The Infernal Devices #1

Cassandra Clare
Ağustos 2010
Simon and Schuster
Orijinal Adı:
Clockwork Angel (The Infernal Devices #1)
Orijinal Dil:
İngilizce
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2021 18. kitabı
Okunma: 18 Mart 2021 21:00
İncelemesini birkaç gün geciktirdim ama bu kitap... Yazarın dünyayı kurgulamasına bayıldım, her şey çok gerçek ve düzenliydi, üstünde baya çalışıldığı belliydi. Açıkçası zaman kavramıyla ilgili bir şey diyemem, çünkü 1800lerle ilgili bildiğim tek şey tarihi olaylar, gündelik hayatı bilmiyorum. Yine de yanlış gibi hissettirmedi, her şey çok akıcıydı ve kapatmak istemedim, tek oturuşta bitirebilseydim bitirirdim. Baş karakterimiz ve asıl kızımız Tessa seçilmiş kişi, hepimiz bu trope’tan sıkıldık sanki ama çok büyük bir sıkıntı teşkil etmedi bana, çünkü Tessa klasik seçilmiş karakter değildi. Bazen çok sevdim, bazen sinirlerimi bozdu ama genel olarak iyi yazılmış bir karakterdi bence. Will ve Jem hakkında ne diyebilirim bilmiyorum, bence kitabı okuyup onları sevmeyen bir kişiye rastlayamayız. Görünüşte iki zıt karakter ama çok güzel bir dostlukları var. Olayların işleniş şeklini sevdim, kitabı okurken hiç sıkılmadım. Neredeyse hiçbir şey olmuyorken bile sıkmayan bir yazımı vardı yazarın, akıp gitti; zaten çoğunlukla aksiyon vardı. Şu anda ikinci kitabı okuduğum için oradan bahsetmemek için kendimi zor tutuyorum ama bu inceleme ilk kitap için, bahsetme, bahsetme. Kısacası, bu ay okuduğum en iyi kitaptı. Zaten bu ay çok okuyamadım, orası ayrı...
Clockwork AngelCassandra Clare · Simon and Schuster · 20101,697 okunma
2024 104. kitabı
Yine uzun ve bitmiş fantastik seri aşkımın fena depreştiği anlarda Cassandra Clare ciğim bana göz kırpıp; #ölümcüloyuncaklar serisinin dünyasını tamamen unuttun o yüzden artık #cehennemmakineleri serisini rahatlıkla, yeni bir seriymişcesine okuyabilirsin dedi. Ok dedim cassandracım no problem, zaten piyasada okumadığım fantastik serilerde az talep sıkıntısı yaşıyorum seni mi kırıcam. Ve sonuç fantastik alemlerde bolca keyif, heyecan, atraksiyon ve daha da fazlası. Cassandranın kalemini sevmiştim diye hatırlıyordum ki doğru hatırlıyormuşum, bu kitapla bunu da tasdiklemiş oldum. Bundan sonra hep benimlesin Cass, güç bizimle sıkıntı yok.:))) Keyif aldığı bir fantastik seriye düşen benin #alisharikalardiyarına düşen Alice ten çokta bir farkı yok aslında. Ben olaylara fazladan bir iki doz hiperaktive katıyorum o kadar. O yüzden yorumlarımdaki eksenler her yöne ve hep şaibeli.:) Sürçülisanımdan öte kitabı pek sevdim, çok sevdim, cidden sevdim. Hemen devamındayım zira beyaz tavşan bekliyor....
