Düş Yolcusu

Orijinal Adı:
The Daydreamer

2019 63. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2019 11:26
Oldukça akıcı, rahat okunabilen hoş bir masal kitabı gibi. Ancak büyüklere... Peter'ın hayal dünyası çok ilginç. Bazen bir kedinin, bazen bir bebeğin, hatta bir yetişkinin bedeni ile yer değiştirip, onların gözünden dünyaya baktığını bile okuyoruz.
2020 7. kitabı
Sipariş listemde ilk sırada yer alan ve okumak için bir hayli heyecanlandığım Düş Yolcusu içine kapanık ve zor bir çocuk olarak tasvir edilen aslında oldukça yaratıcı, farklı bir zekası olan hayalperest küçük Peter'in hayal serüvenini anlatıyor.Birini tanımadan,onun dünyasına inmeden,zihninde yaşamadan yapılan algılar ne kadar yanlış meğer.Çocuk Edebiyatına meraklı olan okurların hem yetişkinlerin bir çok anlam ve ders çıkarması için yazılan hemde çocuklara eglenceli hayallar kurduran bu kitabı okumasını tavsiye ederim.
2022 1. kitabı
Çocuk edebiyatından uzun zamandır okuduğum ennn güzel kitap. Bu kadar keyif almamın, heyecanla okumamın nedeni belki çocuklar kadar yetişkinleri de işin içine çeken olay örgülerinin olmasıdır. Kitabı okurken içinizdeki Çocuk birdenbire “evet, bunu hiç düşünmemiştim, böyle olsa nasıl olurdu, ya şimdi ne olacak” gibi sorularla atağa geçiyor. Düş Yolcusu bir öykü kitabı. Tüm öyküler Peter adında hayalperest bir çocuğun yaşadıklarıyla ilgili ve birbirine bağlı. Yazar özellikle “dönüşüm” temasını işlemiş. Her bir öykünün bitiminde yüksek sesle çocuklarına okumuş metni ve onların yorumları ve eleştirileriyle yazma biçiminde gereken yerlerde değişikliğe gitmiş. Çevirinin de kitabın etkileyiciliğinde payı büyük. Çocukları yeniden anlamak ve çocukluğun sınırsız, renkli dünyasını edebiyatın sihri ile hatırlamak isteyenlere gelsin bu kitap.
2020 3. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2020 19:03
Peter'in dünyası.. Hayal et... kısacık ,eğlenceli bir kitap Düş Yolcusu.Peter Fortune' u anlatıyor kitap. Peter hepimizin çocukken olduğu kadar ya da abartmayalım hepimizden daha da fazla hayalperest bir çocuk. Kitapta yaşadığı kısa maceralardan söz ediliyor , bu maceralarda tabii hayal alemine doğru yolculukları sonucunda ortaya çıkıyor. Yedi kısa bölümde yedi farklı macera okuru bekliyor. Tavsiye edilir. Okunası..
·126 syf.·
2021 26. kitabı
Genelde masal kitaplarını ve masalımsı anlatıları severim ama bu kitabı pek sevemedim. Peter'ın Kenneth bebeğin yerine geçtiği hikaye ise kitabın en güzel bölümüydü.
Puan vermedi
Bu kitap rahatlıkla okuyabileceğiniz bir kitap herkeze tavsiye ederim.okuduğumuzda masalı bize anımsatıyor.ve heycan dolu. TATKAÇIRAN Bu kitapta Peter adında bir çocuk var.herkes bu çocuğun çok zor bir çocuk olduğunu düşünüyor.ama Peter aslında öyle biri değil büyüklerin bu açıdan bakmasının peterin herzaman düşüncelere dalmasıdır.peter hayatında ki herşeyi farklı olarak düşünüyor. Bir keresinde Peter okula giderken okul servisinde herkezin arasında yabancı bile olduğunu düşünüyor.Bence sizde bu heyecan dolu kitabı hemen okumaya başlayabilirsiniz.
