Bir Sokak Hikayesi

Kral

John Berger
Tahmini Okuma Süresi:
5 sa. 26 dk.
Sayfa Sayısı:
192
Basım Tarihi:
Nisan 2009
Yayınevi:
Metis Yayınları
Orijinal Adı:
King: A Street Story
ISBN:
9789753423106
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·192 syf.··
2019 342. kitabı
John Berger'i her zaman sevdim, hep severim, her zaman seveceğim. Farklı bir havası var onun, farklı bir kafası. Onu okurken bir gerçeklik hissi sarıyor beni. Bu sahte dünyada bunu hissetmek az şey değildir. Uzun zamandır peş peşe
Sezgin Kaymaz
Sezgin Kaymaz
okuduğum için köpeklerle epey bir içli dışlı oldum. Kral da öylelikle geldi aklıma zaten. Yeni çağın kralı. O bir köpek ve sahibine aşık. Evsizlerin yanından geçerken onları küçümser ve ayıplar hallerimizden utanmaya başlayacak mıyız bir gün? O gün insan olacağız.
KralJohn Berger · Metis Yayınları · 2009148 okunma
Puan vermedi·192 syf.··
Beğendi
·
2020 57. kitabı
Evsizlerin, sistem dışına itilmişlerin, kimliği yok sayılanların hikayeleri edebiyatın ana konularından biri olagelmiştir. Bunların önemli bir bölümü edebiyata ciddi katkı sağlayan klasikleşmiş
Edebiyat
KralJohn Berger · Metis Yayınları · 2009148 okunma
10/10
·192 syf.··
2020 62. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 26 Ocak 2020 19:42
Yazar kendisini, okuyucusunu neyle ve kimle özdeşleştiriyor? Bu kitapta bu önemli. Berger belki de dünya edebiyat camiasının en duyarlı yazarlarındandı. Türk dostuydu. Metis Yayınevi'yle kan bağı vardı. Kaybettik ama bıraktıkları bir ömür yeter.
KralJohn Berger · Metis Yayınları · 2009148 okunma
9/10
·192 syf.·
Beğendi
·
2022 40. kitabı
Herkese merhaba,John Berger’in Kral isimli kitabından bahsedeceğim. Kral viran şehir diye adlandırdığımız yerlerde yaşayan kısmen yetkin ve üstkültürde olan ama hayatın acımasızlığına dayanamamış insanların yaşayışlarını,kitaba da ismini veren köpeğin gözünden görüp ağzından anlatıyor.Yaşamların mahvoluşunu,harap edilişini ve harcanışını göreceksiniz kitapta. Evsizlerin, sistem dışına itilmişlerin, kimliği yok sayılanların hikayeleri edebiyatın ana konularından biri olagelmiştir. Bunların önemli bir bölümü edebiyata ciddi katkı sağlayan klasikleşmiş eserlerdir.John Berger anlatımıyla aynı sahneyi gören bir başka görüş açısına geçiriyor okuru. Karton kutuların, konteynerlerin, eski yıkıntılardan çıkan iş görür her malzemenin sığınılacak bir yuva haline geldiği, uzun mesafelerden suların taşındığı, mülkiyet sayılabilecek hemen hemen hiçbir varlığın olmadığı, Kral'ın deyimiyle Saint Valéry paltosunun hikayesi…Anlatıcının tuhaflığı ve yitik karakterlerinin gizemleriyle alıştığımızın dışında sert bir dünya sunuyor bu kez Berger. Değişik tatlara düşkün okurun keyif alacağı ayrıksı bir yapıt.
İnsan ve Toplum
KralJohn Berger · Metis Yayınları · 2009148 okunma
7/10
·192 syf.··
2021 84. kitabı
Hayattaki anlam arayışını; sanatın kılavuzluğunda her görülendeki görünmeyeni fark etmemizi sağlayarak değiştiren John Berger'den bu kez de bir köpeğin gözüyle anlattığı bir kaybedenler hikayesi. Anlatıcının tuhaflığı ve yitik karakterlerinin gizemleriyle alıştığımızın dışında sert bir dünya sunuyor bu kez Berger. Değişik tatlara düşkün okurun keyif alacağı ayrıksı bir yapıt.
KralJohn Berger · Metis Yayınları · 2009148 okunma

Yazar Hakkında

John BergerYazar · 46 kitap
1926'da Londra'da doğan John Berger, İngiliz yazar ve sanat eleştirmeniydi. İlk romanı 1958'de yayımlanan "Zamanımızın Bir Ressamı"dır. Romanı "G." İle 1972 yılında Booker ödülünü almıştır. John Berger, mesleki kariyerine ressam olarak başladı. 1940'lı yılların sonlarına doğru Londra'da birçok sergiye katıldı. 1948-1955 yılları arasında sanat eleştirmenliğinin yanı sıra, resim dersleri de verdi. İngilizce yazan en etkili sanat eleştirmenlerinden biri olarak tanınır. Senaryo yazarlığı ve belgesel yazarı olarak da tanınır. Bunun yanı sıra, romancı kimliği de vardır. İlk romanı Zamanımızın Bir Ressamı (A Painter of our Time) 1958'de yayımlandı. Metis Yayınları yazarın klasikleşmiş yapıtı Görme Biçimleri'nin (1986) yanı sıra, Picasso'nun Başarısı ve Başarısızlığı (1988), Düğüne (1997), Alain Tanner ile birlikte yazdığı 2000 Yılında 25 Yaşına Basacak Olan Yunus (1997), Görünüre Dair Küçük Bir Teoriye Doğru Adımlar (1999) ve Fotokopiler (1999) adlı kitaplarıyla, özellikle görsellik üzerine denemelerini bir araya getiren O Ana Adanmış (1988) adlı seçkisini yayımlamıştır. Berger'ın son romanı Kral ise 2001 yılında Müge Gürsoy Sökmen çevirisiyle yayımlandı. John Berger, 2 Ocak 2017'de Fransa'nın Antony kentindeki evinde 90 yaşında hayatını kaybetti.