Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hz. Muhammed'in Hayatı

Martin Lings

Hz. Muhammed'in Hayatı Hakkında

Hz. Muhammed'in Hayatı konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Martin Lings’in Hz. Muhammed'in Hayatı adlı çağdaş siyer kitabı uluslararası kabul gören, kapsamlı ve titiz bir çalışmadır. Kaynaklara olan sadakatiyle öne çıkan eser, akıcı üslubu ve kolay anlaşılırlığıyla da okuyucusunun teveccühünü kazanmıştır. Köklü bir araştırmanın ürünü olan kitap, konusunun gerektirdiği yoğunluğu da akıcı bir şekilde işlemiştir. Sahip olduğu edebî ve ilmî boyut ile emsallerinden ayrılan bu çok değerli çalışma sayesinde, İngiliz asıllı Müslüman yazar Martin Lings (Ebû Bekir Sirâceddîn) Siyer alanında araştırma yapan otoritelerin haklı takdirine mazhar olmuş ve eseri"Sîret Ödülü"ne layık görülmüştür.
Çevirmen:
Nazife Şişman
Nazife Şişman
Tahmini Okuma Süresi: 14 sa. 17 dk.Sayfa Sayısı: 504Basım Tarihi: Haziran 2021İlk Yayın Tarihi: 1983Yayınevi: İnsan YayınlarıOrijinal Adı: Muhammad: His Life Based on the Earliest Sources
ISBN: 9789755747743Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 57.0
Erkek% 43.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Martin Lings
Martin LingsYazar · 15 kitap
Martin Lings, (d. 24 Ocak 1909, İngiltere – ö. 12 Mayıs 2005, İngiltere). İngiliz tasavvuf bilimcisi. Tradisyonalist ve perennialist akımın öncü temsilcilerinden birisi olan Martin Lings, ünlü bir yazar, editör, mütercim ve araştırmacı kişiliğinin yanı sıra dini öğreti, kutsal metin, sembolizm, edebiyat ve sanat aracılığıyla ağırlıklı olarak Tanrı-insan ilişkisini terennüm eden bir şair olarak bilinmektedir. Önceleri protestandı, sonra ateist oldu. Oxford Üniversitesinde İngiliz edebiyatı okudu. Bir süre Polonya'da İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra 1939'a kadar kaldığı Litvanya'nın Kaunas şehrindeki Vytautas Magnus Üniversitesi'nde İngilizce okutmanlığı görevini üstlendi. 1938'de tanıştığı Kuzey Afrikalı müslümanlar aracılığıyla sufi Şeyh Ahmed Alevî eş-Şazelî ile tanıştı. Kendisi de sufi felsefesini benimseyerek müslüman oldu ve Ebubekir Siraceddin (Abū Bakr Sirāj ad-Dīn) adını aldı. 1939 yılında Mısır'a gitti. Burada Kahire Üniversitesi'nde, özellikle Shakespeare üzerine oniki yıl ders verdi. 1944 yılında Lesley Smalley ile Kahire'de evlendi. Mısır'da rahat bir yaşam sürmesine karşın artan İngiliz karşıtı hareketler nedeniyle 1952'de İngiltere'ye döndü. Londra Üniversitesi'nden Arap dili diploması aldı. 1955 yılından itibaren İngiliz Müzesi Doğu elyazmalarının (özellikle Arapça) sınıflandırılmasına katıldı. 1955'te British Library'de Arapça Kitaplığı ve ardından, 1973'te emekli olana kadar da British Library ve British Museum'da Doğu Yazmaları sorumlusu oldu. 1959'da Londra Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı.