Kazuo Ishiguro
Noktürnler'de bir araya gelen beş öykünün hepsi müzisyenleri ya da müziği yaşamının merkezine koymuş kişileri konu alıyor. Akşam saatlerinin alacalı ışığında kaygılar ile umutlar, düş kırıklıkları ile baştan başlama dürtüsü, pişmanlık ile inanç arasında döne döne ilerliyoruz. Sona ermiş bir ilişkinin ilham veren finalini, unutulmuş bir yakınlığı dirilten geçmişten bir ezgiyi, kendi sesini bulmak için insanlardan kaçan genç bestecinin belki de gelecekteki haliyle yüzleşmesini, müziğini kitlelere ulaştırmak için akla gelmedik sıkıntıları göze alan saksofoncuyu ve ömrü boyunca müziğini içinde saklı tuttuğuna inanan gizemli kadını anlatan öyküler, Ishiguro'nun imzasını taşıyan bütün eserler gibi insanı sonsuz karmaşası içinde resmediyor.  Çağımızın en önemli romancılarından Kazuo Ishiguro'nun ilk öykü derlemesi olan Noktürnler, müziğe, müzisyenlere ve günbatımına dair incelikli bir beste.
152 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 7 Ocak 2010

oh keyif
Kaç gündür Tezer Özlü okuyarak girdiğim melankolik ruh halinden, yaptığım onca sorgulamadan, kendimce çektiğim birtakım acılardan sonra bu kitap huzurlu hissettirdi. Nasıl desem böyle kış günlerde yorganın altına girip uyursunuz ya, işte öyle. Öykülerde karakterlerin önerdiği müzikler eşliğinde okuyunca okuma zevkini katlatan, gitar çalan karakterleri okurken sanki sahilde, hafif esen rüzgarla birlikte güneşin altında sakince ve dalgalar eşliğinde müzik dinliyor gibi hissettiren, bazı öykülerinde terastaki odamda Petit Biscuit’ten Night Trouble eşliğinde tereyağlı kurabiye yiyerek kahvemi içtiğimde bana eşlik eden, üstüne bir de ikinci öyküde evi köpek kokutmak için verilen ciddili bi tarifle beni kahkahaya boğan eserdir. Çok hoşuma gitti! Özellikle ikinci ve üçüncü öyküleri ara ara açıp okuyacağıma eminim. Sıcacık hissetmek istediğiniz bir zaman mutlaka okuyun derimm
Noktürnler - Müziğe ve Günbatımına Dair Öyküler
Noktürnler - Müziğe ve Günbatımına Dair ÖykülerKazuo Ishiguro · Yapı Kredi Yayınları · 2017550 okunma
8/10 puan verdi
Müziği, hayatının odak noktası yapmış insanları konu alan 5 öyküden oluşuyor. Kimi öykülerde aynı karakterleri de görüyoruz. Sanata, sanatı icra edebilme yoluna değiniyor yazar. Aynı zamanda artık sanatçı olmanın gerektirdiği kriterlerden bahsediyor. Bu şöhreti nasıl kazanmıştı? Gayet tabii bildik yoldan. __Doğru kişilerle yaşanan aşklar,
Noktürnler Müziğe ve Günbatımına Dair Öyküler
Noktürnler /Müziğe ve Günbatımına Dair Öyküler Yazarın okuduğum ikinci kitabı.Çok akıcı ve sade bir dili var. Anlatırken sanki oradaymışsınız ve o anı siz yaşıyormuşsunuz gibi etkili ve özel bir anlatımı var.Konu olarak çok faydalı olmayan basit konuları seçmiş olmasına rağmen anlatımı öyle akıcı ve kaygan ki okuyup gidiyorsunuz;nobeli belki de bu yüzden almıştır? Müzisyen bir kişinin gündelik yaşamından ve başından geçen küçük basit olayları anlattığı birkaç hikayeden oluşmuş bir kitap.Yaz için ve dinlenmek için okuyabilirsiniz.Beklentimi fazla tuttum galiba?Nobel almış kişileri biz mi abartıyoruz yoksa o ince sırrı biz mi çözemiyoruz bilemedim???
8/10 puan verdi
*Noktürn: içli, duygulu, romantik anlatımı olan, özgürce bestelenmiş müzik parçası. Piyano parçalarını tanımlamakta kullanılan şiirsel formdur. Gece müziği anlamında kullanılır. Noktürn; İtalyanca gece müziği, serenat anlamına gelen 18. yüzyılda kullanılan Notturno kelimesinden türemiştir. *İlk öykü Aşk Şarkıcısı, Venedik’te geçiyor.
Puan vermedi
Akşam saatlerinin alacalı ışığında kaygılar ile umutlar, düş kırıklıkları ile baştan başlama dürtüsü, pişmanlık ile inanç arasında dönerken be bazen ilerleyemezken..
7/10 puan verdi
Bence Nokturnler
Birbirinden bağımsız öykülerden oluşan Noktürnlerde muzik, doga, insan ilişkileri harmanlanmış. Kitabin basrolleri muzisyenler. Venedik'te eskiyen bir aşka da sahit olabilirsiniz, fiziksel acılara katlanmak pahasına verilen ünlü olma savaşına da. Kitabi okurken kafamın içinde aynı anda tatli bir melodi çalıyor gibi oldu, belki de bunu yapmak istemisti Ishiguro kimbilir. Sevdim ve tavsiye ederim.
