Aforizmalar

Ciltli

Yoğun bir kitap.
2026 14. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2026 14:39
Bernard Shaw'nun Aforizmalar kitabı bir çok konuyla ilgili nokta atış tespitleri olan bir kitap. Kısa ama yoğun içeriğe sahip bir kitap. Her cümlenin sonunda bir durup düşünüyorsun. Ben okurken çok keyif aldım. Hatta okurken eşinizle, dostunuzla, çocuğunızla paylaşıp beyin fırtınası yapılabilir. Eminim kaliteli zaman geçirisiniz. :)
özlüsözler.com
2025 35. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2025 16:44
Geçenlerde tesadüfen bir kitapçıda denk gelip aldığım bu kitap, daha önce hiç okumadığım tarzda(aforizma veya özdeyiş)olduğu için çok ilgimi çekti. Yazarı da daha önce okumadım. Ama kitap tam anlamıyla bir başucu kitabı... Bu yüzden iyi ki alıp okumuşum(sanırım bu tarz kitapları daha çok okuyacağım) Kitap ,yazarın çeşitli eserlerinde geçen özlü sözlerinden oluşuyor. İnsan, duygular ve hayatla ilgili çok güzel sözler var. Ayrıca yazarın da nüktedan dili kullanması okurken sizi fazlasıyla rahatlatıyor. Daha önce başka yerlerden duyup öğrendiğim birçok sözün de yazara ait olduğunu bu kitapla görmüş oldum. Herkesin okurken kendinden bir şeyler bulacağı,hiç sıkmayan, sözler üzerine derin düşüncelere dalabileceğiniz 10 numara bir kitap. Alın, okuyun, okutun...
Düşünce
2025 13. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2025 19:38
Hiçbir kaygı gütmeyen incelememe hoş geldiniz. 50 yaşımı aşmış, Facebook'ta özlü söz paylaşmaktan hoşlanan biri olsaydım gayet beğenebileceğim bir kitaptı. Ancak taban tabana zıt olduğum görüşler beni 'kitap bitse de kurtulsak' düşüncesine soktu. Neredeyse yarısı anlam derinliğinden oluşmayan bir kitaptı. Ayrıca cümleler arasında bırakılan boşluklar sayfa sayısını arttırmaktan başka pek bir işe yaramamıştı. Kısaca okuduğuma memnun kalmadım. Okuyacaklara iyi okumalar dilerim.
2025 2. kitabı
Yazarın keskin mizacı keyif verici ve etkileyiciydi.Oscar Wilde gibi sözünü esirgemeyen yazarlardan.Bir üstinsan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.İlk fırsatta oyunlarını da okuyacağım ve bunlardan keyif alacağımı düşünüyorum.
Duygu ve Düşünce
·104 syf.·
2025 9. kitabı
İstisnasız her sayfada altını çizecek bir şeyler buldum. Bence başucu kitaplarından, bittikten sonra bir köşeye atın her elinize alıp açtığınızda ayrı bir ders çıkaracağınız kitap. Tavsiyemdir kesinlikle okuyun. Keyifli okumalar efendim.
2024 21. kitabı
Aforizma kitabına inceleme yazılmaz bence. Ama bir kaç şey söylemek istiyorum. Bir yazarın kitabını almadan önce, -eğer varsa- aforizma kitabını edinmek yazar hakkında bilgi veriyor. Onun dünya görüşünü, bakış açısını seziyor veya öğreniyor ondan sonra kitaplarına yöneliyoruz. Bu da, hayal kırıklığı ihtimalini çok aza indiriyor. Bazı kısımları sağda solda karşılaştıklarımız, duymaya alışkın olduğumuz şeyler ama kitabın çoğu kısımını oldukça nüktedan, keyifli ve düşündürücü buldum. Hulâsa, tavsiyem olsun..
2024 6. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2024 00:43
Çapraz okuma yapmak için başlamıştım. Yanlışlıkla Bernard Shaw hayranı olacaktım düşüncelerini söylemekten geri durmayan çekinmeyen bir yazar anladığım kadarıyla okuduğum ilk kitabı koyu bir kadın hakları savunucu olmasıda ayrıca hoşuma gitti diğer kitaplarını da edinip ilk fırsatta okuyacağım çok güzel sözler var ayrıca üzerine düşünülmesi gerektiren sözlerde var katılmadığım bir çok sözü de var ama genel olarak beğendim okunmalı 10/8
2025 11. kitabı
Yorumlarımı takip eden arkadaşlar aforizmalara düşkünlüğümü bilir. Bu sefer Bernard Show’un vecizelerinden oluşan bir kitapla geldim. Bazı sözleri çok tanıdıktı, bazıları başka kişilerden de okuduğum sözlerin benzeriydi. Büyük beyinler aynı düşünür mealinde bir söz vardı. Haklı olduğunu bir daha anladım. 1856-1950 tarihleri arasında yaşamış oyun yazarı, eleştirmen ve denemeci Bernard Show. İrlandalı olduğundan İngilizlere yaptığı göndermeler gülümsetti. Hoşuma gidenlerden bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum.
2024 61. kitabı
Çok güzel bir kitap.Bir yetişkin kitabı.2020 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ ALDI. En sevdiklerim:ABARTI,AİLE,AKIL,BARIŞ,DİL,DİN,DÜŞ,DÜŞÜNCE,EDEBİYAT,EKONOMİ,ELEŞTİRİ,EŞİTLİK,FIRSAT,GAZETİCİLİK,GERÇEK,HAPİSHANE,HAYAT,HAYVANLAR,HOŞGÖRÜ ve İLAÇ.
Aforizmalar Bernard shaw
2024 8. kitabı
Hayata dair başucu bir aforizmalar kitabı. Bernard Shaw hayata dair derin ve geniş gözlemleri ile bize, değindiği konulara dair bir cerrah hassasiyetinde ince eleyip sık dokumalar yapmış adeta. Hacim olarak çok az sayfalı bir kitap olduğu halde sindire sindire ve yavaş bir okuma yaparak geniş bir zamanda bitirdim. Çok az görüş ve sözlerine katılmasam da mutlaka okunması gereken bir başucu kitabı, tekrar tekrar geri okumalar yapılabilir. Kitapla kalın... İyi okumalar dilerim.

