Moskova metrosu'ndaki sırrı keşfetmeye hazır mısınız? Moskova Metrosu'nun renkli haritalarıyla... Yıl 2034...Nükleer kıyamet sonrası enkaz haline gelen dünyada insan soyu neredeyse tükenmiş, radyasyon yüzünden kentler yaşanamaz halde. O gün Moskova Metrosu'nda yolculuk edenler hayatta kaldı. Dünyanın en büyük nükleer sığınağı olan Metro, insanoğlunun son kalesi. WDNKh istasyonunda yaşananların üzerinden bir yıl geçti. Metro'nun öbür yakasındaki Sevastopolskaya İstasyonu yardım bekliyor. Oraya giden kervanlara ne olduğunu kimse bilmiyor. Yardıma gönderilen, genç Ahmet, kimliğini bilmeyen acımasız avcı Hunter, ölümsüzlüğü hikâyesinde arayan ihtiyar tarihçi Homer'den oluşan küçük bir birlik. Ve onlara yolda katılan Saşa. Metro, onların kaderini bir araya getirdi. Onlar insanlığı kurtarabilecek mi? Yolculuk devam ediyor. Metro 2033'ün beklenen devam kitabı. Moskova Metrosu, romanda anlatıldığı gibi labirente benzer, büyüklüğü ve hatları tam olarak bilinmeyen bir gizemdir. Metroda, devlet ve gizli servislere ait yüzden fazla gizli yeraltı sığınağı bulunur. Sovyetler Birliği döneminde liderleri korumak ya da ülkeden kaçırmak için yapıldığı söylenen Metro-2, Moskova Metrosu'nun bir parçası ve en ünlü efsanelerinden biridir. Esin kaynağı olduğu çok sayıda şehir efsanesi vardır. 1979 Moskova doğumlu Dmitry Glukhovsky, 14-15 yaşlarında kafasında salt bir fikir olarak oluşturdu Metro 2033'ü. Gazeteci olarak Fas'tan Guatemala'ya, İzlanda'dan Japonya'ya kadar neredeyse bütün dünyayı dolaştı. Çernobil'deki bozulan nükleer reaktörü filme almak için bölgeye gitti. Kuzey Kutbu'ndan dünyada ilk kez canlı yayını gerçekleştirdi. Anadili Rusça'ya ek olarak İngilizce, Fransızca, Almanca, İbranice ve İspanyolca da bilmektedir. Metro-2033 kitabı ile 2007 yılında, Kopenhag'daki EuroCon yarışmasında, Avrupa Bilim Kurgu Topluluğu (the European Science Fiction Society) tarafından Teşvik Ödülü'ne değer görüldü. Bu kitaptan uyarlanan aynı adlı bir video oyunu da bulunmaktadır. (Tanıtım Bülteninden)
513 sayfa

5/10 puan verdi
Daha ikinci kitaptan İlk kitabı özlettin Glukhovsky!!
Üzdün Gılokovski reis. Cidden büyük üzdün beni.(HATTA SAÇMALAMIŞSIN BİLE DİYEBİLİRİM!) İlk kitaptan sonra bu kitaptan çok şey bekliyordum. lakin puanlarını ve incelemlerini okumadan önce bi göz atınca vasat bir ara kitap olduğunu farkettim. Yine de devam kitabıdır okuyalım dedik. Vasat olsa bile kabuldum ama vasatında altındaydı. ilk 200 sayfada
6/10 puan verdi
Metro 2034 , metro serisinin ikinci kitabı Artyom ‘un karaderilileri yok etmesinin sonrasında başlıyor. Ancak nedense birinci kitabın devamı gibi hissettirmiyor.Artyom artık başrolde değil . Başka karakterler ortaya çıkıyor. Yeni ortaya çıkan karakterlere dikkat çekilmiş onların hikayelerine önem verilmiş ilk kitap kadar etki yapmadığını söyleyebilirim .Seri olan kitapları bitirmeden bırakmak adetim değildir . Bakalım 2035 de durum ne olacak.