6/10 puan verdi
Kitapta bir araya gelen beş öykünün hepsi müzisyenleri yada müziği yaşamının merkezine koymuş kişileri konu alıyor. Sona ermiş bir ilişkinin ilham veren finalini, unutulmuş bir yakınlığı dirilten geçmişten gelen bir ezgiyi, kendi sesini bulmak için insanlardan kaçan genç bestecinin belki de gelecekteki haliyle yüzleşmesini, müziğini kitlelere ulaştırmak için akla gelmedik sıkıntıları göze alan saksafoncuyu ve ömrü boyunca müziğini içinde saklı tuttuğuna inanan gizemli kadını anlatan öyküler, Ishiguro'nun imzasını taşıyan bütün eserleri gibi insanı sonsuz karmaşası içinde resmediyor (Arka kapaktan). Bazı öykülerde karakterler aynı (Lindy Gardner vs) ve bağlantılı, dil akıcı fakat müziğe (Amerikan-İngiliz caz , klasik) ilginiz yoksa kolay sıkılabileceğiniz türden bir eser. Nobel edebiyat komitesi, ödül gerekçesinde ; " büyük duygusal güce sahip romanlarında, dünyayla bir bağlantımız olduğu yanılsamasının altında yatan dipsiz uçurumu açığa çıkaran" yazar olarak nitelemiş(Önsöz). Naçizane bu durumu kitap özelinde var olan hikayelerinde hiç hissetmedim. 5 yaşından beri Londra'da yaşayan muhtemel asimile bir yazarın eserlerinde, her zaman aradığım mistik duygu ve dokuları bulamamış olmam şaşırtıcı değil doğrusu...
8/10 puan verdi
Noktürnler'de bir araya gelen beş öykünün hepsi müzisyenleri ya da müziği yaşamının merkezine koymuş kişileri konu alıyor. Akşam saatlerinin alacalı ışığında kaygılar ve umutlar, düş kırıklıkları ile baştan başlama dürtüsü, pişmanlık ile inanç arasında döne döne ilerliyoruz. Yazarın ilk öykü derlemesi olan kitap, müziğe, müzisyenlere ve günbatımına dair incelikli bir beste. Akıcı ve sakinleştirici bir yanı vardı kitabın ben de. Yazarın dili çok yalın. Tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar.
8/10 puan verdi
Bazı kitaplar bana hiç ummadığım bir günde çok güzel vakit geçirmek gibi hissettiriyor. Büyük büyük şeyler olmuyor belki, hayatımın akışı da değişmiyor. Ama o güzel günde içime öyle güzel hisler doluyor ki, üzerinden günler, aylar, hatta yıllar geçtiğinde bile o günü anımsadığımda aynı hissin tadı ta derinliklerimden yükseliyor. İşte! O
189 syf.
Puan vermedi
Kazuo Ishiguro, 8 Kasım 1954 doğumlu Japon asıllı, 2017 yılında NOBEL ödüllü İngiliz romancı . Yazarın NOKTÜRNLER İsimli bu eseri , Dönemi geçmiş, unutulmuş eski sanatçıların , yıldızların BEŞ HİKAYE şeklinde hayatlarından küçük kesitler aktarmakta . Yazarın kalemi dili olayları anlatım şekli gayet anlaşılır ve sade , Kitap özellikle çok yumuşak bir anlatım şekline sahip bu manada kaliteli bir kalemden çıktığı net olarak kendini hissettiriyor . ️ Her Roj bîst rûpel xwendin ( 189 Sy , P ; 6,5 )
Noktürnler - Müziğe ve Günbatımına Dair Öyküler
Noktürnler - Müziğe ve Günbatımına Dair ÖykülerKazuo Ishiguro · Turkuvaz Yayınları · 2011550 okunma

Kazuo Ishiguro
Kazuo IshiguroYazar · 12 kitap
Kazuo Ishiguro, 8 Kasım 1954 doğumlu Japon asıllı İngiliz romancı. Nagazaki kentinde doğan İşiguro 1960 yılında ailesiyle birlikte İngiltere'ye göçtü. University of Kent'i bitirdikten sonra (1978) University of East Anglia'da yaratıcı yazarlık yüksek lisansı yaptı. 1982 yılında İngiliz yurttaşlığına geçti. İngilizce edebiyat dünyasının çok sevilen yazarları arasında bulunan Ishiguro, 4 kez saygın edebiyat ödülü Man Booker Prize'a aday gösterildi. 1989 yılında ise "The Remains of the Day" (Günden Kalanlar) romanıyla Man Booker Prize ödülüne layık görüldü. Yazar Kazuo Ishiguro, 2015 yılında yazdığı ve VI.yy. İngiltere'sini anlattığı "
Gömülü Dev
Gömülü Dev
" (The Buried Giant) adlı romanıyla 2017 yılında Nobel Edebiyat Odülüne layık görülmüştür. 2005 yılında yazdığı Beni Asla Bırakma (Never Let Me Go) romanı 2010 yılında yönetmen Mark Romanek tarafından aynı adla sinemaya aktarılmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.