Jodi Picoult
“Hepimizin yüreğinde karanlıkta kaldığı için açamayan bir çiçek vardır.” Olivia McAfee baştan başlamanın ne demek olduğunu iyi biliyor. Ünlü bir cerrahla evliydi. Mükemmel bir evde yaşıyor, sevimli oğlu Asher'a kusursuz bir gelecek hazırladığını düşünüyordu. Ta ki kocasının karanlık yüzü ortaya çıkana kadar. Olivia dayanabileceği tüm acıları yaşadı ve artık geçmişi geçmişte bıraktı, şimdi eski hayatından kilometrelerce uzakta arıcılık yapıyor. Lily Campanello baştan başlamayı öğreniyor. Annesiyle evden ayrılalı, ruhunu rendeleyen babasını terk edeli, yeni hayatına başlayalı çok olmadı. Şimdilik işler iyi gidiyor, Olivia’yı ikinci annesi gibi görüyor, Asher’a ise deli gibi aşık. Kusursuz değil, biliyor ama kendisiyle beraber onu da iyileştireceğini düşünüyor. Ve bir gece bütün hikaye tersine dönüyor. O akılalmaz telefon geliyor: Lily öldü ve Asher karakolda. Picoult, kurgu ustası yazar Boylan ile güçlerini birleştiriyor; tüm romanlarından damıttığı tılsımı Deli Bal’da okura sunuyor. Sürükleyici bir gerilim romanı, unutulmaz bir aşk hikayesi ve kendimiz olmak için aldığımız risklerin, sakladığımız sırların etkileyici keşfi. "Picoult bir kelime ustası. Sadece zihinlerimizi provoke etmekle kalmıyor, kusurlu ruhlarımıza dokunan hikayeler yaratıyor." Boston Globe "Aynı romanda bin bir duygu. İki çoksatan yazar güçlerini birleştiriyor, aşka ve gerçeklere dair son yılların en provokatif romanına imza atıyor." Washington Post “Picoult romanlarını okurken merakınızı diri tutan bir sonraki sayfada ne olacağı. Bunun için yıllardır çoksatan listelerinde hep bir Picoult romanı var.” San Antonio Express News “Jodi Picoult başucunuzda öylece bekleyip toz tutan romanlar yazmaz. Bir solukta okunur ve kendine müptela eder.” LA Times
464 sayfa

10/10 puan verdi
Jodi’nin 5 yaşında kitap yazmaya başladığını öğrenince çok şaşırmıştım. Picoult 28 roman ve kısa öykü yayınlamış. Kitaplarının yaklaşık 40 milyon kopyası dünya çapında basılıp 34 dile çevrilmiş. New England Bookseller Ödülü'ne layık görülmüş. Ayrıca çoğu kitabının film ve dizilere uyarlandığını söyleyeyim, içlerinde izlediklerim de var. Yine
9/10 puan verdi
DELİ BAL-JODİ PİCOULT &JENNIFER FINNEY BOYLAN,461 sayfa İki ünlü yazar… birbirleriyle tanışmıyorlar ama kitaplarını okuyorlar.Bir gece Jennifer rüyasında Jodi ile kitap yazdığını görüyor. Rüyasında üç karakter var:ölen bir kız (kitabın konusu bu kıza dayalı olduğu için hakkında hiç bir bilgi yazmıyorum), cinayet üzerine yıkılan erkek arkadaşı
9/10 puan verdi
Bal, herkesin bildiği gibi mucizevi bir şifa kaynağıdır. Eskiden "Tanrıların yiyeceği” denilen bal, ölümsüzlük sembolüymüş, hatta zenginlik ve mutluluğu temsil edermiş. Ben çocukken çevremden, "Bal tuttu" diyenleri çok duyardım. Bal nasıl tutar derdim çocuk aklımla. Bal şifadır ama. Sonra büyüdükçe anladım ki, her bal vücuda iyi
Puan vermedi
Deli Bal ~ Jodi Picoult & Jennifer Finney Boylan İğnenin adaleti ve balın merhameti yan yana Merhaba sevgili kitap severler, Bazı sırlar vardır, ne kadar derine gömersek gömelim en beklemedik anda yüzeye çıkar. Jodi Picoult ve Jennifer Finney Boylan’ın ortak kaleminden çıkan Deli Bal, tam da böyle bir hikâye. Roman, iki güçlü kadın
9/10 puan verdi
Ünlü bir cerrahla evli olan Olivia, dışarıdan çok şanslı bir kadın gibi görünse de evde ne yaşadığını kimse bilemez. Çok severek evlendiği eşinin karanlık yüzü ortaya çıktıktan sonra sevgisi için evliliğini devam ettirmeye çalışır ama bir gün son damla taşar ve oğlu Asher'ı korumak için eşinden boşanarak ailesinin çiftliğine yerleşir.
