Enkaz Altındakiler 2

21 Nisan 2024
İndigo Kitap

2024 29. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2024 02:36
(Spoiler sayılabilecek şeyler yazdım fakat önemli olduğunu düşünmüyorum çünkü zaten şaşıracak bir şey yaşanmıyor) Hayal kırıklığı olacağını bilerek meraktan okuduğum bir kitaptı ve maalesef beni
Enkaz Altındakiler 2
2025 1. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2025 15:47
Ben bu kadar güzel bir kitap daha önce hiç okumamıştım birinci kitapla arasındaki zaman farkı biraz fazlaydı ama bence beklemeyi fazlasıyla hakketti okuyacak kitap arıyorsanız doğru adrestesiniz
Roman
! SPOİLER İÇERİR!
Puan vermedi
Selam arkadaşlar, bugün sizinle Enkaz Altındakiler 2 yorumuyla geldim. Öncelikle ilk kitapta Nisan a pek ısınamamıştım ama ikinci kitapta Pelda ile tanışınca Nisan ın büyük bir şans olduğunu fark ettim. Batıhan ın Kumru ya yalan söylemesi bana bir az saçma geldi, yani Batıhan mal mısın? Kumru da bence ikinci kitapta biraz salaklaştı, yani depresyondayken sevdiğin insanların yardımına ihtiyacın olur, niye Uraz dan ayrılıyorsun? Ayrıca iki gün önce tanıştığın çocuğa niye inanıyorsun? Ve size bir sorum var, dünyada kaç kişi annesinin mezarında evlenme teklifi alır?
Duygu ve Düşünce
Enkaz Altındakiler
Puan vermedi
Hem okumayı çok isteyip hem de okumak istemedim.Kitabı okuyanlar ne alaka diyebilir fakat ben kitaptan spoi yediğim için okumaya çekinmiştim.Duyduğum bilgi de Uraz ve Kumru'nun ayrılmasıydı.Başka bir şey de öğrenemediğimden dolayı okumaya çekindim.Ama en sonunda okudum ve Beyza Alkoç'a bir kez daha hayran kaldım.Yine muhteşem bir güzellikte yazmış.Herkesin okumasını isterim.
2025 133. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2025 00:00
"Bir defter hayal ettim zihnimde. Önce sağ elimle acılarımı yazdım, sonra sol elimle tesellilerimi yazdım. Sağımla acı çektim, solumla teselli ettim kendimi." Kumru, Uraz, Nisan, Eren ve Bulut serinin ikinci kitabında şimdi bir kez daha yerin altında ve bir kez daha kameraların karşısında. Üstelik bu sefer onları gerçek bir yarışma, gerçek bir mücadele beklemektedir fakat hayal kırıklıkları peşlerini asla bırakmaz. Peki bu sefer o kapıdan çıkmayı ve evlerine dönmeyi başarabilecekler mi? İlk kitabı da, ikinci kitabı da gerçekten beğendiğimi söyleyebilirim. Birbirlerinin eksik parçalarını kapatmaya çalışan, onların birbirlerinde gördükleri yaralarla saran ve sarmaya devam eden karakterlerimizin mücadelesi bende hayranlık uyandırdı. Karakterlerimizin hiçbir zaman pes etmeyip devam edişleri, birbirlerini devam etmeye teşvik etmeye çalışmaları, asla birbirlerinden kopmamaları ve her daim birbirlerinin arkalarında duruşları benim duygularımı arşa çıkardı diyebilirim. Kullanılan terimler, yazılan diyaloglar her şey birbiriyle bağlantılı aslında. Çünkü karakterler bile o yer altında birbirleriyle bir bağ kurdular. Yazım dili merak uyandırıcı ve konusundan ötürü sürükleyici bir temaya sahip. Olay örgüsü akıcı ve sürükleyici bir tarzdaydı. Beğenmediğim tek nokta ise, sürekli bir tema üzerinden ilerleyişi. Tamamdır, çok güzel konusu var, kullanılan mekanlar ve alıntılar güzel ancak Rs'de olduğum zamanlar okuduğum için öyle olmuş olabilir. Yeraltı Maceramız devam ediyor. Yarışmadan kurtulanlar kendilerine bir hayat kurabilecekler mi?
Sıradan Beyza Kitabı Şiddetle Tavsiye Etmem
2024 5. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2024 20:58
