmediği geçmişiyle daha doğrusu kendiyle yüzleşiyor. Peki " esas sorun ne ? " soran arkadaşlar buyruuuunnn tadı damağınızda kalacak eserimizeee !!
Alıntı
Acaip
Puan vermedi
Mahir Ünsal Eriş'in Acaip adlı eseri, Türk edebiyatının postmodern yaklaşımlarını yansıtan, dilin ve anlamın sınırlarını zorlayan bir yapıt. Kitap, sıradan yaşamın sıradışılığını keşfederken, kahramanlarının ruh halini okura derinlemesine hissettiriyor. Eriş, yaşamın "acı" ve "şaşırtıcı" yönlerini samimi bir şekilde ele alırken, aynı zamanda toplumsal yapıları ve bireysel çelişkileri de keskin bir gözlemerle sorguluyor. Acaip, bireysel varoluşun karmaşıklığını, ahlaki ikilemler ve varlık sorgulamalarıyla harmanlayarak, hem bir iç yolculuğa hem de toplumsal bir eleştiriye dönüşüyor. Bir yanda absürd öğelerle harmanlanmış realist bir anlatım var, diğer yanda ise dilin işlevselliğini sorgulayan postmodern bir yapı. Eriş, kelimelerle oynarken aynı zamanda varoluşun anlamını çözmeye çalışıyor. Birçok katmanda farklı okuyuş imkanları sunan eser, hem derinlikli bir edebiyat parçası hem de rahatça okunabilir bir roman. En önemlisi, Acaip, hiç beklemediğiniz anlarda sizi ters köşe yaparak, hayata dair çok daha fazla şey düşündürüyor. Güzin ve Samim tanışın derim KİTAPLA VE SANATLA kalın
Acaip
2023 67. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2023 11:33
Mahir ünsal eriş'in storytel için hazırladığı romanı. gerçekten mahir ünsal'ın cümlelerini hiçbir kitabında bir kerede aşamıyorum. nasıl böyle güzel anlatabilirsin aşkı be adam? gerçekten dinlerken ağladığım nadir kitaplardan. samim'in güzin'e duyduğu şeyi hayatında bir kere aşık olmuş her insan anlayacaktır. ben bir kısmını buraya yazıyorum. buna inanmayanların çok olduğu bu çağda, iliklerime kadar hissederek: “çok aşıktım. o ilk buluşmadan sonra çok şey değişti. artık dünyada sen vardın. işte dünyaya gelmiş olmak için bir mazeret. senin tadını aldım, kokunu duydum bu gece. sana aşkıyla titreşen kalbim o geceden sonra artık sana katıldı, senin varlığınla akort etti kendini. senin şarkını söylemeye başladı. sen o gece benim kanıma karıştın güzin… içimde bir zaman kanat çırpan aşk kanatları dal buldu. ben o gece senin, göğsümde patlayan nefesinle dünyaya geldim. o gece doğdum ben güzin, hayata başladım. beni sen doğurdun. nasıl da tanıştım kalın kol ve bacaklarınla. insanda bir bebeği izliyormuş neşesi uyandıran göbeğinden, geniş kalçalarından, ancak parmak uçlarına yükselirsen boynuma erişebilen sarılışından bile çocukça bir mahcubiyet duyuyordun. -ışığı kapatalım mı? dedin. -tombulum işte görmüyor musun? utanıyorum. Aşkı birde Canim Mahir den dinleyin derim .. Çokça tavsiye ederim...
1000k
AcaipMahir Ünsal Eriş · Storytel Original · 0840 okunma
2025 33. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2025 22:45
Roman boyunca sanki tek bir soru dolaşıyor satırlar arasında: "İnsan, kendi hikâyesini gerçekten anlatabilir mi, yoksa sadece dolaylı izler mi bırakabilir?" Ve Mahir, bu sorunun peşine düşüyor; büyük olayların değil, küçük kırılmaların izini sürüyor. Acayip, modern insanın iç sesini kıymetli bir sessizlikle yankılayan, kırılganlığı yücelten ve her şeyin hızla geçtiği bir çağda durup bakmayı öğütleyen bir roman. Biten cümlelerinden sonra bile sürmeye devam eden bir yankısı var. Kısaca söylemek gerekirse, Acayip hem anlatımı hem duygusu hem de biçimiyle adı gibi. Ama biliyoruz ki, bazı acayiplikler insana iyi gelir.
