Bernard Shaw
Dehalarını yazdıkları eserlere yansıtmış üç büyük yazardan yıkıcı, tahrip edici, göz açıcı, kışkırtıcı, tekinsiz, hesaplı ciddiyete metelik vermeyen düşünceler... Okuyanı kimileyin bıyık altından gülümseten, kimileyin yumruk yemişçesine sersemleten... Hepsi de ince zekânın imbiğinden süzülmüş, bazen paradoksal gibi gözükse de birey ve toplum yaşamının kuytu karanlık köşelerini apaçık gözler önüne seren... özcesi, aforizma olmanın hakkını veren sözler... Elinizdeki kitap bu üç usta yazarın yıllar öncesinden günümüze yaydığı ışığın ne denli göz kamaştırıcı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor "Yaşlı, her şeye inanır; orta yaşlı, kuşku duyar; genç, her şeyi bilir." -O. Wilde "Hiçbir şey, mutluluk kadar eskimez." -O. Wilde "çoğu insan, başkasıdır. Düşünceleri bir diğerinin fikirleridir, yaşamları taklitten ibarettir, tutkularıysa aktarma." -O. Wilde "İnsanlığın gelişmesi, ilk koşul olarak, öncünün kendini bilerek budala yerine koymasından geçer." -B. Shaw "Hayatta iki tragedya vardır. İlki, gönlünüzün arzuladığını yitirmek. Diğeri, kazanmak." -B. Shaw "Eğitimli insan, okuyarak zaman öldüren aylaktır." -B. Shaw "İnsan, yüzü kızaran tek hayvandır, ya da kızarması gereken." -M. Twain "İnsan ırkı bu işte. Nuh gemiyi niye kılpayı kaçırmadı diye hayıflanmamak elde mi?" -M. Twain "Tanrı önce budalaları yarattı. Bu, pratik kazanmak içindi. Ardından okul yönetim kurullarını." -M. Twaim (Tanıtım Bülteninden)
206 sayfa

8/10 puan verdi
Yaşadığı topluma kayıtsız kalamayan insanlar, her zaman sesini çıkarmış ve eleştirisini yapmıştır. Çünkü bu toplumsal protestoyla nefes alabilirler ve temsil ettiği değerlere uygun yaşayabilirler.
4/10 puan verdi
Hiçbir kaygı gütmeyen incelememe hoş geldiniz. 50 yaşımı aşmış, Facebook'ta özlü söz paylaşmaktan hoşlanan biri olsaydım gayet beğenebileceğim bir kitaptı. Ancak taban tabana zıt olduğum görüşler beni 'kitap bitse de kurtulsak' düşüncesine soktu. Neredeyse yarısı anlam derinliğinden oluşmayan bir kitaptı. Ayrıca cümleler arasında bırakılan boşluklar sayfa sayısını arttırmaktan başka pek bir işe yaramamıştı. Kısaca okuduğuma memnun kalmadım. Okuyacaklara iyi okumalar dilerim.
8/10 puan verdi
Yazarın keskin mizacı keyif verici ve etkileyiciydi.Oscar Wilde gibi sözünü esirgemeyen yazarlardan.Bir üstinsan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.İlk fırsatta oyunlarını da okuyacağım ve bunlardan keyif alacağımı düşünüyorum.
Puan vermedi
Aforizma kitabına inceleme yazılmaz bence. Ama bir kaç şey söylemek istiyorum. Bir yazarın kitabını almadan önce, -eğer varsa- aforizma kitabını edinmek yazar hakkında bilgi veriyor. Onun dünya görüşünü, bakış açısını seziyor veya öğreniyor ondan sonra kitaplarına yöneliyoruz. Bu da, hayal kırıklığı ihtimalini çok aza indiriyor. Bazı kısımları sağda solda karşılaştıklarımız, duymaya alışkın olduğumuz şeyler ama kitabın çoğu kısımını oldukça nüktedan, keyifli ve düşündürücü buldum. Hulâsa, tavsiyem olsun..
93 syf.