Metro 2034
Bir çok yönüyle oldukça güzel olan Metro serimizin 2. Kitabı. Fakat o da ne?! Kitaba bir başlıyorsun, sanırsın kitabın yazarı değişmiş. Evet gerçekten de yazarımız ilk kitaptan farklı bir tarzda anlatıyor bu sefer. Öncelikle artık tek bir karakter üzerinden değil de birkaç karakter üzerinden gidiyor ve sürekli karakterler arasında geçişler yapıyor. Fakat bu geçişler o kadar keskin ve anlaşılmaz ki bir anda ben ne okuyorum diyor insan. Geçişler sadece daha geniş bir satır arası ile oluyor ve başta bunu anlamak zaman alıyor. Karakterler bazen isimleri bazen lakapları ile anlatıldığından kimin kim olduğuna alışmakta oldukça zor. Fakat yine ilk kitaptaki bazı durumlar gibi bunlarda zamanla anlaşılmaya başlıyor ve kafamıza yerleşiyor. Kitabımızın konusuna gelirsek ise ilk kitabın sonundan 1 yıl sonrasında geçiyor. Genel olarak ilk kitaptan öldüğünü sandığımız Hunter, yaşlı masalcı Homer ve güzel ve genç saşa etrafında ilerliyor ve metroyu tehdit eden salgın bir hastalığı konu alıyor. Başlarda oldukça dallı budaklı olan hikayemiz karakterler bir araya geldikçe yine ilk kitaptaki gibi çizgisel ve keyifli bir hale geliyor. İlk kitabın tadını vermesede yinede okunması tavsiye edilir tabii ki.
Puan vermedi
Metro 2034
......... 2035'e başlama isteğimi öldüren 2034........ METRO 2033’e göre oldukça sıkıcı ve tamamen hayal kırıklığıyla dolu. eğer romanı okumadıysanız kesinlikle okumayın derim, roman tamamen zaman kaybı. metro 2034'te metro yerine baş karakterlere yüklenmiş bir ağırlık var. almanız gerekeni metronun kendisinden değil, karakterlerden almanız gerektiği havası oluşturulmuş.. karakterlere gelecek olursak, hiçbiri bende iz bırakmayı başaramadı. yaşadıkları duygular çok basık kalmış. üzüldüklerini, korktuklarını, sevindiklerini hissedemedim. birkaçı hariç kişiliklerinin derinine inilmiyor. iyiki Artyom var)çok fazla karakter yok. ilk kitapta her istasyonda biriyle tanışıyorduk...... P.s..Artyomun sonu ne oldu anlamadim,evlendikden.sonra oldumu?!)
7/10 puan verdi
Metro 2034, ilk kitap kadar heyecan vermiyor. Hunter yanına Homer ile genç Ahmet‘i de alarak keşfe çıkıyor. Söylemeyi unuttum; Ahmet yeni karakterimiz tabi daha çok karakter çıkıyor ortaya. Keşfe çıktıkları sırada salgın bir hastalık olduğunu öğreniyorlar. Kan ve barut kokusu alıyorsunuz bol bol. Çok fazla diyalog yok hatta bir yerden sonra sıkılıyorsunuz :( Karakterlerin düşünceleri ve davranışları sürekli bir döngü içerisinde. Tartışma da çıksa çatışma da düşünceler hiç değişmiyor ve bu tekrarlandığı zaman sıkılıyorsunuz. Ah! Unutmadan birde aşk hikayemiz mevcut :) Kötü çocuğumuz olan Hunter'a aşık bir kızımız var. -_- Keyifli okumalar :)
7/10 puan verdi
Metro 2034, Metro 2033 ün devamıdır. WDNCh'de ki Karaderililerin roket atarlarla yok edilmelerinin üstünden bir yıl geçti. Metronun diğer ucunda ki Sevastopolskaya istasyonu yardım bekliyor. Fakat giden yardımlar bir türlü istasyona ulaşamıyor. Bu sırrı çözmek için bir gurup kafile yola koyulur. Bakalım bu kafilenin başına neler gelecek? Gelen yardımların neden istasyona ulaşamadığını çözebilecekler mi? Büyük bir heyecanla başlıyorum okumaya Yukarıda ki yorumumu kitabı okumadan önce yapmıştım. Metro 2033 beni çok etkilemiş, çok beğenmiştim. 2034 için de aynı heyecanı beklemiştim fakat hayal kırıklığına uğradım . Yazar bu kitapta bir konudan diğerine, diğer konudan başka konuya ışık hızıyla geçmiş. Daldan dala atlamış desem yanılmış olmam. Bu yüzden kim,nerede, ne yapıyor kestirmesi çok zordu benim için. Şaşa ve Hunter arasında ki ilişkiyi de anlamış değilim. Biri 15 yaşında bir kız diğeri -tahminen- 30'lu yaşlarda bir adam... Umudum Metro 2035'te.