Bernard ShawYazar · 32 kitap
George Bernard Shaw (d. 26 Temmuz 1856, Dublin, İrlanda - 2 Kasım 1950, Hertfordshire, İngiltere), İrlandalı yazardır. Oyun yazarı olarak ünlenen yazar, altmıştan fazla oyuna imza atmıştır. Hem 1925'te Nobel Edebiyat Ödülü'nü hem de 1938'de Pygmalion ile Oscar'ı alarak, bu iki ödülü de alabilen ilk insan olmuştur. Sosyalizm ve kadın haklarının koyu bir savunucusu olmuştur. Shaw, vejetaryen olmasının yanında ayrıca içki ve sigaradan da hayatı boyunca kaçınmıştır. Ayrıca resmi eğitime de karşı çıkmıştır. Shaw, 94 yaşına geldiği 1950'de, ağaç budarken merdivenden düştükten sonra oluşan yaralarının iyileşmemesi sonucunda olaydan birkaç gün sonra ölmüştür. Shaw; müzik, sanat ve tiyatro eleştirmeni olarak "Corno di Bassetto Mancare" mahlasıyla Wolverhampton Star’da, GBS mahlasıyla Dramatic Review (1885-1886), Our Corner (1885-1886) ve The Pall Mall Gazette’te (1885-1888) yazmıştır. 1895'ten 1898'e kadar, Shaw, Frank Harris’ Saturday Review’da tiyatro eleştirmenliği yapmıştır. Eleştirmen olarak aldığı maaş, ancak geçinebilmesini sağlamıştır. Shaw'un erken gazeteciliği; kitap, sanat ve müzik kritikleriyle geçti. Müzik eleştirilerinden çoğu, tartışmalı Alman besteci Richard Wagner'i över nitelikteydi. Ayrıca, Saturday Review için yaptığı tiyatro eleştirmenliğinde de Norveçli tiyatrocu Henrik Ibsen'i övmüştür. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/George_Ber...