Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Toplu Eserleri 11

Hakikat Üzerine

Jiddu Krishnamurti

Hakikat Üzerine Hakkında

Hakikat Üzerine konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
8/10
5 Kişi
30
Okunma
6
Beğeni
631
Görüntülenme

Hakkında

"Aydınlanmış varlıkların en büyükleri her zaman insanı şaşırtan bir yalınlık ve açıklıkla konuşmuşlardır. Hakikatin doğası budur. Krishnamurti'nin doğası da budur." - Larry Dossey Hakikat Üzerine, Krishnamurti'nin hakikat arayışına ilişkin en derin düşüncelerini kapsıyor. Krishnamurti halka konuşmaya 1929 yılında şu sözleriyle başlamıştı: "Hakikat ülkesinin yolu yokur." Her yaştan ve her ortamda insanlara konuştuğu yıllar boyunca, hiç durmaksızın, hakikate düşünce aracılığıyla ulaşılamayacağını vurguladı. Hakikat elle tutulmaz ve adlandırılmaz, ancak düşüncenin bütünsel devinimi ve etkilikleri kefedildiğinde gerçekleşebilir. Bu kitaptaki yaşamsal öğretiler, çaba sonu erdiği, zihin boşaldığı ve yalnızca içinde bulunduğumuz an kaldığında hakikatin nasıl ortaya çıktığını gösteriyor. Hakikat Üzerine'de, insan her şeyi bir düneze oturttuğunda, hakikatın davet edilmeden, bütün görkemiyle geldiğini ve bunda çok büyük kutsallık olduğunu öğreniyoruz.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 44 dk.Sayfa Sayısı: 167Basım Tarihi: 1 Ocak 2012Yayınevi: Ayna YayınlarıOrijinal Adı: On Truth
ISBN: 9789758297108Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 32.6
Erkek% 67.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Jiddu Krishnamurti
Jiddu KrishnamurtiYazar · 57 kitap
Yaşamı ve öğretileri 20. yüzyılın büyük bir bölümüne yayılan J. Krishnamurti, pek çok insan tarafından modern zamanlarda insan bilincini en derinden etkileyen biri olarak görülüyor. Bilge, filozof ve düşünür olarak dünyanın dört bir yanında entelektüel olanı olmayanı, yaşlısı genci ile milyonların yaşamına ışık tuttu. Bütün dinleri aşan bir yaşam biçimine işaret ederek, dine yeni bir anlam ve içerik getirdi. Çağdaş toplumun sorunlarıyla korkusuzca yüzleşip, insan zihninin işleyişini bilimsel bir şaşmazlıkla analiz etti. Tek düşüncesinin "insanı mutlak ve koşulsuz olarak özgür kılmak" olduğunu ilan ederek, insanı bencillik ve acının derin şartlanmasından özgürleştirme yoluna koyuldu.