5/10 puan verdi
Metro 2033 benim için fazla mükemmeldi. Beklentimin üstündeydi ve heyecanla okudum fakat Metro 2034 böyle olmadı. Gerçekten sıkıldım ve kitap elimde süründü. 2033'le pek bağlantılı bulamadım ama bir iki şey için okunması gerektiğini düşünüyorum. Kitapta fazlaca sıkılmama rağmen yine de sonu beni tatmin etti ve beğendim ama gerçekten pek de gerekli bir kitap gibi gelmedi.
8/10 puan verdi
2034 kitabı ilk kitaba göre yani 2033 e göre çok sıkıcı geçti. Ama genede iyi okudum kendimi zorladığım anlar oldu, hatta bu iki kitap aynı yazardan mı çıktı diye düşünmedim değil hani. Ama genede çoğu kitaba göre güzel ve ilk kitabın devamı olduğu için okudum.
10/10 puan verdi
2. Kitabıda çok beğendim ilk kitaba göre daha güzeldi beklentimi baya karşıladı. Bazen şaşırdığım yerler ve ileride olacaklardan korktuğumda oldu. Baya bir heyacan tadında duraksamadan okudum. Eğer alıcaksanız 3 kitabıda birden alın gerçekten çok güzel metro serisi.
6/10 puan verdi
İlk kitabın sonunda olan karaderililer savaşından sonrasını ele alan bu devam kitabı bir zaman atlaması sonrasından başlıyor. Bu zaman atlaması yaklaşık bir seneye tekabül ediyor. Ve okurların unutmaması gereken bir not ise bu kitabı vasat bir kitap olarak görmekten ziyade bunun bir devam kitabı olduğunu, birinci ile üçüncü kitap olan asıl

Dmitry Glukhovsky
Dmitry GlukhovskyYazar · 8 kitap
Glukhovsky, Kudüs’teki Hebrew Üniversitesi’nde Gazetecilik ve Uluslar arası ilişkiler okudu. Genç yaşına rağmen oldukça etkileyici bir gazetecilik kariyerine sahip olan Glukhovsky, Fransız Euro News TV, Moskova’daki Russia Today TV ve Mayak Radyosu için çalıştı. Deutsche Welle Radyo, Sky News ve İsrail’in ulusal radyo kanalında muhabir olarak görev yaptı. Gazeteci olarak Fas’tan Guatemala’ya, İzlanda’dan Japonya’ya kadar neredeyse bütün dünyayı dolaşan Glukhovsky, Çernobil faciası sırasında bozulan nükleer reaktörü filme almak için bölgedeydi. Baykonur’da Rus roketlerinin ateşlenmesini izledi. Kiryat-Shmona bölgesinde, İsrail ve Hizbullah arasındaki ilişkileri ateş hattından tüm dünyaya aktardı. Ayrıca Glukhovsky, “Kuzey Kutbu’ndan canlı yayın yapan ilk gazeteci” olma unvanını da taşımaktadır. Glukhovsky, anadili Rusça’ya ek olarak İngilizce, Fransızca, Almanca, İbranice ve İspanyolca da bilmektedir. Bugün Moskova’da yaşayan yazar, “Metro 2033” kitabı ile 2007 yılında, Kopenhag EuroCon yarışmasında, Avrupa Bilim Kurgu Topluluğu (the Eurepean Science Fiction Society) tarafından Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Metro 2033 kitabı, fazla talep üzerine 25 farklı dile çevrildi. Kitabı sadece Rusya’da 1 milyon kişi okudu. Geçen yıl piyasaya çıkan “Metro 2034” isimli kitabın Rusça dışındaki dillere çevrilmesi beklenmektedir. Ayrıca Metro 2033 kitabından uyarlama aynı adlı bir video oyunu da bulunmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.