Air Awakens #5

Elise Kova
10 Temmuz 2016
Silver Wing Press
Orijinal Adı:
Crystal Crowned (Air Awakens #5)
9781619844780
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

Bu ne muazzam sürükleyicilik?
·415 syf.·
2020 24. kitabı
Beş kitap da ortalama beşer saatlik okuma süreleriyle, beş günde bitti. Şaşkınım, mutluyum, heyecanlıyım. Bu seriyi sırf kapaklarının büyüsüne kapılıp aldım, alırken bulacağımın yarısı kadarını bile beklemiyordum. Bu kadar seveceğimi de tahmin etmiyordum. Öylesine çerez niyetine aldım. Çok önemli bir sınavım varken bu son bu son diye diye her gün bir kitap bitirip kendimi yine bir sonrakinin başında buldum. Sonunda seriyi bitirdim de bu beyhude çabalardan kurtuldum. Her defasında sözümü, iddiamı nasıl yuttuğumu görmek isteyen önceki yorumlarıma bakıp rezilliğimi görebilir. Sınavdan sonra yaşayacağım rezilliği tüm sülale göreceği için düzeltme gereği duymuyorum. Battı balık yan gider. Her neyse kitaba geri döneyim. Her şey muhteşem ilerledi. Başları biraz durgun olsa da belli bir noktadan sonra öyle bir aksiyon vardı ki kendimden geçtim. Yarın bitiririm dediğim kitabı saat beşte bitirmişim. Çok şükür diğer seriler gibi aksiyon, savaş vaadi verip işleri masada çözmediler. Şöyle günlerce süren esaslı bir savaş gördük ki bu durum serinin tamamında mevcut. Hazırlıkları, yolculukları, stratejileri, kazançları ve kayıpları ile savaşı en iyi anlatan serilerden biri. Bu kitapta da durum böyleydi. Savaşın tüm acı yüzünü gördük. Bir de fantastik karanlık yüzünü gördük... Tüm bunların ortasında müthiş naif, saygı dolu, tarafların birbirine denk olduğu bir aşk gördük. Aldrik ve Vhalla’nın aşkına çok saygı duydum. Birbirlerinin görüşlerine destek olan, üstünlük taslanmayan, anlayışlı ve tam olarak uyumlu bir çift onlar. Hem savaşta, hem duygusal yönde, hem de liderlikte. Birbirlerini tamamlıyorlar ve bu çok hoşuma gidiyor. Sürekli ezik kızı korumaya çalışan egolu ve kabadayı erkekler, savaşlarda korkup kaçan kızlar yok bu kitapta. Ne yazık ki YA türdeki serilerin çoğu bu
2021 13. kitabı
Serinin son kitabı nasıl bitmeliydi diye düşündüğümde kesinlikle harika bir son olduğunu daha iyi anlıyorum. Vhalla ve Aldrik'in en sonunda kendilerini bulmaları ve hiç şüpheye düşmeden sonuna kadar beraber gitmeleri kesinlikle beni büyüledi. Koskoca seri boyunca aralarında hep bağ vardı ancak son kitapta artık her şeyin yerine oturmuş ve sonuç odaklı olması içimin rahat olmasını ve ne kadar aksiyonlu olursa olsun endişelenmememi sağladı. Harika bir seriydi o kadar sürükledi ki hemencecik bitti resmen. Bir daha dönüp okuyacağımdan eminim... bu muhteşem karakterler ve dünyayla tanışmak çok ama çok keyifliydi.
