Karanlık Olimpos #1

Katee Robert
Sosyetenin göz bebeği Persephone Dimitriou, ultra modern Olimpos şehrinden kaçmayı ve On Üç Ev’in ihanet dolu politikalarından uzakta her şeye sıfırdan başlamayı planlıyordu. Ancak annesi, bu ışıltılı şehrin karanlık yüzünün ardındaki tehlikeli güç olan Zeus’la nişanlanması için onu pusuya düşürdüğünde planları altüst oldu. Artık seçeneği kalmayan Persephone, kurtuluşu yasak yeraltı şehrine kaçmakta ve efsanelerden ibaret olduğuna inandığı bir adamla şeytani bir pazarlık yapmakta buldu. Onu var olduğunu dahi bilmediği bir dünyaya uyandıran adamla. Hades ömrünü gölgelerde yaşayarak geçirmişti ve aydınlığa çıkmaya hiç niyeti yoktu. Fakat Persephone’nin ona yıllardır arzuladığı intikamın küçük bir parçasını sunabileceğini fark etmesi, ona yardım etmesi için yeterli bir bahaneydi. Bir bedel karşılığında tabii. Beraber geçirdikleri her nefes nefese gecede Hades Persephone’ye gitgide bağlanmıştı ve onu yanında tutmak için Olimpos’un kendisiyle bile savaşırdı. Hades ve Persephone’nin tatlı olduğu kadar günahkâr bir yeniden anlatımı.
368 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Haziran 2021