8/10 puan verdi
Jodi kalemini o kadar özlemişim ki Jodi'nin adını görünce iki yazarın kitabı beraber yazdığını kitabın sonunda farkettim Kitap yine harikaydı. Ölen bir trans kız, cinayeti üzerine yıkılan erkek arkadaşı, tüm deliller erkek arkadaşın üstünde. Acaba bu cinayeti gerçekten o mu işledi? Kurgusu basit gibi görünse de akıcılığı öyle güzel ki merakla okuyorsunuz sonuna kadar. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar diliyorum. Kitaplarla ve sağlıkla kalınız.
Puan vermedi
Kitabı çok sevdim hatta bayıldım,sizi temin ederim ki elinizden bırakamayacaksınız.Umarım benim gibi gözleriniz kızarmaz.Çünkü bölüm bitsin kapatayım diye diye okuyup,meraktan kitabı bir türlü kapatamayacaksınız.Jodi’nin tüm kitapları harikadır zaten.Soluk soluğa okunacak bir gerilim,aşk ve sırların romanı.
7/10 puan verdi
Okuduğum kitapların beğenimi kazanması için aradığım ilk özellik temel duygularımı ne kadar aktif edebildiğidir. Okuduğum cümleler ile şaşırıyor muyum? Üzülüyor muyum? Öfkeleniyor muyum? Korkuyor muyum? Seviniyor muyum? Güveniyor muyum? Beklentiye giriyor muyum? Deli Bal kitabı Jennifer Fınney Boylan ile ortak yazdığı bir kitap olmasına rağmen ben herhangi bir farklılık görmedim. Tek elden çıkmış gibiydi gerçekten. Kitabın yarısına geldiğimde öğrendiğim gerçek ile büyük bir şok geçirdim ve evet Asher senden bir andan uzun bir süre şüphe ettim. Aklımın bir köşesi Dirk dese de yine de şüphe ettim. Sonrasında ikinci şok edici bilgi ile karşılaştım... En çok Olivia ve Ava için üzüldüm sanırım. Neyse daha fazla içerik bilgisi vermek istemiyorum, tüm konuyu burada anlatasım var ama yapmayacağım. Toparlayacak olursam, Hissetmek beni daha tatmin ediyor. Üzerinde nefes dahi alınmamış dünyalarda, hiç yaşamamış insanlar ya da kurgusal karakterler mesela; ejderhalar:), hiç olmamış olaylar yüzünden onlara öfkelenmek, sevinmek, üzülmek, şaşırmak, umutlanmak, güvenmek, terkedilmek.. bazen hayal kırıklığına uğramak, hiç yaşamamış olmalarına rağmen ölümlerine üzülmek. Bir Jodi kitabı okuyacağım zaman bu beklentimi karşılayacağımdan emin oluyorum işte :)

Jodi Picoult
Jodi PicoultYazar · 16 kitap
1966 yılında, Nesconset Long Island'da doğdu. Beş yaşındayken yazmaya başladı. Princeton Üniversitesi'nden mezun.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.