Kitap Yorumu
MEKANİK MELEK SPOİLERLI YORUM
2024 5. kitabı
İki yıl önce beni favori yazarım Cassandra Clare ile tanıştıran Mekanik Melek kitabını bugün tekrar bitirmiş olmanın duygusallığını yaşıyorum. Bu seri ile ilgili söyleyebilceğim ilk şeylerden biri comfort serim olduğu. Tüm zamanların favorisi diyebilirim. Benim için yeri o kadar ayrı ki yorumum daha çok hislerimle alakalı olacak. Bu mükemmel kitap sayesinde iki yıldır çok büyük bir tutkuyla yazarımızın on dört kitabını okudum ve hala okumamış olduğum kitapları var. Hal böyle olunca evrene ve karakterlere çok bağlandım. Okuduğum her yeni kitapta Will'in, Tessa'nın ve Jem'in adının geçmesi bile beni çok büyük bir duygusallığa sürükledi. En son okuduğum Altın Zincir kitabında da baba olmuş Will Herondale'ı okuyunca daha fazla dayanamadım ve Mekanik Melek'i tekrar okumaya karar verdim. İkinci okuyuşum sayesinde çok güzel detaylar yakaladım. Doya doya yazıp çizerek okudum. Kitabın ilk sayfasından itibaren evrene öyle güzel giriş yaptım ki her şey birebir gözümde canlandı. 19. yy. Londra'sı çok güzel aktarılmıştı. O kasvetli hava, mekanlar, edebiyat tutkunu karakterler... Her şey buram buram Victoria döneminde hissettiriyor. Fantastik açıdan da çok doyurucu bir evren. Gölge avcıları, büyücüler, vampirler, kurt adamlar ve periler. Her türün kendine has köklü bir geçmişi var bunlara kitaplarda bolca yer verilsede en iyi şekilde anlamak için Gölge Avcısı’nın El Kitabı okumak ayrı bir güzel oluyor. Zaten Gölge Avcısı'nın El Kitabı karakterlerimizin de bilgi edinmek için okuduğu bir kitap. Will Herondale'ı okuduğum son kitaplarda tam bir aile babası ve tatlı mı tatlı bir aşık olarak görmeye alıştığım için tekrar bu kitabı okumak bana onun ne kadar zor yollardan geçtiğini hatırlattı. Enstitü'de ki herkesi ailesi olarak görüp çok sevsede onları kendinden uzak tutmak için öyle kırıcı davranıyor ki
Fantastik
2022 8. kitabı
Gölgeavcıları evreni favori evrenlerimden biridir Hatta ilk göz ağrım bile diyebilirim Kitap aşığı olmama sebep 1. Cassandra Clare 2. Rick Riordan’dır… İki yazarı da defalarca kez okurum ama bıkmam diyebilirim Kısa bir GÖLGE AVCILARI EVRENİ: Evren aslında Ölümcül Oyuncaklar serisi ile başladı (21. yy, New York). Ardından seri tutulunca evreni genişleten Cehennem Makineleri serisi geldi (19. yy, Londra). Onun peşine ek kitaplar geldi. Ardından Karanlık Sanatlar serisi (21. yy, Los Angeles) ve En Büyük Lanetler serisi geldi. En son çıkan serimiz ise Son Saatler oldu (20. yy, Londra). Anlayacağınız evren jenerasyonlar sırayla ele alınarak büyüyor GÖLGE AVCILARI EVRENİ KONUSU: Gölge avcıları melek kanına sahip savaşçı bir ırktır. Vampirlerin, kurtadamların, perilerin, iblislerin ve büyücülerin gerçek olduğu dünyada insanlığın koruyucularıdırlar. Ancak varlıkları sıradanların/insanların dünyası için bir gizemdir. Onlar tüm o kötülükler gibi “gölgeler dünyası”na aittir. Orada kötülükle savaşır ve düzeni sağlarlar. MEKANİK MELEK KONUSU: 19. yy Londra’sı.. Tessa Gray Amerika’daki evinden teyzesini kaybedince bu gri şehre abisinin yanına gelmiştir. Ancak abisi yerine onu limanda karşılayan 2 kız kardeş onu tutsak ederler ve ona işkence ederler. Çünkü Tessa bir insan