Fantastik
SON KİTAP
2022 9. kitabı
Okunma: 23 Mart 2022 23:33
4.5/5 Vhalla'nın gücünü kaybettikten sonra onu bulup bulamayacağını, dünyanın çok kötü olduğunu görüyoruz. Nerdeyse tahminlerimin çoğu tuttu bir Jax ile Elecia aşkı görmek isterdim. Onu görememek üzdü. Vhalla giderek güçlendi, önüne çıkan fırsatları değerlendirdi ve prensiyle mutlu yaşamaya devam etti. Crystal Crowned Elise Kova
Fantastik
2021 20. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2021 15:08
5/5 10/10 Merhaba arkadaşlar. Sizlere Hava Uyanıyor serisinin son kitabı ile geldim. Kitap resmen serinin demir başıydı. Seriyi sırf son kitap için bile okuyabilirsiniz ama bu demek değil ki serinin diğer kitapları kötü. Kesinlikle böyle değil sadece son kitap hepsinin üstüne çıkmış. Hem fantastik yönüyle olsun hem aşk yönüyle olsun. Diğer kitaplarda sıkıldığım bazı kısımlar olmuştu doğal olarak ama bu kitabı soluksuz okudum. Okurken hissettiğiniz güç, duygu karmaşası ve diğer tüm detaylar öyle güzel bir biçimde önünüze sunuluyor ki kitabı okumaktan başka bir çareniz kalmıyor. Siz kitabı okumuyorsunuz tam tersine kitap size kendini anlatıyor. Bence bir kitapta bu duyguları hissetmek çok zordur hele ki böyle zor bir fantastik dünya da ama dostluk olsun aşk olsun fantastiklik olsun sizin isteğinizin çok ötesinde bir biçimde sizlere sunulmuş. Kitap ile ilgili söyleyebileceğim sanırım tek kötü kelime dahi yok. Diğer kitaplarda o sıkıldığım bazı noktalara rağmen devam ettiğim için çok mutluyum. Etmeseydim böyle bir eseri kaçırmış olacaktım ve bu büyük bir pişmanlık olurdu bence. Kitap hakkında fikirlerim bunlardı. Bu seriyi sadece fantastik okumayı sevenler değil herkes okumalı bence çünkü sevmeyene fantastik sevdirebilecek türden bir seri
2021 10. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2021 13:31
Serinin son kitabı yani Kristal Taç ile 5 kitaplık bir maceraya veda ediyoruz ve içim gerçekten çok buruk.Okurken keşke hem kitaplar hem de seri daha uzun olsaydı dedim sürekli ama ne yazık ki her güzel şey eninde sonunda son buluyor :)Bu kitap serinin en sevdiğim kitabı oldu mu ? Hayır. Bir çok nedeni var elbette.Yine bir önceki kitaptaki gibi yazarın önemsiz yerleri gereksiz uzatıp önemli yerleri ise acele acele geçtiğini düşünüyorum ben.Özellikle savaş sahnelerini.Bir de resmen sayfa dolsun diye yazılmış konuşmalar, olaylar vardı.Biraz örnek vermek gerekirse Vhalla’nın babasının olduğu bölümler, Daniel’in bulunması vs vs.Tabi bunlar benim kendi düşüncem.Kitapta bunun dışında beni rahatsız eden diğer şey Vhalla’nın kafamın içinde Victor var siz benim ne yaşadığımı bilmiyorsunuz defolun etrafımdan modlarıydı.Eğer bize Vhalla’nın psikolojisi yansıtılmak istenseydi daha iyi yapılabilirdi diye düşünüyorum çünkü kitapta resmen bir ergen gibi yansıtılmıştı.Sonunda ise benim de daha önceden duyduğum gibi mutlu? sonla bitti.Tabiki bu kadar karakter firesinden sonra ne kadar mutlu denilebilirse.Tamamlamak gerekirse serinin son kitabına 8.5’dan 9 verdim :) Aslında bir tık daha düşük verebilirdim ama bu gönül bu kitaba torpil geçiyor :) Daha sonra seriyi baştan tekrar okuyacağıma eminim.Karakterleriyle,içinde barındırdığı dostluk ve sevgiyle kalbimde gerçekten çok özel bir yer etti.Önyargımı kırıp bu seriye başladığım için çok mutluyum.