2/10 puan verdi
yarim yerine 1 yildiz cunku kitabin bi yerinde “en kotu kitabin bile en iyi sayfasi vardir: son sayfasi!” diyodu. cok hakli soz kitabin son sayfasina gelince anladim. dayi herkesin bildigi ozlu sozleri yazmis gecmis bide ingilizlere sallamis. zaten sayfa basina 4 5 cumle var bos kitap okumayin abi
Puan vermedi
Yeni bir biten kitapla geldim. İş Kültür yayınlarının en yenilerinden biri olan bu aforizmalar kitabı zekice kurgulanmış özdeyişlerden oluşuyor. Zaten Nobel ödülü de almış ama içinde Nobel ödülüyle ilgili de bir söylem mevcut. Keyifli bir okuma oldu. Tavsiye ederim
10/10 puan verdi
Bernard Shaw da, Oscar Wilde gibi, yalnızca toplumun egemen kesimlerini, hayatın bütün alanlarındaki iktidarları değil, döneminin baskın ve yaygın anlayışlarını da bazen iğne- lemekten, bazen sert bir biçimde eleştirmekten, bazen de yerin dibine geçirmekten çekinmeyen yazarlardan. Örneğin, yergilerini toplumun en temel kurumlarından ikisinden, adalet ve dinden de esirgememiş: "Asla unutmayın; yasalarınızı yargıçlara, dininizi de piskoposlara teslim ederseniz, çok geçmeden bir de bakarsınız ne yasa kalmış, ne de din." İnsanın kendini büyümserken çevresindekileri küçümseyebil- mesine sanırım ancak çok zekice dile getirilirse katlanılabilir: "Yok, hayır. Ben çok akıllı sayılmam, ama çevremde o kadar çok aptal var ki." Şu anekdota bakılırsa, Bernard Shaw'un nüktedanlığının hakkından ancak Winston Churchill'in muzipliği gelebilmiş: Bernard Shaw: "Size yeni oyunumun ilk gecesi için iki davetiye gönderiyorum; bir dostunuzu da getirin... varsa eğer." Churchill: "İlk geceye gelmem mümkün değil; ikinci geceye gelirim... olursa eğer." Bu kitapta, Bernard Shaw'un yapıtlarının imbiğinden süzülmüş başına buyruk sözler bulacaksınız.
Puan vermedi
Çapraz okuma yapmak için başlamıştım. Yanlışlıkla
Bernard Shaw
hayranı olacaktım düşüncelerini söylemekten geri durmayan çekinmeyen bir yazar anladığım kadarıyla okuduğum ilk kitabı koyu bir kadın hakları savunucu olmasıda ayrıca hoşuma gitti diğer kitaplarını da edinip ilk fırsatta okuyacağım çok güzel sözler var ayrıca üzerine düşünülmesi gerektiren sözlerde var katılmadığım bir çok sözü de var ama genel olarak beğendim okunmalı 10/8
9/10 puan verdi
Aforizma okumayı seviyorum, bu da modern klasikler serisinde yeni çıkanlardan biriydi ve yani geçen birçok aforizmaya katıldım. Toplumsal düzenide kendi mizahi yapısı ile yazmış olması da ayrı bir okuma keyfi veriyor bir şans verin mutlaka
Aforizmalar Bernard shaw
10/10 puan verdi
Hayata dair başucu bir aforizmalar kitabı.
Bernard Shaw
hayata dair derin ve geniş gözlemleri ile bize, değindiği konulara dair bir cerrah hassasiyetinde ince eleyip sık dokumalar yapmış adeta. Hacim olarak çok az sayfalı bir kitap olduğu halde sindire sindire ve yavaş bir okuma yaparak geniş bir zamanda bitirdim. Çok az görüş ve sözlerine katılmasam da mutlaka okunması gereken bir başucu kitabı, tekrar tekrar geri okumalar yapılabilir. Kitapla kalın... İyi okumalar dilerim.

Bernard ShawYazar · 32 kitap
George Bernard Shaw (d. 26 Temmuz 1856, Dublin, İrlanda - 2 Kasım 1950, Hertfordshire, İngiltere), İrlandalı yazardır. Oyun yazarı olarak ünlenen yazar, altmıştan fazla oyuna imza atmıştır. Hem 1925'te Nobel Edebiyat Ödülü'nü hem de 1938'de Pygmalion ile Oscar'ı alarak, bu iki ödülü de alabilen ilk insan olmuştur. Sosyalizm ve kadın haklarının koyu bir savunucusu olmuştur. Shaw, vejetaryen olmasının yanında ayrıca içki ve sigaradan da hayatı boyunca kaçınmıştır. Ayrıca resmi eğitime de karşı çıkmıştır. Shaw, 94 yaşına geldiği 1950'de, ağaç budarken merdivenden düştükten sonra oluşan yaralarının iyileşmemesi sonucunda olaydan birkaç gün sonra ölmüştür. Shaw; müzik, sanat ve tiyatro eleştirmeni olarak "Corno di Bassetto Mancare" mahlasıyla Wolverhampton Star’da, GBS mahlasıyla Dramatic Review (1885-1886), Our Corner (1885-1886) ve The Pall Mall Gazette’te (1885-1888) yazmıştır. 1895'ten 1898'e kadar, Shaw, Frank Harris’ Saturday Review’da tiyatro eleştirmenliği yapmıştır. Eleştirmen olarak aldığı maaş, ancak geçinebilmesini sağlamıştır. Shaw'un erken gazeteciliği; kitap, sanat ve müzik kritikleriyle geçti. Müzik eleştirilerinden çoğu, tartışmalı Alman besteci Richard Wagner'i över nitelikteydi. Ayrıca, Saturday Review için yaptığı tiyatro eleştirmenliğinde de Norveçli tiyatrocu Henrik Ibsen'i övmüştür. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/George_Ber...
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.