Puan vermedi·126 syf.·
2021 115. kitabı
Peter hayal kurmayı o kadar çok seviyor ki, gerçeklerin nerede bitip hayallerin nerede başladığını çoğu zaman birbirine karıştırıyor Bir solukta okuyacağınız edebiyat (roman) türünde bir kitap.
2018 193. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2018 19:56
Peter ve hayalleri..eğlenceli,teşvik edici..ve şu mesajı iletiyor size: insanların sizi anlamadığını mı düşünüyorsunuz: öyleyse hayal kurun,yazın,tasarlayın..
2020 115. kitabı
10 yaşındaki Peter Fortune tam bir hayalperest ya da şöyle söylemek daha doğru olur sanırım; kendini kendinin dışında ki herşeyle tanıyıp büyümeye çalışan ve bunu yaparkende hayallerinden ilham alan bir kaşif #ianmcevan Peter karakteriyle hem çocukluğa hem de başka gözlerin ardında kendini tanımaya dair usta işi masalsı bir kitap yazmış. Ilk okumaya başladığımda bir çocuk kitabı diye düşünmüştüm ama 1. öyküyle Peter icimdeki çocuğun elinden tutum inanılmaz bir geziye çıkardı. Tıpkı bende Peter sayesinde bir zamanlar kaşif olduğum anlara geri döndüm. #düşyolcusu sadece çocuklara değil büyüklere de iyi gelecektir. #iyikikitaplarvar
2020 36. kitabı
Orijinal adı The Daydreamer olan, Kıymet Erzincan Kına tarafından çevirisi yapılmış 121 sayfalık bir çocuk kitabıdır Düş Yolcusu. Peter Fortune çevresindekilerce sessiz ve sürekli bir düşünme halinde olmasıyla tanınır. Peter’in sessizliğinin sebebi fazla hayalperest olmasıdır. Kedinin, bebeğin, yetişkinlerin yerine koyar kendisini fakat bunları her zaman kendi isteğiyle yapmaz. :) Peter ile düş yolculuğuna çıkmak isteyenlere önerebileceğim bir kitaptır.

Ian McEwanYazar · 21 kitap
İngiltere’nin Aldershot kasabasında doğan McEwan çocukluğunun büyük bir kısmını subay olan İskoç babası David McEwan’ın atandığı Doğu Asya, Almanya ve Kuzey Afrika’da geçirdi. Woolverstone Hall School, University of Sussex ve University of East Anglia’da öğrenip gören yazar, Malcolm Bradbury’nin öncülük ettiği “Yaratıcı Yazarlık Kursu”nun ilk mezunlarından biri oldu. İki kere evlenen McEwan’ın ikinci eşi olan Annalena McAfee The Guardian’ın eleştiri bölümünün eski editörlerindendir. 1999 yılında ilk eşi olan Penny Allen vesayeti tıpkı 15 yaşındaki abisi gibi babaları McEwan’a verilen 13 yaşındaki küçük oğulları ile birlikte kaçtı. 2004’ün Mart ve Nisan aylarında - Britanya Devleti, yazarı Amerika’nın First Lady’si Laura Bush’la yemek yemeye davet ettikten hemen sonra - McEwan’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne girişi uygun vizeye sahip olmadığı için reddedildi. Britanya basınında yapılan yayınların arkasından McEwan Birleşik Devletler’e “Sizi hala kabul etmek istemiyoruz ama dışarıda olmanız pek çok uygunsuz yayına sebep oluyor” açıklaması ile kabul edildi. Daha sonra Birleşik Devletler kendisine bir özür mektubu yolladı. Royal Society of Literature, Royal Society of Arts, American Academy of Arts and Science McEwan’ın üye olduğu bazı gruplardır. 