2020 23. kitabı
Böyle bir son, böyle bir final kitabı olamaz..Uzatmadan konuya girdikten sonra övgülerime devam etmek istiyorumEgmun kötü derken Victor tarafından gelen ihanet ve yıkım oldukça sarsıcı oldu.Kitabın büyük bir çoğunluğu bu kötülüğün getirdiği karanlığın altında ilerledi zaten.Dostlar dağıldı,evler terk edildi,halk öldürüldü ve birçok insan lekelenip mahluklara dönüştü..Hükümdar çiftimiz ise doğu-batı-güney-kuzey demeden ordularını genişletip Victor’a savaş açtılar.. (SPOILER)Kitabın genelinde hakim olan Vhalla’nın imparatoriçe havası beni biraz rahatsız etti açıkçası.Aldrick’in birçok yerde kararları ona bırakıp Vhalla’ya güvenmesi güzeldi ancak bu şekilde Aldrick çok geri planda kaldı.. (SPOILER)Değinmek istediğim diğer bir noktada kayıplarımız..Daniel’in hali beni o kadar üzdü ki..Önceki kitaplarda o kadar büyük bir yer tuttuktan sonra hikayesinin böyle sonlanması üzücüydü.Umarım huzuru ailesi ile birlikte Doğu’da bulmuşturAyrıca Daniel’in anlattıkları;yani Baldair’in cesedine yapılanlar,Raylynn’in onu korurken can vermesi,Craig’in fedakarlığı,Erion’un işkencesi ve daha niceleri kitap başında katlanılması zor şeyler oldu..Bayıldığım Altın Muhafızların bu şekilde dağılması çok üzücüydü.Ancak Erion’un dönüşü beni çok mutlu ettiVe Jax’in bu birliği yeniden kurma çabasına bayıldımm (SPOILER)Ve kitabın sonu..Kalbimi bıraktım son bölüme..Öncelikle son bölümün Elecia ağzından anlatılması çok güzel bir değişiklik olmuş.Ayrıca kafamda kurduğum Elecia-Jax ikilisinin gerçek olma olasılığı beni çok mutlu ettiAma tabi en çok mutlu eden son sayfalardı.”Şimdi Vhalla hamiledir.Of ama çocuğu vermek zorundalar” derken yazar göz yaşlarımızı silmek için mendili uzattıHem de 2 tane mendil🥲Çiftimizin her şeye rağmen mükemmel ebeveynler olacağını bilerek kitabı huzurla kapattım Böyle güzel
Kristal Taç Kitap Yorumu
2023 28. kitabı
'Ana karakter ölmesin, nedeni tabii ki ana karakter olması olsun,' temalı bu final kitabının nacizane yorumuna hoş geldiniz. Ay, Allah'a şükür bu yorumdan sonra kitapla ilişkim kalmıyor. (Serinin tüm alıntılarına Hava Uyanıyor öne çıkarılanlarından ulaşabilirsiniz. Alıntı tasarımlarım çok güzel.) Böyle dediğime bakmayın bitirince böyle bir boşlukta kaldım hafiften çünkü dünyasına alışmıştım. Bir ayımı bu seriye ayırdım sonuçta. Kitabın spoilersiz yorumuna gelirsek... Yürüyorlar, doğuya ve batıya gidiyorlar. 828282 sayfa düğün hazırlıyorlar çünkü neden olmasın? Halk umut dolu olsun savaş varken. İşte biz hâlâ güçlüyüz falan filan diye. Sonuç olarak savaş meydanı beklediğim kitap diplomasiyle yürüyor. Savaş mavaş, kılıç mılıç yok mu? Yo, var. Ama finalde. Arada bir ekşın olsun diye bu kitapta meydana çıkan tatlış canavarlarımızı görüp onları falan öldürüyoruz. Alışık olduğum şekilde tüm olaylar son sayfalarda oluyor. (Yorumu okuyan kişi iç ses: Kaos istemiş bulamamış galiba.) AYNEN ÖYLE. Yazar en sevdiğim iki karakterden biri ÇATIR ÇUTUR harcamış. Kitabın sonunda o şahıs ne halde haberimiz bile yok. Durun adını vericem. Daniel. Vhalla tepe tepe çocuğun tüm duygularını kullanıyor, bu yetmiyor bir de 'keşke öldürseniz de mutlu olsaydı hüğ' diyeceğim bir moda giriyor. Daniel'in olduğu kısımları - aşırı az- okurken sinirden çenem kaskatı kesildi. Neyse, ağlamam bitti. Ciddili yoruma geçiyorum. Bu kitap beni soylu siyaseti ve diplomasi konusunda doyurdu. Hatta detaylar güzeldi de ama bence aşırıydı. Fantastik bir kitapta savaş başlıyor dendiğinde kaçımız işin çoğunun diplomasiyle halledileceğini düşünür ki? Eh, kesinlikle ben değil. Kitaba beklentisiz başladım ama en azından sürekli bir çarpışma beklentim vardı çünkü kendime engel olamadım. Vhalla soylularla ilgili siyaseti,
Kitap Yorumu
2023 34. kitabı
KRİSTAL TAÇ - ELISE KOVA - Yarım bıraktığım Hava Uyanıyor serisinin son kitabı.. Son iki buçuk kitabı okumadık okuyamadım daha doğrusu çünkü KENDİMCE SEBEPLERİM VARDI BU YÜZDEN BU AŞK YARIM KALDI Olmadı sevemedim uyuşamadık.. Normalde kitapları yarım bırakma huyum asla yoktur ama Percy Jackson serisi bir , Hava Uyanıyor serisi iki.. İşte bu iki seri ile ilk defa bu sene kitap yarım bıraktım şaka gibi. Üzücü.. ama olabilir. Her kitap herkese hitap edecek diye bir şey yok. Benim için gerçekten hiç güzel olmayan bir seriydi. Sebepleri daha önceki kitapların yorumlarında yazıyor. Ama seveni de çok var, bilemiyorum. Ben pek tavsiye etmiyor gibiyiiimmmm..