değildir, o gölgeler dünyasına aittir. Varlığından bile haberi olmadığı bir yeteneği vardır, o istediği kişinin kılığına bürünebilen bir biçim değiştiricidir Ancak bir gün onu hapsinden kurtarmaya gelen siyahlar içindeki savaşçılar sayesinde hayatı değişir. Yeni tanıştığı bu dünyayı öğrenmekte ve tehlikelerle yüzleşmeye başlamaktadır. En büyük tehlike ise kendisini Usta olarak tanıtan yarattığı otomatlarla gölge avcılarını bitirmeye ve dünyayı ele geçirmeye çalışan kişidir! YORUMUM: Üçlemenin ilk kitabı
·536 syf.·
2024 103. kitabı
Mekanik Melek - Cassandra Clare Herkese selam. Ölümcül oyuncaklar serinin yazarının diğer serisi olan cehennem makineleri serisine başladım. Bu kitap 1800lü yılların Londrasın da geçiyor. O zamanların o kasvetli havasını, mekanları, edebiyat seven karakterleri çok güzel işlemiş. Kitabın konusu, kurgusu, aksiyonu gayet yerindeydi. Tessa, Will ve Jem'i çok sevdim. Gerçi Will'e okurken baya bir sinir olduğum yerler vardı. Karşısındaki kişiyi sevse de kaba davranarak kendinden uzak tutmaya çalışıyor. Yine de Tessa'ya kaba davranmaya çalışsa da ona değer verdiğini bir şekilde hissettiriyor. Jem ise çok farklı ya.. Onun o naifliğini okumak çok güzeldi. Umarım bu hikaye de yanan Jem olmaz... Ve bu arada Magnus ve Camilla'yı görmek çok keyifliydi. Son sahne baya merak uyandırıcı şekilde bitti. Devamı için baya heyecanlıyım..
2015 78. kitabı
Kitabı kitaplığımda her gördüğümde aklıma sadece bir Juliet repliği derlemesi geliyor; "Ah Will, Will sen neden Will'sin?" Gölge avcısı dünyasıyla karşılaştığım ilk kitap ve beni bu dünyaya bağlayan karakterler; Tessa, Will, Jem ve olmazsa olmazımız Magnus Bane :). Cassandra'nın hayal gücüne hayran değil, aşık olacaksınız.
2021 9. kitabı
Hızlı ilerleyen konusu vardı. Hiç sıkılmadım. Karakterleri sevdim. Tessa’nın kendisini bulmasını ve bilmediği gerçekleri öğrenmesini merakla okumaya devam edeceğim. Seriye devam :)
2020 91. kitabı
Ölümcül Oyuncaklar serisinin Cehennem Makineleri serisinden daha iyi olduğunu savunan herkesle anlık dövüşürüm. Fantastik kurgu adını bu seriden alır, fantastik kelimesi bu kitapla şekillenmiştir ve serinin sonunda kalpleri taştan da olsa herkesi ağlatabilme kapasitesine sahiptir.
2017 1. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2017 00:00
Seriye başlarken fazla umutluydum ama bence ölümcül oyuncaklar kadar iyi değil. Kitap sonunda beni çok şaşırttı, ters köşe yaptı. Ama gölge avcısı dünyasını seviyorsanız eğer kesinlikle tavsiye ettiğim bir kitap tabi ölümcül oyuncaklardan sonra. Genede ikinci kitabını okur muyum bilmiyorum.
2020 8. kitabı
Mükemmeldi :) Öncelikle: Bu seriyi okumayı yıllardır istiyordum. Gölgeler Diyarını ve Cassandra Clare ismini ilk kez duyduğumda ilkokula gidiyordum sanırım. Yani zaten seriye, karakterlerlerine hayran bir şekilde büyüdüm. Sizce de karakter isimleri bile (Will, Jem, Tessa) kitabı sevmek için yeterli değil mi?

Cassandra ClareYazar · 31 kitap
Cassandra Clare, ilgisini romanlara yöneltmeden önce uzun yıllarca Hollywood Reporter’da gazeteci olarak çalıştı. “Ölümcül Oyuncaklar” serisi birçok çoksatar listesinde yer aldı. 2009’un yıldızlarından birine dönüştü. Cassandra, Brooklyn’de yaşıyor.