Yere eğilen dalları hastalık olarak tahayyül eden çocuk aklı.
"Baba," diyorum. "Ağaçlar." "N'olmuş ağaçlara?" "Hastalanmışlar," diyorum. Emanet Çocuk 🤍
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Son..
"Kalbimi ellerimde hissettiğim kadar göğsümde hissetmiyorum, ve onu sanki içimde olan bitenleri anlatacak bir ulakmışım gibi hızla götürüyorum yanımda." Emanet Çocuk Kitap boyunca aklımdaydı bu şarkı.. Sımsıkı sarıldım sana çocuk..🫂 open.spotify.com/track/6cW9ndWeL... 🎶🩵🌼 "Eksilmesin dudağından gülüşün Eksilse yaşamından güneş Yüzün kararmasın gecede, gülümse düşlerinde yine.." 🌾
Alıntı
Son 24 saat
“Menden Fuzûlî isteme eş’âr medh ü zemm Men âşıkam hemîşe sözüm âşıkânedür” Millî Mücadele Tarihi ndeki metinlerle haşır neşir olunca, bunu üstüne bir su kasidesi patlatayım dedim. Ne yalan söyleyeyim, işimin gücümün arasında ilaç gibi geldi, su gibi geldi. İlâhî aşkın en güzel hallerinden biri su kasîdesi. El yazmalı ve matbû halinde pdf elimde mavcut, ilgilisine ulaştırırım. Metin Akar şerhi de zamanında lisansta edindiğim bir kaynaktı, ödev için yalayıp yutmuştum. Tekrar okumak çok güzeldi. Küçük öykü kitabına gelecek olursak, bir arkadaşımız silah zoruyla herkese okuttu. Biz de nasibimizi aldık. Yazarın dilini çok sevdim, her ay bir hikayesi okunabilir. Çok kısa öyküleri zaten. Fuzuli Metin Akar Su Kasidesi Şerhi / Emanet Çocuk
Divan Edebiyatı
"Kalbimi ellerimde hissettiğim kadar göğsümde hissetmiyorum."🩻 Emanet Çocuk Claire Keegan
Okudum bitti
Harika bir seçim! Claire Keegan’ın Emanet Çocuk (Foster) adlı bu eseri, az kelimeyle çok derin duygular hissettiren o nadir kitaplardan biri. İrlanda kırsalının sessizliğini ve bir çocuğun gözünden sevginin ne anlama geldiğini o kadar duru anlatıyor ki, bittiğinde insanın göğsünde bir sızı bırakıyor. İyiki okudum Emanet Çocuk