İlk olarak herkese merhaba. Önce spoiler olmadan bir inceleme yazmak istedim. Kitabımız zaten DİKKAT ,! ilk kitabı okuyanlar için olucak incelemem!, sonundan anlayacağınız gibi devam ediyor. Enson kumru uyanmıştı teklifi kabul etmişlerdi ve oyun başlamıştı.Bence biraz saçma olurdu ama 8 kişi yerine 5 kişi olamlılardı. Son 3 kişiyi seçerken o kadar uzattılarki sıkıldım yani. Biraz daha az klişe olabilirdi çok cringelik içeriyor.2. kitabı okuyacaklar buna dikkat etmesi gerektiğini söylemek İSTEDİM. SPOİLER İÇERİR. Keşkesonu biraz daha uzatsaları yani bulut ve nisan evlense araz ile beste evlense bulut hâla aldatılsa çok güzel olurdu 3391 km.deki gibi çocukları olabilirdi ve yine başta dediğim gibi son 3 kişi keşke gelmeseydi pelda ve batıhanın hıcıklığından öldüm yani. Zaten Alpini pek tanıyamadım. Sonu birden bitti ne olduğunu anlayamadım sindirmem biraz uzun sürdü ve Batıhan'ın yalan söylemesi büyük bir ters köşe idi. Aynı şekilde Beaste'nin Araz'ı istememesi gibi. Bunun dışında dedeğim gibi iyisi sırandan Beyza kitabı. Birde bu da var. Kitap tek serilik olabilirdi yani 2. kitaba gerek kalmazdı ve 3. kişilere gerek kalmazdı. Diyeceklerim bu kadar kendimi pek anlattığımı düşünmüyorum ama çok yazdım yeterli. Kendinize iyi bakın. Kitaplarla kalın. Hoşça kalın.
2024 70. kitabı
Serinin ikinci ve son kitabını yarım.kalmasin diye okudum. Tek kitapla bitirebilir bir konusu vardı ve konu iyi işlenmemiş. Kumru'nun verdiği bazı kararları hiç beğenmedim. Batihan'ı tanımamasına rağmen bir sözüyle inanması aptallıktan başka bir şey değil. Ama iyi yönleri de yazrin aşırı akıcı kalemi var ve hemen okunuyor. Daha çok genç yastakilerin ve okumaya yeni başlayanların seveceği bir tarzı var. Kitapla kalın.
2025 66. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2025 20:04
Ilk kitapta olduğu gibi benim için nefes kesici bi kitaptı dış dünyadan uzaklaşıp huzur bulmak için okudugum kitapta pelda yüzünden deliye döndüm büyük şoklar yaşadım ama uraz ve aras ın abi kardeşin aynı kaderleri yaşamaları çok güzeldi kumruya kızdıgım sayfalar da oldu ama oda haklı çok şey yaşadı çok saf tatlı bir karakter yazmış beyzamm okumak isteyen herkese tavsiye ediyorum sonuna kadarr
2024 9. kitabı
Çok güzel bir devam kitabıydı. Ben biraz eğlenirim sanmıştım ama yine dram ve üzüntü peşimi bırakmadı. Hiç sıkılmadım konu gayet akıcı bir devamlılıktaydı, hatta belki biraz daha uzatılabilirdi bile. 1. Kitabı okurken keşke yarıştıkları hallerinide okuyabilseydim demiştim ve bu kitap ilaç gibi geldi
2024 46. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2024 22:33
Her ne kadar başlarda Kumru'nun "Sen daha iyilerine layıksın"larına sinir olsam da, karakterlerin hak ettikleri sonu yaşamaları beni sevindirdi. Kitap daha güzel anlatılabilirdi bence, karakterlerin iç bunalımlarına bu kadar çok yer ayrılmasaydı, ben daha fazla bulmaca çözmelerini isterdim. Diğer kitaptan çok daha başarılı buldum bunu. Ancak Kumru'yu kitabın içine girip boğasım geldi çoğu zaman. Her ne kadar gıcık bir karakter olsa da ben Batı'yı, Kumru'dan daha fazla sevdim. En sevmediğim karakterler Pelda ve Kumru'ydu kesinlikle. Her sahnelerini sinir krizi geçirerek okudum, ikisi de birbirinden beter... İlk kitapta yaşananlardan sonra Enkaz Altındakiler yayınının yapımcısının, bizim beşli ile iletişime geçmesi ve onları daha sağlam yapılacak olan yarışmaya davet etmesiyle başlıyor hikâye. Yarım kalan yarışmayı tamamlamak isteyen beşli, aralarına katılan üç kişiyle beraber yarışma alanına gidiyor ve her şey tekrardan başlıyor. Bu sefer gerçekten de tüm dünyada yayınlanan bir program oluyor ve kazanmak için tüm evleri geçerek kapıya ulaşmaya çalışıyorlar. Her evde birer bulmaca çözerek evlerden çıkmak için şifreyi bulmaya çalışıyorlar. Bu esnada yaşanan içsel olaylar, kıskançlıklar, yalanlar ve kavgalar olayları daha da ilginç hâle getiriyor. Bakalım tüm dünyanın aynı anda oynadığı bu oyunu, birinci olarak bitirebilecekler mi?.. Keyifli okumalar dilerim...

Beyza AlkoçYazar · 16 kitap
Beyza Alkoç 15 Şubat 1996 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan beri farklı türde eserler vermeye başlamıştır. Edebiyata ve kurgu oluşturmaya daha okuma yazma bilmediği dönemden beri ilgi duymaya başlamıştır. İlkokul, ortaokul ve lise dönemi boyunca kendisini hep yazma deneyimleri ile geliştirmeye çalışmıştır. İngilizce Mütercim Tercümanlık okumuştur. İlk kitabı 2015 yılında yayınlanan Beyza Alkoç ülkede düzenlenen bir çok hikaye yarışmasında ödüller almıştır.