İsmail Saymaz
Sarı telefon bir gün olsun çalmadığı halde sehpadaki varlığını senelerce korudu. Zamanla ahizesi kırıldı, sonra tuşları çıktı, ardından kablosu koptu. Bir sabah annem sarı telefonu kömür sobasına attı. İçimde, sivilceli ve çilli bir çocuğun “Alo!” sesini duydum. Açsaydın, “Seni seviyorum,” diyecektim. İsmail Saymaz, bazen bir Erzurum türküsünün soluğunu ya da Karadeniz’in yerinde duramayan rüzgârını İstanbul’un baş köşesine getiriyor; bazen de İstanbul’un hovardalıklarını, neşesini ve rengini tutup memleketin dört bir yanına salıveriyor. Ruhunu Kore Dağları’nda yaralayanların, ürkek gözlerle sinema perdesine bakanların, ilkokul günlerini hiç unutamayanların, büyük şehri görünce sudan çıkmış balığa dönenlerin, aşktan uykusu kaçanların, nabzı devrim hayaliyle atanların ve ömrünü bir fıkra gibi yaşayıp bir ağıtla bitirmek zorunda kalan insanların hikâyeleri… Balkon Sefası , memlekete sevdalı kelimelerle yazılmış öyküler…
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 31 dk.Sayfa Sayısı: 124Basım Tarihi: 5 Haziran 2020Yayınevi: İletişim Yayınları
ISBN: 9789750529146Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

124 syf.
7/10 puan verdi
İstanbul’un hovardalıklarını, neşesini ve rengini memleketin dört bir yanına taşıyan, Kore Dağları’nda ruhunu yaralayanların, sinema perdesine ürkek gözlerle bakanların, ilkokul günlerini unutamayanların, büyük şehri görünce sudan çıkmış balığa dönenlerin, aşktan uykusu kaçanların, devrim hayaliyle atanların ve ömrünü bir fıkra gibi yaşayıp bir ağıtla bitirmek zorunda kalan insanların hikâyelerini anlatır.
Balkon Sefasıİsmail Saymaz · İletişim Yayınları · 2020147 okunma
124 syf.
Puan vermedi
Çağdaş Türk yazarların öykülerini okumayı çok seven bir okur olarak bu kez İsmail Saymaz’ın Balkon Sefası kitabı ile tanıştım. Kitap oldukça akıcı, bir çırpıda bitiyor. Kitapta 28 adet öykü mevcut.Bu öykülerde bazen Erzurum bazen Rize bazen de İstanbul’a denk geliyorsunuz. Kitapta yer alan çoğu öykü yazarın kendi anılarından derlenmiş. Özellikle 90’larda yaşadıklarını dinlemek keyifliydi. Kitapta yer alan öyküler genelde birkaç sayfa olmasına rağmen kitapta hem mizahı hem de hüznü hissediyorsunuz. Kitabın genelinde bir bağlantı mevcut değil ancak birkaç öykü devam niteliğinde. Çağdaş öykü sevenler kitaba şans verebilirler. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Balkon Sefasıİsmail Saymaz · İletişim Yayınları · 2020147 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.