Kristal Taç Kitap İncelemesi:
2021 6. kitabı
Maalesef en sevdiğim serinin son kitabıyla serimizi tamamlıyoruz. Neden maalesef diyorum çünkü bu seriye gerçekten çok bağlandım. Vhalla, Aldrik, Elecia, Jax, Fritz... Hepsi de benim arkadaşım oldular. Kitabın sonunda şöyle dedim "Bu kadar mıydı yani? Bitti mi şimdi Aldrik ve Vhalla'nın hikayesi?". Yazarımız bu serinin yan kitaplarını da yazmış. Umarım onlar da en kısa zamanda dilimize çevrilir. Çünkü bu dünyaya hiç veda etmek istemiyorum. Kitabımızın konusuna gelirsek... Bu kitapta kapaktan anlayacağınız üzere Vhalla ve Aldrik'in tahta çıkış hikayelerini okuyoruz. Vhalla ve Aldrik'in Victor'u öldürüp tahta çıkmalarını okuyoruz. Vhalla ve Aldrik... O sevip de kavuşamayan bir sürü zorlukla karşılaşıp bütün bu zorlıklara birlikte göğüs geren çiftimiz sonunda kavuştular ve Vhalla tahta yakışır bir imparatoriçe, Aldrik ise tahta yakışır bir imparator oldu. Yazarımız kitabın sonunda neredeyse tüm karakterlere değinmiş ve onların şu andaki durumlarını söylemiş. Ben de yazarımızın yaptığı gibi karakterlerin şu andaki durumlarını ve onların nasıl biri olduklarına değineceğim. (Bu belki spoiler olabilir bence değil ama yine okuyup okumama konusundaki kararı size bırakıyorum.) -Vhalla: Vhalla çok güçlü, kararlı ve olgun bir baş karakter. Ben Vhalla'yı çok sevdim. Açıkçası bazı kitaplarda baş kadın karakterler çocukça tavırlar sergileyip kitaba yakışır bir baş karakter olamıyorlar. İşte Vhalla bunun tam tersiydi. -Aldrik: Aldrik de aynı Vhalla gibi olgun ve güçlü bir karakter. Resmen kitapta Vhalla'yı tamamlamış. Bence ikisi de çok güçlü ve olgun karakterler olduğu için benim favori shiplerim arasında. -Elecia: Elecia'yı seriye ilk dahil olduğu zamanlar sevmiyordum ama sonradan çok sevdim. Elecia gerçekten kitaba uygun bir yan karakterdi. Hatta başka bir kitapta olsa
2022 28. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2022 09:19
Öncelikle merhaba, Yazarımız seriye Hava Uyanıyor ile başlamış ve yavaş yavaş olay örgüsü yaratarak kitabımızı bir solukta okunabilecek hale getirmiş. Şahsen ben birinci kitabın baş bölümlerinde sıkılmıştım çünkü dediğim gibi olaylar baştan sona doğru yavaş yavaş ilerliyor ve herhangi bir olayın üstünde, olması gerekenden fazla durulmuş, bu nedenle bende 2-3 gün kitaba ara verdim. Ama her zaman olduğu gibi aklımda kaldı ve kitaba bir şans daha verdim, peki pişman mıyım? Kesinlikle hayır, aksine iyi ki okumuşum diyorum. Bu seriyi okuduğumda diğer kitaplarda da olduğu gibi odama kapandım ve saatlerce "bir bölüm daha" diye diye kitapların her birini 2 günde bitirdim. Peki kitapta ki kapanış beni tatmin etti mi? Bunda arada kaldım, Vhalla ve Aldrik'in evliliğinin sonuçlarını yazar sadece 1 bölüme sığdırmaya çalışmış. Ben yine de bu kitaba 10/10 veririm. Fantastik, aşk, ihanet ve umut dolu bir kitaptı.
Düşünce

Elise KovaYazar · 19 kitap
Hep fantastik dünyalara ilgi duydu. Bir şekilde İş Yönetimi yüksek lisansı yapabilecek kadar gerçek hayata odaklanmayı başardıysa da hemen ardından kendi büyü sistemini yaratmak için en sevdiği yazma battaniyesinin altına kıvrıldı. Şu an Florida’nın St. Petersburg şehrinde yaşıyor ve yazmadığı zamanları video oyunları oynayarak, anime izleyerek ya da okurlarıyla sosyal medya üzerinden sohbet ederek geçiriyor.