1999 yılında Hamburg’da Alfred Toepher Vakfı tarafından Shakespeare Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca British Humanist Association’ın seçkin destekçilerinden olan McEwan 2000 senesinde İngiliz Şövalyelik Ödülü ile ödüllendirildi. Ian McEwan, 2002 yılında II. Dünya Savaşı sırasında başka bir aileye evlat olarak verilen bir erkek kardeşe sahip olduğunu öğrendi ve bu hikâye 2007 yılında kamuoyu tarafından duyuldu. McEwan’dan 6 yaş büyük olan ve aynı anne babaya sahip olan duvar ustası David Sharpe, McEwan’ın ebeveynlerinin evlenmeden önce yaşadıkları yasak aşkın meyvesi olarak dünyaya geldi. McEwan’ın annesi aşığıyla ilk kocası savaşta öldükten sonra evlenebildi. Ian ise bu nikahtan birkaç sene sonra dünyaya geldi. McEwan’ın yayınlanan ilk eseri 1976 yılında Somerset Maugham Ödülü’nü kazandığı kısa hikâyelerinden oluşan İlk Aşk, Son Törenler (First Love, Last Rites, 1975) isimli kitabıdır. Bu kitabı iki ilk roman sayılabilecek The Cement Garden (1978) ve Yabancı Kucak (The Comfort of Strangers, 1981) isimli eserler takip etti. Bu iki roman McEwan’ın edebiyat dünyasında “Ian Macabre” olarak anılmasına sebep oldu. 1997’den yayınlanan ve erotomani hastalığına yakalanmış bir insanı konu alan Sonsuz Aşk (Enduring Love) isimli romanı Man Booker Ödülü aday listesinde yer alamamasına rağmen pekçokları tarafından bir başyapıt olarak nitelendirildi. McEwan Booker Ödülü’nü 1998 yılında Amsterdam’da Düello (Amsterdam) isimli romanı ile aldı. Bir sonraki romanı Kefaret (Atonoment, 2002) de çok büyük beğeni kazandı. Time Dergisi eseri 2002 yılının en iyi romanı ilan etti ve roman Booker Ödülü aday listesine girdi. 2005 yılında yayınlanan romanı Cumartesi’de (Saturday, 2005) başarılı bir beyin cerrahının bir cumartesi günü yaşadıklarını işledi. Romanın ana karakteri olan Cerrah Henry Perowne’un evi Londra’nın merkezinde ünlü bir meydandadır. McEwan da Oxford’dan Londra’ya geri taşındıktan sonra aynı meydanda bulunan evinde yaşamaktadır. “Cumartesi” James Tait Black Memorial Prize ile ödüllendirildi. An itibarı ile son kitabı olan On Chesil Beach, 2007 senesinde çıktı ve aynı sene Booker Ödülü adaylarından biri oldu. McEwan ayrıca pek çok film senaryosuna, bir adet sahnelenmiş oyuna ve bir oratoryaya imzasını atmıştır. 2007 Ağustos’unda “For You” isimli operanın metinlerini yazmaya başlayan McEwan’ın bu eseri Michael Berkeley tarafından bestelenecek ve 2008 yılı içinde icra edilecektir.2006 yılı sonunda, McEwan’ın büyük beğeni kazanan romanı Kefaret’i Lucilla Andrews’ın otobiyografisi “No Time for Romance”’den yaptığı intihalle yazdığı iddia edildi. Yazar masumiyetini The Guardian’da savundu, Andrews’un çalışmasından Kefaret’i yazdıktan sonra haberi olduğunu söyledi. McEwan, Amerikalı büyük yazar Thomas Pynchon’ın da içinde bulunduğu pek çok önemli yazar tarafından da savunuldu. İlk romanı The Cement Garden’ın orijinalliği hakkında da yorumlar yapılan McEwan’ı son olarak Claire Henderson-Davis “On Chesil Beach”’de annesinin ismini kullanıp ebeveynlerinin hayat öykülerini anlatmakla suçladı. McEwan bütün bu suçlamaları da reddetmektedir.