2024 65. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2024 11:18
M. Ünsal Eriş ilk kez okuduğum bir yazardı ben kalemini çok sevdim. Özellikle aşkı tarif edişi, Güzin'e duyduğu derin aşkı ve babasıyla ilgili çocukluğuna dair anıları beni derinden etkiledi.Sanki kitapta bahsi geçen aşk çooook eskilerden kalmış ;zira günümüzde bir insanın böyle derinden sevmesi imkansızmış gibi hissettim. Biraz da eski Türk filmleri havası hissetmedim değil. Yazarın diğer kitaplarını da okuyacağım kesin. Herkese iyi okumalar
AcaipMahir Ünsal Eriş · Can Yayınları · 2023840 okunma
Her şey ilk kitapta kalmalıydı
2024 49. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2024 15:37
Bu serinin başı olan Gaip’i okumuştum. Her ne kadar sürükleyicilik dozu bu kitabın altında ise de mantıklı bir olay örgüsü vardı. Bu kitaba geldiğimizde çok ağdalı bir anlatım dili ve melodrama kaçan bir hikaye okuyoruz. Saim’in işyerindeki olaylar ve yan hikaye olan masallar daha fazla ilgimi çekti. Parçalı kurgu da başta keyifliydi ama düğüm çözüldükten sonra karşımıza çıkan egzajere edilmiş, Türk filmi zengin ve kötü babaları çağrıştıran karakter öyküde fazla geldi. Girişimleri de aynı şekilde… Dolayısıyla merak uyandırsa da fazla melodram içerdiği için ana akım kanallardaki yerli dizileri çağrıştırdı. Eriş tarzı değildi.
2025 11. kitabı
Okunma: 25 Mart 2025 19:23
Hayatı yalanlar üzerine kurulu olan bir adam Samim ve harika koşullarda yetişmiş babası bürokrat olan bir kadın Güzin’in hikayesi bu kitap. Güzin Samim tarafından o kadar çok ve güzel sevilmiş ki ilk defa bir roman kahramanın yerinde olmak istedim. Samin babasının denizci olduğunu sanıyor,babası ayda yılda bir eve uğruyor, eve uğramadığı zamanlarda da babasının arkadaşı babası ile ilgili haberleri Samimi ve annesine söylüyor. Samim gittiği bir iş seyahatinde Güzinle karşılaşıyor,ona aşık oluyor sonra Güzin‘le sevgili olup ,evleniyolar.Sonrasında Güzin’in babası Samim ve Güzin’i ayırmaya çalışıyor. Samim hayatının bir yalan olduğunu ,babasının mesleğinin bile yalan olduğunu babasının ve annesinin evli bile olmadığını Güzin’in babasıyla kendi babasının aralarındaki ilişkiyi öğreniyor. Kitapta bir sürü olay yaşanıyor Güzin‘in babası Samim’in akıl sağlığından şüphe etmesini istiyor. Samimçalıştığı ofise gidince ofisin yerinde yerler estiğini görüyor. Yani Güzin’in babası Samim’i üzmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bütün bu olaylar dışında kitap öyle güzel bir aşk hikayesini anlatmış ki insan Samim gibi biri tarafından sevilmek istiyor. Ben çok sevdim tüm kitapseverlere tavsiyemdir. Ben yazarla Sarıyaz adlı kitapla tanışmıştım ama gönlüme taht kuran kitabı bu oldu. Yazarın kalemine sağlık.Güzin ve Samim’i hayatım boyunca unutmayacağım.Myle yüreğime işleyen bir aşk hikayesiydi.
2025 19. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2025 14:16
Sayfa sayısı az bir kitap ama ben biraz zor okudum. Akmadı. Konu güzel ama kurgu pek çekmedi. Dili yalın, anlaşılır. Belki seveni vardır ama ben pek sevemedim.
2026 6. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2026 15:56
Yazar, bu kitapta Samim ismindeki başkahramanın Güzin’e (sevdiği kıza) anlatamadığı, söyleyemediği konuları defter haline getirmesini ele almış. Kitap baştan sona bu şekilde ilerliyor. Bu da kitabın sadece bir kişinin ağzından aktarılmasına ve diğer insanların ne hissedip ne yaşadığının anlaşılmamasına sebep olmuş. Bu da biraz kitabı durağanlaştırıyor. Ama sade bir dili olmasından dolayı akıcılıktan söz edilebilir… Onun dışında kitap içerisinde geçen hayatla ilgili bazı cümle ve kesitler altı çizilmelik cümlelerdi.

Mahir Ünsal ErişYazar · 11 kitap
1980 yılında Çanakkale'de doğdu. Trakya Üniversitesi Grafik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Halen aynı üniversitede doktora öğrencisidir. Genç yaşlardan beri çevirmenlik yapan Eriş, çeşitli dillerden çok sayıda kitap, makale ve öyküyü dilimize kazandırmıştır. Öykülerini topladığı Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde adlı kitabı ise 2012 yılında İletişim Yayınları'ndan çıktı. Öykülerinde naifliği ve yalın diliyle dikkat çeken Eriş halen öykü yazma uğraşını çeşitli edebiyat dergilerinde sürdürmektedir. Bunun yanı sıra SoL gazetesindeki "Alan Savunması" adlı köşesinde haftalık futbol yazıları yazmaya devam etmektedir. Gençlerbirliği taraftarıdır. Eserleri Öykü - Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde..., İstanbul, 2012, İletişim Yayınları - Olduğu Kadar Güzeldik, İstanbul, 2013, İletişim Yayınları - "Benim Adım Feridun", İstanbul, 2015, İletişim Yayınları - Sarıyaz, İstanbul, 2019, Can Yayınları - Kara Yarısı, İstanbul, 2019, Can Yayınları Novella (Uzun Öykü) - Öbürküler, İstanbul, 2017, Karakarga - Diğerleri, İstanbul, 2017, Karakarga Roman - Dünya Bu Kadar, İstanbul, 2015, İletişim Yayınları