7/10 puan verdi
İlk haberi geldiğinden beri çok merak ettiğim bir kitaptı. Mitolojiyi çok sevsemde hadesxpersephone kitaplarını okumayı ayrıyetten çok seviyorum. Kitap Persephone’un annesi ve zeusun oyunu yüzünden zorla Zeusla nişanlanması üzerine yeraltı şehrine kaçmasını anlatıyor. Zeus’tan senelerdir ailesinin intikamını almak isteten Hadesle bir anlaşma
6/10 puan verdi
Persephone, gelecekte Zeus'un eşi olarak ilan ediliyor. Evlenmek istemediği için kaçmaya karar veriyor ve  bu şekilde de yolu Hades'le kesişiyor. Yazarın yazım şekli kolay okunabilenen tarzda. Ama daha çok sex sahneleri yazmayi seven bir yazar sanırım. Okuduğum diğer kitaplarında da aynıydı.
2/10 puan verdi
Herkese selam.Karanlık Olimpos Serisi’nin ilk kitabı Işıltılı Tanrılar’dan bahsedeceğim bugün sizlere.İsminden de anlaşılacağı gibi bir mitoloji uyarlaması diyeceğim ama tam olarak değil”O nasıl oluyor ? “ derseniz şöyle;karakterler mitolojik kahramanlar evet ama daha çok sosyete-mafya eksenli ve kişilerin günümüze uyarlanmış halleriyle bir evren
Puan vermedi
Okuduğum en kötü uyarlama kitabıydı. Benim gözümde yazar müstehcen şeyler yazmak istemiş ve Persephone ve Hadesi kullanmak istemiş. Persephone'un Zeus'tan kaçıp Hades'e sığınması okey başlarda güzeldi dedim tamam güzel bir şey geliyor. Ama hayal kırıklığı benim için bu kitap. Persephone'un Hades'le ilk tanıştığı zaman uzak durması ama diğer gün üstüne atlaması?? Ciddimisin kızım. Bu kitapta Persephone'a asla katlanamadım. Hadesi de bir tık daha fazla sevmiş olabilirim. Kitabın konusu çok arkaplanda kalmıştı. Tamamen karakterlerin fantazileri ele alınıyor. Karanlığın elli tonu yan çar diyeyim siz anlayın kddkkdkdk Ne bekliyordum bilmiyorum ama daha kaliteli bir şeyler okumak isterdim :( Bu türden kitaplar canınız çektiği zaman açıp bir bakabilirsiniz onun dışında tavsiye etmem. 3/5
4/10 puan verdi
Bu sefer olmadı Hades’cim
sırf mitoloji seviyorsun diye her uyarlamaya atlamaman gerekiyormuş Sevdacım. Yani kitabın çevirmeni çok iyi bir çevirmen çok beğendiğim bir çevirmen, editör ve son okuma yapanlar beğendiğim insanlar ama bir kitap bu kadar boş ve bu kadar yavan gelebilir. Normalde hızlı okuduğum için kitaplar uzun süre elimde kalmaz eğer bir kitap kötüyse veya okutmuyorsa gerçekten sürünüyor elimde ve bu durum beni çok rahatsız ediyor bu kitapta onlardan biri. Yani konu var ama yok yok, sanırım yazar da seks satar demiş bu ortaya tuhaf bir şey çıkmış sonucunda. Olimpos tanrılarını aslında birer pozisyon olduğunu gösteren bir hikaye yazmayı denemiş yazar ama altı doldurulmamış, Olimpos şehrinin ne olduğu diğer şehirlerle alakası ya da bağlantısı ne asla söylenmiyor. O yüzden gerçekten çok eksik kalmış ve sadece smut içerik için yazılmış bir kitap gibi geldi. kitaplığımda tutmayı düşünmeyeceğim bir kitap.
5/10 puan verdi
Biraz mitoloji tozu serpilmiş ama asıl amacı romantizm yazılmak olan konusuz romanımızı okurken ne hissetmem gerektiğinden bir türlü emin olamadım. Aşağı Ayrancı ile Yukarı Ayrancı gibi Aşağı Olimpos Yukarı Olimpos diye ikiye bölünen bir şehirde, sadece karakterlerin isimleri mitolojik olan ve aslında Mitoloji ile zerre yakınlık kuramayan, durağan, anlamsız, önermesiz garip bir kitap okudum. Kitap iyi miydi kötü müydü diye sorarsanız cevap da veremem. Çünkü neye göre iyi/kötü bilmiyorum. Sadece Hades Hades olalı böyle ponçik olmamıştır eminim. Hatta bazen öyle utangaçtı ki, Persephone ondan daha azgın ve daha aykırı çıktı diyebilirim. Hiç böyle hayal etmiyordum kitabı açıkçası. Büyük hayal kırıklığı.
3/10 puan verdi
Konusunu beğenmiştim ve ilk bir kaç bölüm gayet güzeldi fakaaat sonrasında her şey ama her şey smuttan oluşmaya başladı. Neredeyse bütün kitap boyunca seks okuduk ve aşırı boktandi. Yazar sırf smut okunuyor diye düşünerek bu kitabı yazmadiysa hiçbir şey bilmiyorum. Artık bu yazarların sırf okunmak için smut yazmasi cidden sıktı. İyi ki para verip almadım ve PDF okudum. Yoksa cidden krizlerdeydim..
%67 (250/368)
2/10 puan verdi
Puanım bir
Şu an kitap yazacak olsam aşağı yukarı bu amatörlükte olurdu: analizi yapılmamış karakterler, oturmayan kurgu, tutkudan uzak smut sahneler, sıkıcı diyaloglar ve biraz da ilham… Yeteri kadar kitap okuyan herkesin aklına elbette kitap fikri gelir; ancak oturup herkes yazıp basacak diye bir kaide yok. Wattpad gibi uygulamalar ise bunun için var: gençlerin hayallerini besleyebilecekleri, diğerleriyle etkileşimde bulunabilecekleri basit bir uygulama. Ancak devletimizin kırılgan, hassas kişiliği bu derece özgürlüğü kaldıramadı. Kitap çok kötüydü. Hades, yeraltı tanrısı gibi değil, ucuz seks tanrısı olarak lanse edilmişti. Zaten tanrı gibi değildi. Arka kapakta yazan konuyla kitabın bir alakası yoktu. Persephone için sosyetenin göz bebeği deniyor ama ortada bir sosyete yok. Yazar, öyle olmasını istemiş ve olmuş. Kötü kitap okumaktan hoşlanıyorsanız, okumanızı öneririm.
Puan vermedi
Hellooooo Nasılsınız bakalım? Havalar soğuk ve bu soğuk havalarda epeyce yoğun ve ateş eder bir kitap arıyorsanız o zaman Işıltılı Tanrılar tam size göre Persephone hırslı bir annenin üç kızından biri. Hırslı bir anne dediysem lafın gelişi değil kocaman kocaman hırsı olan bir kadın. Bu hırs için çok sevdiği kızını gelmiş geçmiş en pislik

Katee Robert
Katee RobertYazar · 16 kitap
Katee Robert, Dark Olympus serisi de dahil olmak üzere çağdaş aşk ve romantik gerilim kitaplarının New York Times ve USA Today'in en çok satan yazarıdır. Entertainment Weekly onun yazdıklarını "anlatılamaz derecede ateşli" olarak nitelendiriyor. Katee Robert'ın kitapları bir milyondan fazla sattı. Kocası ve çocuklarıyla birlikte Kuzeybatı Pasifik'te yaşıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.